Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 29. října 2020 16:26

Renusatko No těžko říct, byli opravdu úplně bezpříznakoví? Protože já mám v okolí takové "prakticky bez příznaků", ale pak se ukáže, že něco by se našlo, jen prostě třeba nemají teplotu, ani nějaké další výrazné projevy. Jen předávám, co řekla hygiena "nezaznamenali jsme žádný takový přenos". Mě to docela překvapilo, myslela jsem, že to šíření právě takhle dost funguje. Ono taky někdy těžko říct, kdo byl ten zdroj, jestli opravdu ten, koho za zdroj považujeme.

Offline Paris
příspěvků moje polička 29. října 2020 16:31

continuity vlastně u nás je to podobné jako u vás. Starší 13 let, puberťačka, introvertní tedy jen doma, zalezlá kvůli rodičům a mladší ségře. Ohledně kamarádů tedy ne, volají si a píšou pořád. Školu dává na 95% sama. Ale o kvalitě si nedělám iluze.

U těch mladších nemůže být o samostatnosti ani řeč, ale to samozřejmě chápu. Jim ale většinou chybí ten osobní kontakt.

Samozřejmě vždy záleží na konkrétním dítěti. Určitě jsou i malé děti, kterým to vyhovuje.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 29. října 2020 16:37

Paris ten můj plakal taky. Jako předškolák přišel o rozloučení ve školce, focení na tablo, zápis. Aspoň na zahájení školy jsme mohli jít, za to jsem vděčná.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 29. října 2020 16:37

Garfie jj, já taky tvrdím že mi nic není:-) ale pak po převlíkání postelí půl dne ležím třeba

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. října 2020 16:47

Garfie Až to poslední dítě co to chytlo od nich, tak mělo trochu rýmu, ale prý kdyby to ta matka nevěděla, tak by si rýmy ani nevšimla. Ta kamarádka to měla zjištěné z náhodného testování v zaměstnání, postupně byli pozitivní všichni, ale říkala, že i kdyby chtěla, tak nenajde nic. Ono je taky otázka, jak dlouho ta pozitivita přetrvává, protože být pozitivní dva měsíce, tak to už si ani nespojuješ. 

49434 příspěvků moje polička 29. října 2020 16:53

Renusatko mohli mít třeba nějaký trávicí potíže, to si nespojíš už vůbec

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 29. října 2020 16:53

Garfie jj, já taky tvrdím že mi nic není:-) ale pak po převlíkání postelí půl dne ležím třeba

​Ty jo, tak to já klidně i půl dne předem, jak se nemůžu odhodlat 

49434 příspěvků moje polička 29. října 2020 16:54

Pinot Noir  no máš recht, u mě to taky není nic neobvyklýho:P

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:07

https://www.nature.com/articles/s41591-020-1092-0
Podle této studie 80% infikovaných nikoho nenakazí. Každý pátý je superpřenašečem.

U nás o tom mluví Ruth Tachezy zde

https://denikn.cz/480288/superprenasec-agent-v-utajeni-mohu-jim-byt-ja-i-vy-vsichni-se-musime-chovat-zodpovedne-rika-vedkyne/

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:25

moora Blatný je dnes zmiňoval jako ideální pro testování rizikových skupin.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:29

viktorka_od splavu Taky s manželem říkáme, že to asi máme, že jsme táááák unavený. Ale pak z manžela vypadlo- ale proč mám kurva pořád takovej hlad? - nesleduju tu to tak pečlivě- ty jsi pozitivní? A máš hlad?

Online dorota
1236 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:31

moora A u nás na Slovensku robia nimi celoplošné dobrovoľno-nedobrovoľné testovanie. Minulý víkend na Orave a v Bardejove a najbližší víkend na celom Slovensku, chcú nimi ostestovať až na nejaké výnimky (napr. onkologickí pacienti, autisti a pod.) všetkých obyvateľov od 10 do 65 rokov. A ak nebudeš mať negatívny test, tak nemôžeš ísť do práce.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:33

Sweet Potato no to mě právě překvapilo

akorát teda v tý motolský studii zatajujou názvy (výrobce) těch testů

49434 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:34

moora já měla ale za to, že právě ti vysoce pcr pozitivní mají větší potenciál někoho nakazit, pak by to nějaký smysl snad mělo

ionicera hlad mám furt ale teď spíš míň. jo a ze čtyř v baráku jsme pozitivní tři, čtvrtej je čistej:-) nijak jsme se neizolovali, ale chlapečkové jsou 80 % času zavření ve svých pokojích, stejně to jeden chytil a druhý ne

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:36

moora no na datech se to probíralo a měli k tomu dost výhrad jak to je podané. 

Na FB je k tomu i příspěvek, kopíruji sem, ať nemusíte hledat

49434 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:38

continuity já bych řekla že klíčové je, co se stane s těmi kteří budou vyhodnocení jako pozitivní. pokud nic, jako dosud, tak je to uplně k prdu

Offline Paris
příspěvků moje polička 29. října 2020 17:39

tv mají to těžké. My si to rozumově zdůvodíme, ale ty děti to vidí jinak. Teď to ještě dáme, ale neumím si představit, že by byla za pár měsíců další vlna. To už bych asi i já cítila bezmoc.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:44

continuity odborná společnost to tak úplně nevidí, viz body 1-3

https://www.splm.cz/article/prima-detekce-sars-cov-2-detekce-antigenu

jako screeningovej test ho nedoporučuje

Online Korsičanka blogger
13499 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:47

viktorka_od splavu Ale ty moje chudinko! Hezky to vylež a nepracuj! Hlavně, žes neztratila čich