Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:06

Kolegovi od manžela umírá tatínek na covid, doktoři už jim to řekli na rovinu. Když zjišťovali podmínky pohřbu, dozvěděli se, že se těla pálí v pytlech po deseti....jeho maminka se z toho sesypala.  Hrozně smutný. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:08

Garfie v japonsku? nebo kde? to je strašný. já nevím, zas to není takový mor, aby se takto devalvovalo pohřbívání. tady jsem četla, že se mrtví nemyjí, neoblékají, strčí do pytle a pohřbí. ale to tedy zdaleka nedosahuje tohoto levelu

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:14

A ja se regulerne zacinam bat o nase babicky. Jedna kdyz s ni mluvim po telefonu tak zacina vytahovat prihody z mladi, druha mi pokazde kdyz ji vezu nakup zacne plakat ze ta izolace je k nepreziti, debilni covid

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:21

Jiná Realita Na jižní Moravě. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:25

Garfie to je fakt strašný. když můžou lékaři v respirátoru ošetřovat živé pacienty s kovidem, proč se musí mrtví pochovávat jako toxický odpad?

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:33

Garfie ja dnes slysela v tv o te povinnosti zabalit do pytle (to je strasne to jen psat), ale po desiti? to nejde proboha individualne?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:33

rasaNori moje babička být v izolaci nechce.  Říkala mi že ji to tady baví díky rodině a hlavně mým dětem a že ji to za to riziko stojí,  bere to tak,že se kdyžtak aspoň přidá ke svým sestram (obě letos zemřely). Bojím se o ni hodně, ale chápu ji, asi bych to sama jinak nechtěla.

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:38

Jiná Realita jinx Je to hrozný. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:39

Garfie v te reportazi rikali, ze pokud klasicky pohreb, ze je nutne telo zabalit a ze ten material musi vydrzet sto let. Jako alternativu uvadeli kremaci, ale o tom poctu nic nerikali, takze to vyznelo, ze jde o kremaci individualni. Uz to mi prislo dost na hrane, ale to, co pises, to je... no ja fakt nemam slov. Mozna se mnou od jara nic neotraslo jako tato informace. 

Offline 999
19893 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:42

rasaNori Myslím, že tohle je největší téma dnešních dní. U nás Vánoce každý rok velká rodina u stolu a co teď. Já, manžel a dcera jsme schopni jít třeba 19.12. na testy, do Vánoc zůstat doma, a pak se potkat s rodinou. Jenže my máme tu možnost, někteří půjdou ještě 23.12. do práce... fakt nevím, co s tím. 

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:42

Sairon jenze to jsou vyzenene babicky a ja se bojim ze jim to donesu kdyz uz jim chodim nakupovat... Takze je to takove na pytel. Ale taky si myslim ze to o moc dyl nedame se nevidat. Dneska jsem muzi rekla at mi koupi respirator a ze aspon zajdu na navstevu k te starsi holt. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:43

nejsem biolog, ani epidemiolog, a tudíž houby vím....ale covid není bakterie, je to virus. tudíž je podle toho, co trochu vím, poměrně hodně náchylný na smrt v případě nepříznivého prostředí. pokud se někdo pohřbí, může se do daného hrobu pohřbívat až za nějakou delší dobu, určitě ne tak rychle, aby ještě živý virus někoho ohrozil. vydrží virus rok v zemi? proč musí pytel vydržet sto let? víte to někdo? přijde mi to celé šílené.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:44

Garfie Jiná Realita jinx 

No to je strašný. 

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:44

999 u nas to stejne. My jeste uvazujem ze bychom zase odjeli na skaly pres Vanoce, ale myslim si ze to neprojde letos.

Offline Nausikaa
20 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:48

Garfie omlouvám se, že mi přijde těžké něčemu takovému jako hromadná kremace uvěřit. že to nebude možné ani z technických důvodů... Měla jsem za to, že ... je něco takového není zvykem a i zařízení jsou jen "jednomístná"...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 20:55

Nausikaa 

To mě taky napadlo. Pro mě je to naplněná Flégrova předpověď. Na ty mrazáky už taky někde došlo. Prostě to tu máme se vší parádou. Je to hrozně smutný, zvlášť když si člověk uvědomí, že to všechno vůbec nemuselo být, kdyby...

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 21:04

Mnou to strašně otřáslo, proto to sem píšu, kdyby to řekl někdo s takovým tím "někde jsem slyšel", tak tomu vůbec neuvěřím. 

dynda Venkovní mrazáky jsou v Ostravě, zdvojnásobili tak kapacitu. 

Nausikaa Já vůbec nedokážu říct žádné podrobnosti, takhle to ten kolega řekl v práci, stavil se tam ráno, zjevně otřesený a vzal si na celý den volno. A muž se ho asi na podrobnosti nevyptá, pokud o tom nezačne mluvit sám. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 21:08

Garfie 

Jo, je to takový to Už je to tady. To jsou všechny ty souvislosti. Už nezbývá než doufat, že brzy bude líp, že aspoň ty čísla spadnou.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 21:10

Garfie to "po deseti" bude spíš nějaké nedorozumění, ale pytle jsem teď ověřila u kamarádky, pracuje v oboru - s tělem se nesmí manipulovat, neobléká se.

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 21:12

viktorka_od splavu Je možné, že to nějak špatně pochopili, těžko říct. Já kdysi viděla nějakou reportáž z krematoria a tam bylo vidět, že je prostor pro jednu, možná dvě rakve najednou, ale zase to může být někde vyřešené i jinak.