continuity Sestřička říkala, že tohle jsou placené odběry, takže žádný výstup dat se z toho nedělá. Říkala, že poslední dobou by tak viděla každý třetí, který se přijde otestovat, ale že to je tak mezi nima v labině, co si řeknou.
Koronavirus
Liesel Teď nějaký odoborník v rozhovoru na DVTV (to je hrůza, už mi všichni splývají
, ale myslím, že to byl paradoxně Flegr), že ve středověku bychom takovou nákazu dost možná ani pořádně nezaznamenali, ale dnes už na běžné umírání zdánlivě bez příčiny nejsme zvyklí, proto ta panika.
Garfie to ano, je to usite horkou jehlou. Ale ty dobrovolnosti a nasledne restrikce - jak jinak "donutit "lidi jit?
Ja nevim, kdyz 1/3 ucitelu veri cipovani, tak nevim nevim
no pokud to oficiálně nazývají dobrovolné testování, tak holt pokud nedokážou lidi přemluvit, tak nijak, slovo donutit tam vůbec nemá padnout.
a co až bude vakcína? taky se budou lidi "nutit" podobným způsobem? vakcína je uuplně dobrovolná, ale bez ní nesmíš přes hranice, nesmíš do práce, nesmíš z domu...
Renusatko no právě, žádný závěr o promořenost i z toho nelze dělat. Takto víme určitě, že horní hranice teoretické možné promořenost i je 30%, protože tolik procent testu je pozitivních. Prakticky to určitě nemůže být víc nez půlka, protože ty odběry jsou indikovane, tím pádem je tam ta promořenost určitě vyšší než ve zbytku populace.
Jiná Realita no to se může klidně stát, že ti zaočkovaní budou mít nějaké výhody: nebudou muset do karantény a budou moct cestovat, dokud to taky neprehrmi. Zcela logicky, oni už nikoho neohrožují a každý si to musí zvážit sám.
Garfie tak ve středověku fakt řádily horší nemoce, ale já jsem až do teď měla ochranu před infekcemi za jeden ze symbolů pokroku. Upřímně iphone do každé domácnosti o vyspělosti společnosti vypovídá v mých ocich méně než úroveň zdravotní péče.
continuity Ono to tak i bylo myšleno ![]()
nevím, mně tohle prostě zní jako vydírání nebo vyhrožování.
snad když má někdo strach, ať se tedy naočkuje. pak je v bezpečí, a může mu být jedno, kdo ho ohrožuje, ne? i kdyby byl jediný naočkovaný. proč by měl mít nějaké výhody? za statečnost, že si dal do sebe vakcínu, testovanou nejkratší čas v historii moderní medicíny, a to z nemoci, o které pořád víme fakt málo?
Jiná Realita vyhody za to, ze neroznasi virus mezi dalsi lidi. Nejde jen o to, ze ockovany chrani sebe, ale taky o to, ze chrani okoli tim, ze neprenasi infekci, potazmo ze tim, ze neonemocni, nezatezuje zdravotnictvi.
Mozna prave proto, ze medicina je trochu dal nez za casu Pasteura a ze ma uz nejake zkusenosti se znamymi koronaviry, dokaze vyvinout vakcinu rychleji. I kdyz ted je to teda superrychly, to je fakt.
JanieB A dobře dělají, jestlipak víš, kde je zrovna ta moje kamarádka, kterou jsem tady včera zmiňovala-že je zcela jistě pozitivní a nejde na testy? Virozka prý pominula, tak zrovna podporují oblíbenou pizzerii v Rakousku-než ji zavřou! ![]()
nevím, jaká je správná odpověď na otázku, jak postupovat v demokratické společnosti, kde se většina lidí rozhodne (a já bych si tipla, že to bude většina), že nechce vakcínu, i když to může znamenat další vlnu pekla. platón by byl na koni.
Jiná Realitaano je to tak a bojim se, ze to tak i bude. Oni se proste snazi nejak zastavit nakazu. A pokud to nebude prusvih (coz asi bude), tak se toho chyti i jinde.
A zpet k ockovani. Pokud budes muset mit ockovani pro cestu do Nemecka, protoze to Nemci budou pozadovat, tak se proste spousta lidi naockovat necha-bude muset nechat.
To přece není nic nového, "výhody" za očkování, nebo některé aktivity podmíněné očkováním. Do státních školek berou neočkované děti až na poslední rok, dřív ne, do spousty zemí nedostaneš vízum, pokud nemáš očkování na některé tropické nemoci...
Jiná Realita
taky me ta myslenka napadla.
Jen by me ciste ze zvedavosti zajimalo, jak by epidemie probihala bez jakychkoliv omezeni - casovy prubeh, pocty nakazench a i ty spatne konce. Urcite na to existuji modely...
existuji. Takový jednoduchý tady Můžeš si šoupat s R. Nerovni R covidu je něco přes 2, asi 2.3, ale to už teď nebude, i kdyby se hned všechno rozvolnilo, protože lidi se budou chránit sami. Podotýkám, že je to mnohem složitější, toto je on pro představu.
Hlavní rozdíl už není ani tak v trvání epidemie,ale spíš v počtu mrtvých a to se řeší jenom mrtví na Covid, ne ti, kteří nedostanou péči, protože ve špitálech není místo.
Jiná Realita jak to bylo - moje svoboda konci tam, kde zacina ohrozovat jineho, nebo tak nejak.
Jiná Realita jinak to stavajici povinne ockovani chrani lidi, kteri se ockovat ze zdravotnich duvodu nemuzou. takze pokud budes mit dite s poruchou imunity, za predpokladu ze si sve zdrave deti lide nenaockuji, budes ho muset zavrit doma nebo riskovat ze ti umre. navrat do stredoveku
Kokoska jenže co je toto za změnu ve fungování medicíny? odteď bude povinné i očkování proti chřipce? ne? a proč? je to smrtelná nemoc. těžké následky. komplikace. v roce 1995 min. 6000 až x tisíc mrtvých za 3-4 měsíce. a nikdy nikoho, ani tehdy, nenapadlo obviňovat lidi, kteří se nenaočkovali, že někoho "zabíjejí", nikdy nikoho nenapadlo penalizovat lidi, kteří se očkovat nechtějí, nebo odměňovat očkované. a koronavirus je taky chřipka, asi třikrát horší, ale chřipka. (mimochodem prý 80% nakažených koronavirus vůbec nepřenáší, ale pro jistotu by se nově měli očkovat všichni)
Jiná Realita ujistuju te ze to neni chripka.
Garfieto je klidne mozne, ze by se ve středověku prohnalo treba i bez vetsich ztrat na zivotech - idealni kandidat = obézní, 65 +, cukrovka, kardiak, kolik takovych lidi zilo..?
O Flegrovi si nejsem jista, co si myslet - jiste je to odborník ve vsem oboru, zaroven podivin, zatouzil po svych 5 minutach slavy...? Nevim, trochu mi pripomina jedno cloveka, ktery je take ve svem oboru vyborny, ale zije si ve sve bublince a okolni svet je pro nej nebezpeci.. a pro bezny nebo rodinný zivot naprosto nepoužitelný!
Jiná Realita kdy chripka privedla zdravotnictvi kterekoli zeme do stavu jako covid?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY