Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online letfenixa
10934 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:05

Lamicka môj syn je zatiaľ u našich, my nemáme na výber, musíme učiť zo školy

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:09
Reakce na continuity:

ice 

Jinak já si teď vzpomněla, že na jaře jsem měla velké oči a říkala jsem si, že to opakování ročníku není nezbytně nutné.

Zatim jedes distancne měsíc a z toho byly týden prázdniny. My už jsme si dali mesicu celkem pět a konce nevidíme. On se i ten můj názor vyvíjel.

no to je druhá věc. švagrová třeba takto jela od března s prvňáčkem, kdy učitelka jen posílala čísla stránek z učebnice nic víc, a teď druhý kolo - a má doma ještě školkovýho. no a ti naši velcí od druhého březnového týdne ve škole nebyli, šli jen vrátit učebnice a pro vysvědčení. teď zůstali doma jako první, a to ještě u toho jednoho fakt asi ve škole věřili že se v listopadu výuka obnoví, takže začali s online vyučováním teprve teď. musím říct že chlapeček není žádný extra pilný student, ale on do té školy chce chodit a dokonce uvítal i ty online hodiny.. akorát teda první dvě nebo tři zameškal, protože byť jedou od začátku letošního školního roku přes teamsy tak v kalendáři nic, místo toho to učitelka psala do rozvrhu ve školním informačním systému na který se kouká jak se mu to hodí a tak zčistajasna zjistil, že má absenci

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:13

jo a za celý blbý koronavirus jsem neměla ani rýmu ani nic, teď měsíc čumím doma byla jsem jen na testech - kontrolní včera, negativní, pěkně mi tam zašpárali až vyhrkla červená... zítra jdu konečně do práce - a dnes odpoledne se mi spustila brutální rýma, z nosu vodovodní kohoutek, kýchám, no chudák já

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:14

viktorka_od splavu u syna právě ty hodiny nejsou kolikrát označené vůbec, takže s tím co neví a s tím, kdy se nejde připojit má už 25 hodin. Začínám mít strach, že ani opakování nebude možné, protože tyhle hodiny nejde omluvit. 

Offline Aranel
6683 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:20

continuity Garfie Jedeme v tom všichni a všichni mají nárok na dovolenou, tak jsem to myslela. Asi i vy a vaši mužové. Tak jakože není reálný, aby učitelé jeli ještě přes prázdniny a o sobotách. No chtěla jsem hlavně sdílet dobře napsanej kamarádčin článek

Všechny s dětma obdivuju.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:41

Sweet Potato jeee, muj muz je taky jaderny fyzik, to je teda nahoda, ty rocniky byly asi dost male, on ma jen jednoho spoluzaka treba. 

Jinak k ucitelskym historkam - muj stryc tesne pred duchodem, uci na prumyslovce matiku a ted vypravel, ze poprve se mu stalo, ze vsichni meli z pisemky jednicku...

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:41

Aranel To je jasný, odpočinek budou potřebovat všichni! :-)

Zarinya No dcera už bude v sedmé třídě, uvidíme....mluvila jsem s jednou češkou, co tam má děti a říkala, že první stupeň je taková škola hrou, samé pokusy a zábava, ale že druhý stupeň už začne dril, seminárky a podobně...ale snad to na mezinárodní škole bude lepší než v japonské, tam dřou totiž strašně, děti jsou celý den ve škole a doma se běžně učí další dvě až tři hodiny. 

Teď mi zrovna říkala japonštinářka, že musela dceři (ve 3.třídě české školy) zaplatit nějaký japonský vzdělávací TV program pro děti, protože o víkendu si dcera volala s tatínkem a ten se zděsil, jak je proti japonské škole pozadu, hlavně v matice-jakože ve 3. třídě teprve násobilka? Tak musí makat (mmch holčička v osmi letech mluví plynně japonsky, anglicky i česky). 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:41

letfenixa aha, tak to je taky slozita situace :(

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:45

kde kromě nás vůbec mají zavřené školy? já mám pocit, že většinou mají otevřeno aspoň trochu aspoň něco.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:46

Garfie syn byl v nemecke skole pro cizince(diky bohu za ni)normalni by uz asi v jeho letech nezvladl.

no sem rada,ze je to pryc.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:49

Jiná Realita taky mam ten pocit, proto jsem se ptala na ta data, podle ceho se rozhodli, ze je to potreba

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:55

Jiná Realita baltik Takhle plošně to není nikde, školy kompletně zavřeli jen v Izraeli, ale jen na dva týdny. Pak třeba v Irsku, taky jen dva týdny. Slovensko zavřelo jen druhý stupeň, stejně jako Itálie a tuším Polsko. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:56

Zrovna v upoutavce pred tv zpravama rikali, ze ministri uvazuji o tom, jak otevrit skoly.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 19:01

Garfie já si úplně představuju všechny ty asijské dětičky, jak se pilně učí jakýmkoli prezenčním způsobem, aby byly stále nejlepší na světě. zatímco u nás, kde už delší dobu dochází k propadu školství, sedí doma, a státní orgány tráví "celé noci" tím, jak to zařídit, aby se co nejdřív otevřely ...obchody.

protože stát ví, že je s odpuštěním v prdeli, protože tučné časy totálně prožral, a potřebuje příjmy, potřebuje, aby se byznys hýbal, nemá na pomoc, nemá na náhrady. a školství aktuálně náhrady nepotřebuje, tak se průšvih projeví až za dlouho, to už tu tahle vláda nebude.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 19:03
Reakce na Jiná Realita:

kde kromě nás vůbec mají zavřené školy? já mám pocit, že většinou mají otevřeno aspoň trochu aspoň něco.

