Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:55

viktorka_od splavu Takže už máš jistotu. Tak hlavně průběh bez potíží i nadále. Lehni si, dej si nohy nahoru a odpočívej. Já jsem dnes byla na těch protilátkách, tak uvidíme. Na těch Rapid testech z kapky krve mi protilátky vyšly, ale to je takový asi dost chybový, tak uvidím IGG z krve.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:56

Korsičanka práci doufám zvládnu, to by bylo špatný kdyby ne:-/ ale čich je v pořádku, doufám že i zůstane Renusatko oběma děkuju!

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:57

moora jenže ona otázka nestoji antigenní nebo Covid. Ta otázka zní antigenní nebo nic. 

Kapacity PCR v republice mají limit kolem 50 tisíc denně a už na ty limity narážíme. A já si pořád myslím, že dobře použity antigenní test je lepší než nic. Třeba plošne otestuji domov důchodců. Nenajdu nic, nedělám nic. Najdu pár pozitivních, naordinuji všem PCR test. Najdu hodně pozitivních - je to prdeli.

nebo tak něco. Spadá to pod ten poslední indikacni bod. 

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:58
Reakce na barbucha:

​A nebude to žádná škoda. Minule jsme trceli půl hodiny ve starý rachotine, aby nás pak nechali přestoupit do jiný! a teď trčím na Arlande kvůli víc jak dvouhodinovýmu zpoždění. ČSA aka Smartwings už nechci vidět. A to ten idiot Šimane pobral dotace...

​haha, my když jsme s nimi letěli naposled, tak jsme se ve vzduchu dozvěděli, že na celé letadlo bude otevřen pouze jediný záchod. Ještě že bylo po 6 hodinách mezipřistání. Od té doby již nikdy více

49434 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:59

continuity já jen trnu jestli tady v tom kocourkově to bude někdo umět takhle použít, vyhodnotit a hlavně z toho vyvodit nějaké závěry a aplikovat v praxi...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. října 2020 18:00

Garfie no prave - za priklad se stale davaji ostrovy, zeme s uzavrenymi hranicemi, zeme, kde nemaji zimu. Samozrejme ze roli hraje disciplina,zkusenosti a poslusnost obcanu,ale pocasi a izolovanost podle me minimalne stejnou. Prijde mi absurdni cekat,ze tranzitni zeme uprostred evropy s blizici se zimou na tom bude byt jen podobne jako taiwan,i kdyby dodrzovala stejna pravidla.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. října 2020 18:03

moora já měla ale za to, že právě ti vysoce pcr pozitivní mají větší potenciál někoho nakazit, pak by to nějaký smysl snad mělo

​pry to nechtějí dávat jako výstup kvůli tomu,že to je celkem neprůkazné, psala paní z laborky. Navíc to znamená množství virionu ve vzorku, jen málo to říká o tom, kolik jich má v sobě ten člověk - to závisí od techniky odběru, jeho stavu a dalších věcí. Takže asi je pravda to, co tvrdis: vysoká pozitivita - vysoká nakažlivost. Ale nízká pozitivita neimplikuje nenakazlivost. 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 29. října 2020 18:07

Jiná Realita To určitě ne, ale musíš uznat, že pravidla se u nás rozvolnila maximálně. Byla vůbec v létě nějaká? Já vím, že to roste všude, ale u nás bez debat nejvíc. Co se toho počasí týká, třeba v tom Japonsku, se kterým mám největší zkušenost, se už na jaře vir rozšířil na Hokkaidu, tedy na severu. Uvidíme, co tam udělá zima, taky jim to začíná stoupat, ale pochopitelně to té naší exponenciály mají daleko. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. října 2020 18:19

Garfie to nepopiram. Jen me trochu stve,jak nekdo bez souvislosti macha tim taiwanem.ja bych byla s hanenim ceska opatrna,aby se nahodou nestalo,ze za mesic na tom bude minimalne cast evropy stejne,i pres opatreni. Jen to proste oddali.ale cim bude vetsi zima,tim mene jim to bude platne.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. října 2020 18:22

viktorka_od splavu ale jo, jen tady nesmí být každý přesvědčen o své pravdě. 

