Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:08

SunEclipse já jsem svoji úvahu vedla asi směrem, že zaměstnavatel vydrží, ponechá si piloty, kteří musí lítat (nebo podobný personál), a právě tyhle profese, u kterých to půl roku rok aspoň teoreticky "vydrží", dočasně propustí, aby ušetřil. a pro ně bude jistá šance, že za rok nebo méně se budou mít kam vrátit. jako je to hnusný, ale pořád je to jistá šance, než že půjde ke dnu celý a se všemi. 

i když jsem spíš pesimista, poříd si chci zachovat jistý optimismus, že situace nebude taková, jak ji přepdokládám já, protože jsem pesimista, ale že třeba bude lepší, a létání (a i jiné věci) se vrátí aspoň do částečného stavu "před" třeba už někdy příští rok. že se nestane to, čeho se trochu obávám, a to celosvětový kolaps ekonomik, jehož hmatatelnou podobu neumí nikdo předpovědět, protože jsme zatím nikdy nečelili jako lidstvo podobné situaci (tedy pandemii při hluboké globalizaci, kdy je všechno závislé na všem a efekt motýlích křídel už někde tiše pracuje).

Offline Kokoska
35146 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:08

Sweet Potato prokrista, at to neni pravy! To by bylo jeste horsi,  nez jsem cekala!

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:08
Reakce na Lamicka:

Jiná Realita ja tohle vsechno chapu, taky znam tvuj postoj k lyzovani, psala jsi to tu opakovane, ale to tvoje odsouzeni neceho mi vzdycky vyrazi dech. Jako bych napsala, ze zpivani pod stromeckem je uplne zbytecna zalezitost, protoze pro me neni dulezita. Navic ta kratochvile zivi dost lidi, ti taky prijdou o obzivu. Tohle kastovani, ci podnikani je dulezite a ci ne je teda dost drsny. 

​@jinarealiata vždycky měla značně černobíle vnímání světa, to není nic nového :-)

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:13

SunEclipse Já pořád ještě koutkem duše doufám v zázrak, resp. si to vůbec neumím představit, co se stane. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:15

Sweet Potato continuity 711990 to jako vážně navrhuje, aby lidi v paneláku, který má deset pater, chodili nahoru pěšky? tak se asi ministertvo spletlo a sleduje fejkový účet. určitě. doufám....snad! (ještě že v čr není zas tak moc mrakodrapů)

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:20

no pokud to je pravý účet, tak si pan budoucí ministr právě uřízl nebetyčnou ostudu, protože každý trochu logicky uvažující člověk okamžitě zjistí, jaký je to nebetyčný nesmysl..

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:21
Reakce na Karja:

MP Meri Ty jo a co mas za popirace? Ja bych rekla, ze mas same mlade vzdelane zname...a ti snad vedi, ne? Ja mam asi tri kousky na FB, s temi se ale roky nevidam a pak jeste jeden znamej je dost cynickej, presne od zacatku rika, at ho nikdo netrasuje jako kontakt, hodne pozitivnich je, protoze se delaji zbytecne testy etc...No a zrovna tenhle typek je jedinej kamarad samba s kym se vida krome rodiny. Jako nadsena z toho nejsem, a rozhodne se nevidaj na dva metry v parku. 

​Hele, tátu a macechu ... oni jsou hodně alternativní, včetně antivax ... Zároveň ona je teda hodně vzdělaná a vysoce inteligentní, tak její názory většinou respektuju a celkem rada si s ni i na různá témata "zaargumentuju". Je to docela obohacující. Ale tady mi to nějak hlava nebere.

A pak mám na FB klasika par lidi, co se s nimi nestýkam, ale to jsou vesměs hlupáci, nechávám si je jen proto, abych měla okno ze svy socbubliny. A zajimavej je ten silnej průnik mezi "popiraci" a "pomóc, uprchlíci" skupinou, jak trefně poznamenal jeden můj kamarád. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:23

SunEclipse tak ony by se pak zase vyrobily výjimky..třeba: od druhého patra mohou výtahy používat i lidé nad 50 a lidi s podvrtnutým kotníkem, od čtvrtého patra lidé nad 40 a lidi se zlomenou nohou...

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:28

Jiná Realita no i kdyby vydefinovali dvě stránky výjimek, jak to chtějí vynutit? Postaví ke každému výtahu policajta?

edit: a i ty dvě stránky výjimek by jim nestačily, celý koncept je nesmyslný

Offline Kokoska
35146 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:29

Jiná Realita hlavne uz vidim  jak by u kazdyho vytahu stal jeden manik, ktery by kontroloval, kdo tam leze. A vek by posuzoval podle ksichtu v rousce asi, protoze obcanku nemusis nikomu ukazovat.

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:30

MP Meri jo, ten průnik je fakt trefnej!!

Sweet Potato  Já tomu nevěřím, to nemůže být pravý!!

Offline Kokoska
35146 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:31

SunEclipse policajti by hlidkovali v tech zhasnutych ulicich prece!

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:34

Sweet Potato Nevěřím, že je to pravý. Prostě ne.

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:35

Tak to jste počkáme s vrtáním těch konzolí na zatemnovaci závěsy

Tvl, světla a výtahy, to nemůžou myslet vážně. Nevěřím, že to je pravej profil.

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:36
Reakce na ionicera:

víte, co nechápu? Že se v takovýchto případech nepodávají hromadné žaloby. 

​Hromadná žaloba v našem právu neexistuje, nepletu-li se.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:42

Pinot Noir Právu vůbec nerozumím. tak prostě jen trestní oznámení. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:45

SunEclipse Kokoskavýtahy od teď budou jen na kartu, kterou dostanou lidi, kteří smějí výtah používat! karta přijde poštou. převedení výtahů na kartový systém zajistí naprosto náhodou firma, kterou vlastní ministrova teta

Offline Kokoska
35146 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:46

Jiná Realita a distribuci karet zajisti ceska posta, jasne!

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:49

boze ty to vidíš

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:50