Liesel Ja z nej mam trochu pocit prilis ambiciozniho cloveka, kterej si to zatim jen nechce pokazit, ale nechci soudit z jedny tiskovky...
Koronavirus
razorblade uvidíme... každopádně začal podle mě dobře
Na té tiskovce mně Babiš přišel úplně vyřízenej, jak před kolapsem. Né že bych ho litovala.
Jiná Realita ono zatím třeba ve Španělsku nebo v Mexiku taky nemrzne a jak to tam vypadá.
Spíš jsou Asiati zvyklí ty roušky disciplinovaně nosit, na Taiwanu je snad i rozdávali nebo prodávali za nějaký směšný peníz hned od začátku a mám pocit, že hned na jaře utnuli cestování nebo aspoň cesty mezi nima a Čínou, to už si nepamatuju. A někde jsem četla, že mají zkušenosti třeba z opatření proti SARS a taky asi hodně testovali.
Ginevra ze by ho dohnalo svedomi? Spis mu doslo, ze pristi rok konci a trestní stihani klepe na dvere..?![]()
Ginevra Mně se třeba dost líbil dotaz na Faltýnka a Španělsko. I když jen žbleptal jako retard, ale je fajn tyhle jejich papalášké manýry nenechat bez povšimnutí.
Ginevra ze by ho dohnalo svedomi? Spis mu doslo, ze pristi rok konci a trestní stihani klepe na dvere..?
No on ten Zeman ho taky dost vydusil. A jestli je zbla pravdy na tom, že ho chtěl nahradit Primulou a jmenovat úřednickou vládu, jak se povídá .... no, nemá a nebude to mít lehký. Dobře mu tak.
Jiná Realita To ale nemůžeš srovnávat, Taiwan to super zvládl na jaře, my taky. Taiwan ale ta pravidla moc neuvolnil a masivně testoval. To počasí tam hraje roli, vůbec vlastně nemám ráda to srovnání s jarní vlnou, ve stylu "Itálie má největší nárůst za celou dobu pandemie!", prostě teď jsou podmínky pro šíření viru jiné než na jaře. Ale Taiwanu se podařilo zvládnout nákazu, je to ostrov a jsou velmi přísná pravidla pro příchozí ze zahraničí.
Třeba Japonci ještě vůbec neotevřeli hranice pro cizince.
Ginevra Mně se třeba dost líbil dotaz na Faltýnka a Španělsko. I když jen žbleptal jako retard, ale je fajn tyhle jejich papalášké manýry nenechat bez povšimnutí.
Si myslím, že je s ním domluvenej, že i to páteční rozhořčení nad tou noční schůzkou bylo hraný.
Garfie a co je mysleno masivnim testovanim?
Dobrovolne? Povinne? Okoli puvodne nakazenych?
tv no, taky byla minulý rok prvňačka, ale je pravda, že až od března. V tom jsme na tom lépe než vy. Ale zase v nevýhodě, že je to podruhé, takže ví, co to obnáší a vůbec se jí to nelíbí. Před týdnem brečela, že chce do školy, že když je malá, tak jí to tam ještě pořád baví a už podruhé přichází o nejlepší chvíle ve škole. A to máme fakt super učitele, který se moc snaží. Tyhle malé děti to opravdu nesou těžce, i když se snažím vysvětlovat. Důvod sice chápe, ale stejně ji to mrzí.
Starší dceři je to tak nějak jedno. U té vidím spíš já, že online výuka nemůže nahradit tu prezenční.
Ginevra Za mě ať si klidně dá nějakou ubohou etudu béčkového herce na téma kolaps z vyčerpání, ale je dobré, že ví, že víme. A že se mu to dá ve správný čas sežrat. A to nepochybuji ![]()
Paris to je fakt dítě od dítěte. Té starší distanční výuka prospívá, ale ona je takový koumák, rychle udela úkoly, ať to má z krku a pak se hodiny patla s jedním projektem nebo si jde cist. Navic tou pubertou je víc introvertní bez byla predtim, tak i když ji člověk vybízí ať někomu zavolá ( třeba i bývalým spolužačkam), tak to neřeší.
Mladší, ve čtvrtý třídě, výslovně trpí, neumí si to sama zorganizovat, když to s ní projdu, tak vidí, že to nebude tak strasny, ale výslovně nerada se pouští do nových věcí. A chybí jí kamarádi moc.
Candance Pokud já vím, hlavní výhoda byla, že ty testy jsou tam strašně dostupné, tzn. pokud jsi měla podezření, dostala ses na test okamžitě. Oni už opravdu mají zkušenosti z jiných epidemií, takže hned na začátku začali např. měřit teploty u vstupů do obchodů, do škol a podobně. Zavedli okamžitě plexiskla do jídelen a kantýn, rychlých občerstvení-tedy tam, kde se dá očekávat, že spolu sedí cizí lidé. Taky vždy měli dostatek desinfekce i na veřejných místech, v dopravních prostředcích, obchodech....a taky roušek, protože je normální je tam nosit. Pokud ti došly, každý měl zaručené na občanku v lékárně tuším minimálně tři roušky na týden, lékárny byly otevřené např. v liché dny pro narozené v liché roky a naopak....už jsou, pokud se nepletu 4 měsíce bez jediného místního případu, všechny nákazy pochází ze zahraničí.
SunEclipse taky pravda, blbý je, ČSA se hodně restrukturalizovali, už to byla malá firma i celkem efektivní. a smartwings, jakože je nemám moc ráda, dostaly strašnou tafku těmi Maxy a teď se to jenom sečetlo.
A ČSA druhé nejstarší aerolinky v Evropě a 100 let se uz nedozijou, pokud se nestane zázrak.
A nebude to žádná škoda. Minule jsme trceli půl hodiny ve starý rachotine, aby nás pak nechali přestoupit do jiný! a teď trčím na Arlande kvůli víc jak dvouhodinovýmu zpoždění. ČSA aka Smartwings už nechci vidět. A to ten idiot Šimane pobral dotace...
prďola Jejda, a copak mu na tu Malagu odpověděl? :-)
Garfie Hrozně ztrápeně koulel očima a že prý se mu to taky nelíbí...
Je to blb! ![]()
barbucha Šimáne dostal podle hlídače státu přesně 9095 Kc dotaci jako odpustek za jakési penale. Teď v ty krizi nedostali vůbec nic, možná něco z kurz arbeitu, což je firmě, která má obří fixní nemzdove náklady za leasingy, údržbu úplně k prdu.
A ano teď lítají se starýma pleckama, nové mašiny za miliardy jim stojí v polích kvůli Boeningu. Jako fakt je nemám uplne ráda, ale když tady zbyde ten vzyvany Ryanair, to teprv bude hrůza.
Garfie No já mám v okolí případ, kdy bezpříznakový nakazil bezpříznakově celou svoji rodinu a z toho ještě dítě zase kamaráda ve škole. To té teorii moc neodpovídá
. Celé to bylo náhodné zjištění a následné trasování kontaktů.
continuity Já dám přednost Norwegian :-) Jako pochybuju, že má Šimáně teď tak napilno, že by nestíhal vypravit letadlo načas! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY