Renusatko No těžko říct, byli opravdu úplně bezpříznakoví? Protože já mám v okolí takové "prakticky bez příznaků", ale pak se ukáže, že něco by se našlo, jen prostě třeba nemají teplotu, ani nějaké další výrazné projevy. Jen předávám, co řekla hygiena "nezaznamenali jsme žádný takový přenos". Mě to docela překvapilo, myslela jsem, že to šíření právě takhle dost funguje. Ono taky někdy těžko říct, kdo byl ten zdroj, jestli opravdu ten, koho za zdroj považujeme.
Koronavirus
continuity vlastně u nás je to podobné jako u vás. Starší 13 let, puberťačka, introvertní tedy jen doma, zalezlá kvůli rodičům a mladší ségře. Ohledně kamarádů tedy ne, volají si a píšou pořád. Školu dává na 95% sama. Ale o kvalitě si nedělám iluze.
U těch mladších nemůže být o samostatnosti ani řeč, ale to samozřejmě chápu. Jim ale většinou chybí ten osobní kontakt.
Samozřejmě vždy záleží na konkrétním dítěti. Určitě jsou i malé děti, kterým to vyhovuje.
Paris ten můj plakal taky. Jako předškolák přišel o rozloučení ve školce, focení na tablo, zápis. Aspoň na zahájení školy jsme mohli jít, za to jsem vděčná.
Garfie jj, já taky tvrdím že mi nic není:-) ale pak po převlíkání postelí půl dne ležím třeba
Garfie Až to poslední dítě co to chytlo od nich, tak mělo trochu rýmu, ale prý kdyby to ta matka nevěděla, tak by si rýmy ani nevšimla. Ta kamarádka to měla zjištěné z náhodného testování v zaměstnání, postupně byli pozitivní všichni, ale říkala, že i kdyby chtěla, tak nenajde nic. Ono je taky otázka, jak dlouho ta pozitivita přetrvává, protože být pozitivní dva měsíce, tak to už si ani nespojuješ.
Renusatko mohli mít třeba nějaký trávicí potíže, to si nespojíš už vůbec
Garfie jj, já taky tvrdím že mi nic není:-) ale pak po převlíkání postelí půl dne ležím třeba
Ty jo, tak to já klidně i půl dne předem, jak se nemůžu odhodlat ![]()
Pinot Noir
no máš recht, u mě to taky není nic neobvyklýho:P
https://www.nature.com/articles/s41591-020-1092-0
Podle této studie 80% infikovaných nikoho nenakazí. Každý pátý je superpřenašečem.
U nás o tom mluví Ruth Tachezy zde
moora Blatný je dnes zmiňoval jako ideální pro testování rizikových skupin.
viktorka_od splavu Taky s manželem říkáme, že to asi máme, že jsme táááák unavený. Ale pak z manžela vypadlo- ale proč mám kurva pořád takovej hlad? - nesleduju tu to tak pečlivě- ty jsi pozitivní? A máš hlad? ![]()
moora A u nás na Slovensku robia nimi celoplošné dobrovoľno-nedobrovoľné testovanie. Minulý víkend na Orave a v Bardejove a najbližší víkend na celom Slovensku, chcú nimi ostestovať až na nejaké výnimky (napr. onkologickí pacienti, autisti a pod.) všetkých obyvateľov od 10 do 65 rokov. A ak nebudeš mať negatívny test, tak nemôžeš ísť do práce.
Sweet Potato no to mě právě překvapilo
akorát teda v tý motolský studii zatajujou názvy (výrobce) těch testů
moora já měla ale za to, že právě ti vysoce pcr pozitivní mají větší potenciál někoho nakazit, pak by to nějaký smysl snad mělo
ionicera hlad mám furt
ale teď spíš míň. jo a ze čtyř v baráku jsme pozitivní tři, čtvrtej je čistej:-) nijak jsme se neizolovali, ale chlapečkové jsou 80 % času zavření ve svých pokojích, stejně to jeden chytil a druhý ne
moora no na datech se to probíralo a měli k tomu dost výhrad jak to je podané.
Na FB je k tomu i příspěvek, kopíruji sem, ať nemusíte hledat

continuity já bych řekla že klíčové je, co se stane s těmi kteří budou vyhodnocení jako pozitivní. pokud nic, jako dosud, tak je to uplně k prdu![]()
tv mají to těžké.
My si to rozumově zdůvodíme, ale ty děti to vidí jinak. Teď to ještě dáme, ale neumím si představit, že by byla za pár měsíců další vlna. To už bych asi i já cítila bezmoc.
continuity odborná společnost to tak úplně nevidí, viz body 1-3
https://www.splm.cz/article/prima-detekce-sars-cov-2-detekce-antigenu
jako screeningovej test ho nedoporučuje
viktorka_od splavu Ale ty moje chudinko! Hezky to vylež a nepracuj! Hlavně, žes neztratila čich![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY