Kokoska viktorka_od splavu víte, co je váš problém? že málokdy čtete všechno, co napíšu. a když se pozorně podíváte, tak uvidíte, že jsem napsala "asi tak 3x těžší" (nevím přesně tu smrtnost). ale i kdyby to bylo 4x těžší, je to v podstatě chřipka.
a Kokoska někdy v tom roce 1995 jsme byli dost blízko. lidi v nemocnicích leželi na lehátkách na chodbách, lidi do novin popisovali, jak už týden nejedli a leží doma na zemi, protože nemají sílu. v nemocnicích ležely děti se zápalem plic. jenže se to tak neřešilo, důchodci umírali doma nebo v domovech důchodců. nemocný byl prý každý 20. člověk (!). počet případ byl mám dojem hodně tisíc, snad 4? na 100.000 obyvatel.
a to bude asi to co napsal někdo, kdo to psal výš, že ještě před dvaceti třiceti lety, když jsme nefrčeli v přímém přenosu na počítadlech mrtvých, bychom tuhle epidemii podle všeho přestáli jinak než teď.
protože mě nečtete pozorně a máte tendenci mi podsouvat věci, které neříkám ani nemyslím, tak znova opakuju, že nejsem chřipečkář ani popírač, protože nepovažuju chřipku za chřipečku, sama jsem ji měla. a na rozdíl od všelijakých exhibovačů, kteří popisují v médidích, jak "jim nikdy nic nebylo, vždy zdraví, a teď ten koronavirus, to je strašná nemoc, myslel jsem že umřu", vím, že chřipka, kterou nikdy neměli, a tak nemají srovnání, je taky taková nemoc. kdy zdravý člověk v plné síle v 25 zůstane během 15 minut ležet schvácený v horečkách na podlaze neschopen pohybu.
a přesto se kvůi chřipce nikdy nikdo ani vzdáleně takhle nechoval, že by obviňoval lidi, že jsou vrazi, když se nechtějí očkovat.