Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Paris
příspěvků moje polička 28. října 2020 22:48

Představila jsem si sebe, jak jdu pěšky v roušce do 10. patra s nákupem... to by mě nahoře asi sbírali. Pokud bych to přežila, tak bych mohla jít rovnou spát.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. října 2020 23:41

Paris Hele to bys dala. Tohle my v práci děláme pořád, celý den v ní chodíme z patra do patra, přes dlouhou chodbu, u toho milionkrát k pacientovi, zvedáme pořád dokola různé věci a u toho celou pracovní dobu mluvíš. Je to děsný, ale mnohem raději bych šla pěšky do 10. patra . A to si myslím, že v těch nemocnicích je to mnohem horší.

Zase kdyby u nás nejel výtah, to by se k nám z těch pacientů málokdo dostal. Jsme třetí a čtrvrté, takže to už by byla výzva dost. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 28. října 2020 23:51

Tak Německo jde do částečného Lockdownu při 8x menším přírůstku nově nakažených (ve srovnání s ČR)... Od příštího pondělí se zavírají restaurace, bary, kluby, divadla, kina, sportoviště aj. Školy a školky zůstávají otevřené. Žádné cestování za turistickými účely (lépe řečeno nikdo Vás z toho důvodu nesmí ubytovat). Zavírají se i bordely Ale bohoslužby jsou povolené.

Fotbal se může hrát (bundesliga), ale bez diváků. Zavírají se také kosmetiky, masérské praxe a tetovací studia. Fyzioterapie, logopedie, podologie a spol. zůstávají otevřené, kadeřnictví také ale doporučuje se zvýšená opatrnost.

V obchodech maximálně 1 zákazník na 10m2. Výrazně se doporučuje umožňovat HO. Zatíms e nedoporučuje zavírání domovů důchodců a spol. Dokonce to vypadá, že se nezakazují ani návštěvy. Testy personálu, obyvatel i návštěv proplatí pojišťovna. Budous e používat rychlotesty.

Na veřejnotis e smí setkávat pouze max. 10 lidí z maximálně dvou domácností. Ale připravuje se taky finanční kompenzace pro všechny zasažené (až 75% v případě nuceného zavření).

Celé je to zatím na měsíc.

Jo, takhle nějak si ta opatření představuju - zdroj pro němeky mluvící: https://www.rnd.de/politik/merkel-die-ministerprasidenten-und-die-corona-november-therapie-VQNDTQ6GAREW7APG5UAHTHP5XU.html

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 23:55

A666 a to nevystoupí zítra ráno někdo, aby to všechno popřel, změnil, uvedl na pravou míru, a večer nevystoupí zase někdo jiný, aby řekl, že odovlává, co odvolal, a slibuje, co slíbil? to je trochu nuda, ne?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 28. října 2020 23:56
Reakce na Jiná Realita:

A666 a to nevystoupí zítra ráno někdo, aby to všechno popřel, změnil, uvedl na pravou míru, a večer nevystoupí zase někdo jiný, aby řekl, že odovlává, co odvolal, a slibuje, co slíbil? to je trochu nuda, ne?

​Hele celkem jsem za tu nudu vděčná

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. října 2020 00:06

A666 taky bych si přála mít nudnou vládu

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. října 2020 00:19

prý máme omezit sociální kontakty na třetinu, podle jakési studie...budu muset dát psa do útulku

Offline Paris
příspěvků moje polička 29. října 2020 00:35

Renusatko taky jsem na roušku zvyklá. V práci jsme ji od jara nepřestali nosit. Mluvím v ní, do schodů běhám jako laňka 2-3 patra několikrát denně. Ale stejně si neumím představit těch 10 pater s nákupem.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 29. října 2020 07:09
Reakce na Jiná Realita:

prý máme omezit sociální kontakty na třetinu, podle jakési studie...budu muset dát psa do útulku

​a já budu muset odstěhovat muže se synem taky jsem se u toho pobavila... 

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 29. října 2020 07:11
Reakce na A666:

Tak Německo jde do částečného Lockdownu při 8x menším přírůstku nově nakažených (ve srovnání s ČR)... Od příštího pondělí se zavírají restaurace, bary, kluby, divadla, kina, sportoviště aj. Školy a školky zůstávají otevřené. Žádné cestování za turistickými účely (lépe řečeno nikdo Vás z toho důvodu nesmí ubytovat). Zavírají se i bordely Ale bohoslužby jsou povolené.

Fotbal se může hrát (bundesliga), ale bez diváků. Zavírají se také kosmetiky, masérské praxe a tetovací studia. Fyzioterapie, logopedie, podologie a spol. zůstávají otevřené, kadeřnictví také ale doporučuje se zvýšená opatrnost.

V obchodech maximálně 1 zákazník na 10m2. Výrazně se doporučuje umožňovat HO. Zatíms e nedoporučuje zavírání domovů důchodců a spol. Dokonce to vypadá, že se nezakazují ani návštěvy. Testy personálu, obyvatel i návštěv proplatí pojišťovna. Budous e používat rychlotesty.

Na veřejnotis e smí setkávat pouze max. 10 lidí z maximálně dvou domácností. Ale připravuje se taky finanční kompenzace pro všechny zasažené (až 75% v případě nuceného zavření).

Celé je to zatím na měsíc.

Jo, takhle nějak si ta opatření představuju - zdroj pro němeky mluvící: https://www.rnd.de/politik/merkel-die-ministerprasidenten-und-die-corona-november-therapie-VQNDTQ6GAREW7APG5UAHTHP5XU.html

​tohle cist je jak balzám, závidím, fakt že jo

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 29. října 2020 07:36

A666 ja jsem za to taky fakt rada, hlavne teda za ty kompenzace.

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 29. října 2020 09:20

Od pondělí se prý zavírají i spec. školy. Někdo z vás tam tuším učí?

https://tn.nova.cz/clanek/pedagogicka-komora-vyzyva-vladu-zavrete-i-skolky-a-zvlastni-skoly.html

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 29. října 2020 09:31

Sweet Potato já tam působím. Už jsem s tím ani nepočítala, když školky stále jedou.

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 29. října 2020 09:33

tv Kdo ví, jak to ještě bude.

Offline Paris
příspěvků moje polička 29. října 2020 09:49

Tak ten profil je opravdu fake. Uf. Upřímně... nedivila bych se, kdyby nebyl. Myslím, že dnes už je možné skoro cokoliv.

Snad se někdo nechytne a opatření nezavede jako skvělý nápad.

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 29. října 2020 09:54

Paris Nejvtipnější na tom je, že o Prymulově profilu se zkraje pochybovalo mnohem víc. A ten pravý byl.

Offline Paris
příspěvků moje polička 29. října 2020 09:55
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. října 2020 10:36
Reakce na A666:

​Hele celkem jsem za tu nudu vděčná

​ja taky,alespon jsem si vcera zasla v klidu na nehty a nemusim nikam lezt po nocich jako to bylo s kadernictvim v cesku.A mozna i stihnem na posledni chvili vyrocni veceri......

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 29. října 2020 11:23

Zarinya Moc nás tu neprovokuj