Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 29. října 2020 11:40

Tak muži volala hygiena, prý má v sobě s největší pravděpodobností mrtvý vir, jen náhodou zachycený....žádný z jeho kontaktů tím pádem není epidemiologicky významný. Vyjma teda nás, kteří musíme na testy ze zákona. :-)

A zajímavost: prý ještě nezachytili případ, kdy by byl bezpříznakový nakažený bezpříznakovým. Že vždy v tom řetězci má aspoň jeden nějaké symptomy. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. října 2020 11:41

Sweet Potato

no,hele,na uklidneni,mne samozrejme v procesu napadlo zaexperimentovat a mam barvu,ktera se mi moc nelibi.

Fakt bezva cas na experimenty,kdyz nevim co bude....

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 29. října 2020 11:45

Garfie Tyjo, to je zajimavy. Hlavne to, ze/jak se hygiena dozvi, ze je to mrtvy vir. Pokud vim, tak se na hygienu posilaji jen pozitivni a pouze info o pozitivite. To, ze laborator vi vic, je jasny. Ale udivuje me, ze i toto se hygiene hlasi..? Aspon v labce, o ktere vim, se tyhle info nikdo nedozvi. Bohuzel. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. října 2020 11:47

Garfie 

Jak se to stane, že má v sobě mrtvý vir? To ho muž zneškodnil? Nemohl by se tomu teď nějaký čas věnovat na plný úvazek? Něco jako Chuck Norris

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 29. října 2020 11:57

dynda Pavlena To s tou laborkou je škoda, už jsem zjistila, že ani v Olomouci to neříkají-jestli to ví, těžko říct. Každopádně on má tu weakly pozitivitu. Oni měli jeden případ v práci, šli všichni na testy (muž negativní), zachtili jednoho člověka (bezpříznakového), blízkého kolegu mého muže, takže šel na testy s odstupem znovu a tímhle výsledkem. A hygienička mu řekla, že zřejmě ten vir chytil už poprvé (viz. to bezpříznakový nenakazí bezpříznakového), ale že jeho tělo s ním okamžitě zabojovalo a vir se nerozšířil. A že tím, že nekašle a nesmrká mu zůstal zachycený na sliznici a oni ho mohli detekovat. Tak uvidíme, my jdeme na testy v úterý, pokud budeme pozitivní, celá teorie se rozboří.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. října 2020 12:00

Garfie 

Tak to je napínavý, držím palce.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 29. října 2020 12:05

Garfie úplná detektívka

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 29. října 2020 12:54

Garfie Máš toxického muže, i vir chcípnul

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 29. října 2020 13:05

Sweet Potato Chuck Norris v praxi!!

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 29. října 2020 13:21

Po poledni jsem chytla na Radiožurnálu zajímavý rozhovor o novém ministru, s Vyzulou (tím y si nejsem jistá) z ANO a Válkem z Topky. Válka překvapila volba nestraníka, čekal by zrovna toho Vyzulu, tomu jsem se teda infantilně smála docela dlouho, po Prymulovi Vyzula. 

https://program.rozhlas.cz/zaznamy

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:12

Před chvilkou na Radiožurnálu přenos tiskovky - nový ministr zdravotnicví

To žvatlání Babiše před ním bylo k "zelený smajlík" a když mluvil Blatný čišelo z něho něco ... slušnost, pokora, rozhodnost... Tak ať mu to co nejdýl vydrží!

Offline Magráta
8142 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:20

Garfie Agatha hadr :-)

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:22

Taky je mi pan ministr moc sympatický. Hlavně v porovnání s tím blekotou Babišem, který ani nepřečte správně, co mu napíšou.

Offline Paris
příspěvků moje polička 29. října 2020 14:30

Dnes jsme dostali zprávu do aplikace školy: distanční výuka 2.11.-28.11.

Tak nevím, jestli škola už ví víc, než máme oficiální informace. Doufala jsem, že takhle dlouhé období se bude týkat spíš vyšších ročníků. U starší dcery jsem s tím měsícem počítala. Zpráva přišla mladší dceři, která je v druhé třídě. 

Respektuji všechna opatření, ale musím citovat příspěvek z FB... odpovídá tomu, co cítím (snad tím nikoho nejhorším):

Nám se říká Husákovy děti.... jak se asi bude jednou říkat našim dětem? Prymulovy negramoti?

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:34

Paris No, ani s tema husakovejma detma to neni valny, koukam :)))

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:36

Paris Já tedy nepočítám, že starší (prvák na střední) půjde do vánoc do školy..., a tiše doufám, že mladší (prvák na šestiletém gymplu) půjde aspoň na chvilku před vánoci... ale těch maličkých dětí je mi fakt líto

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:39

Liesel ionicera na
 mě tedy nový ministr zdravotnictví taky zapůsobil. Tak uvidíme co z toho bude

Offline Paris
příspěvků moje polička 29. října 2020 14:41

moora já vím... jen jsem kopírovala

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:46

už jsem četla několik článků kde chválili taiwan za to, jak dokonale zvládá pandemii.

ani v jednom nebylo zmíněno počasí. zajímalo by mě, jeslti by taiwan zvládal stejně, kdyby měl venku šest stupňů...nebo minus šest stupňů. nebo minus šestnáct a to několik měsíců. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:49

Paris buď ráda za druhacku, aspoň umí číst, psát a počítat. Já mám prvnaka. Jsme u Ola umí a Ema má.