Navíc i to plošné testování by mohlo mit svůj smysl.  I kdyby se přišlo otestovat 50% populace a z toho poolu vychytam 60% infikovanych, takže ztahnu virovou nálož o 30% . To se musí spočítat, jestli to za to stojí. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 29. října 2020 18:28

continuity ja proto myslim ze na Sk to ma smysl - stahne se aspon castecne infikovani. Jasne ze testy maji chybu ale s tim se pocita a v podstate se jednorazove se odstrani velky podil nakazenych.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. října 2020 18:40

continuity Já jsem dnes byla na tom testu na protilátky a říkala mi tam sestřička, že ty protilátky má celkem dost lidí, co se chodí testovat a neměli příznaky nebo malé. Takže asi budeme promoření mnohem víc než si myslíme. Jsem zvědavá, protože u nás nikdo nemocný v práci nebyl (oficiálně). Dvě moje přímé kolegyně zůstaly při nachlazení doma, takže nevíme a ostatní v pohodě. Je nás dost, denně v práci s lidma a nemocný nikdo, tak nás jde na ty protilátky víc. Jsem zvědavá.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. října 2020 18:51

Renusatko tak celkem dost je taková problematická veličina

On je odhad mezi 5-10% až 15% populace, co však nevylučuje, že jsou sociální skupiny, kde je to promoreni mnohem větší. Proto mají ty studie: přijďte, kdo chcete celkem malou vypovídající schopnost, to není reprezentativní vzorek a nedá se z toho nic moc usuzovat, nebo jen obtížně.

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 29. října 2020 19:11

Candance Určitě to má smysl, ale ten způsob, jakým k tomu přistoupili, mě přímo fyzicky bolí! 

49434 příspěvků moje polička 29. října 2020 19:13
Reakce na Garfie:

Candance Určitě to má smysl, ale ten způsob, jakým k tomu přistoupili, mě přímo fyzicky bolí! 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 29. října 2020 19:47

Garfie to ano, je to usite horkou jehlou. Ale ty dobrovolnosti a nasledne restrikce - jak jinak "donutit "lidi jit?

Ja nevim, kdyz 1/3 ucitelu veri cipovani, tak nevim nevim

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 29. října 2020 19:57

Jiná Realita taky me ta myslenka napadla. 

Jen by me ciste ze zvedavosti zajimalo, jak by epidemie probihala bez jakychkoliv omezeni - casovy prubeh, pocty nakazench a i ty spatne konce. Urcite na to existuji modely...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. října 2020 19:58
Reakce na continuity:

Renusatko tak celkem dost je taková problematická veličina

On je odhad mezi 5-10% až 15% populace, co však nevylučuje, že jsou sociální skupiny, kde je to promoreni mnohem větší. Proto mají ty studie: přijďte, kdo chcete celkem malou vypovídající schopnost, to není reprezentativní vzorek a nedá se z toho nic moc usuzovat, nebo jen obtížně.

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 29. října 2020 19:58

Candance Já ti nevím, ale úplně intuitivně se mi to vydírání protiví. Skoro by mi asi míň vadilo, kdyby testy byly opravdu povinné. 

1/3 učitelů?  Kdes to viděla? Mimochodem, dnes mi volala můj podnájemník a když jsem mu říkala, že jsme v karanténě, úplně se vyděsil "počkejte, ta nemoc fakt existuje? Já na ni do teď nevěřil!"  Bylo to docela vtipné. 

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 29. října 2020 19:58

Tak jsem to včera s tím rakouským spoléháním na naši férovost trochu zakřikla... Teď vyhlásili, že se (kromě studentů, pendlerů a tak) smí vjíždět z ČR do Rakouska jen s negativním testem...