​ja muzu mluvit jen za Nemecko a Recko.V Nemecku jsou otevrene a v Recku zacal locdown,obchody zavrene a zakladni skoly otevrene,jen gymnazia a vysoke skoly online.

Online MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 19:38
Reakce na Jiná Realita:

​v Belgii prodloužili podzimní prázdniny z jednoho týdne na dva. Od příštího týdne se otevírá školka a základka (6-12 let) normálně.  První dva ročníky na středních snad taky (13-14 let). Zbytek na půl času. Sousedka říkala, že jejich dcera bude chodit jeden týden po-stř-pá a další týden ut-ctv. Vysoké jsou tedy online už od začátku. Obchody zavřené až do půlky prosince. 

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 19:48

MaeGandal v Belgii to maji promyslene. Zrovna dnes jsem to probirala s kolegyni z Belgie. Do skoly se bude chodit vzdy cca mesic, pak 2 tydny prazdniny a zase mesic skola az do jara. Takove nastaveni neumozni zivelne sirreni viru z deti se neco nauci. A pry asi zkrati letni prazdniny. 

Offline slniecko admin
19636 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 19:53

Jiná Realita tu sa hlásime.

Inak u nás doma, dcére je ľúto hrozne, že nie je so spolužiakmi, je v oktáve a už sa toľko zase neuvidia, navrch stužková a tak...ale nemám pocit, že by toho mali menej, zas tí učitelia tiež nechcú, aby mali problém pri maturite,

synovi to nejako nechýba, navrch sú s chalanmi večne onlajn na minecrafte, alebo na among us, dokonca učitelia (dnes sme mali konzultačky) konštatujú, že z domu robí ešte viac a ešte ochotnejšie ako v škole, on je dosť kreatívny a z domu sa cíti lepšie (žiadne chalanské naťahovačky a bitky, žiadne hádky s babami), navrch škola v pyžame a s chladničkou na dosah sa zdá byť jeho splneným snom.

Ale pohybu majú strašne málo a tie sociálne kontakty podľa mňa chýbajú, to sa nedá úplne nahradiť onlajn.

Zas ale nemám lepší nápad. Deti to možno toľko nechytá, ale zas jednak, čo je to "toľko", syn mal chorú spolužiačku, a jednak to môžu bezpríznakovo roznášať.

No ale ja nemám deti na bežných školách, no, aj keď sa mi zdá, že všade sa snažia, len napríklad tam, kde u našich učiteľ proste robí všetko cez rôzne technické vychytávky, lebo ich škola dokáže zabezpečiť, tak tam musí  letfenixa ísť do školy a robiť to na tabuľu.

A to nehovorím o deťoch, ktoré doma nemajú také technické zázemie. Ako doučovať nemusíme nič, to učitelia zvládajú perfektne aj takto, len si sťažujú, že veľa zaujímavostí, ktoré by mohli v triede sa takto nedá, občas dcéra vyloví niečo zo svojich starých zošitov, ak mladšiemu niečo ujde, ale nič, čo by sme nedoriešili.

Edit: Vlastne áno, prvý stupeň u nás fičí, takže švagrovci zas riešia, že jednu majú doma a jedna ide do školy.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 19:54
Reakce na Renusatko:

Já bych opakování maturitního ročníku brala hned, ale já mám doma "lempla". Místo hodin spí, páč stačí poslouchat, takže se přihlásí a pospává, úkoly některé dělá, některé ne a jak fungují některé předměty, to nemám vůbec představu. Někde vůbec nejsou kamery a možnost přihlášení, některé úkoly a testy vůbec nejdou dohledat a někdy prostě nejde připojení. On je zrovny ten, který pracuje na 20% i ve škole, ale alespoň tam sedí a slyší, vidí a musí odpovídat.

U druhého bych opakování pokládala za zbytečné, protože tam škola fungovala na jaře a funguje teď. Mají denně ráno půl hodiny s učitelem takový "pokec", tam si můžou říct o problémech, potom mají 3 online hodiny a potom samostatnou práci, ale s učitelem na přijmu a třeba i se spolužáky na spolupráci. Dokonce včera jsme si vyzkoušeli už třetí online schůzky rodičů. Propracované, napřed celá škola a potom přihlášení do témat a skupin, které nás zajímali, potom zase návrat celá škola do jedné místnosti. Oni na té samostatnosti mají i normálně školu postavenou a pracují stejně i ve škole, takže vlastně žádná změna. 

​Myslím, že jsem tu zachytila, že jsi taky z Brna, tak by mě dost zajímalo, která je to škola. Je mi z tveho popisu moc sympatická...  

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:00
Reakce na continuity:

Takže chápu, že pro učitele je to složité, ale opravdu nejsou jediní, odskakali jsme to všichni. 

​Tesat do kamene. Tohle mám pocit, že většina učitelů (nemyslím místní, ale ty, s kterými se setkávám naživo, včetně mé nejlepší kamarádky) naprosto nepochopila.