Garfie jasně, proto říkám že si to nemyslím, ale jak to je doopravdy říct neumím. to druhé je bohužel pravda, mají takové nařízení.
Koronavirus
Sairon moje babička se odstěhovala na chalupu. Sice moje děti neviděla od srpna, ale alespoň tam má pořád co dělat. Loni porazila rakovinu a jak říká, na covid umřít nechce, má v plánu doprovodit mého syna do první třídy. Druhá babička se nic neizoluje, my se moc nestýkáme, ale můj táta tam normálně jezdí. Ale u ní se obávám, že si spíš tak úplně nepřipouští to riziko. V tom jejich věku je hrozné, že se ráno klidně nemusí probudit, takže docela rozumím těm, kteří upřednostní rodinu před izolací. Jak to bude s Vánocemi se zatím vůbec neodvažuju přemýšlet.
Garfie já bych řekla, že to bude nedorozumění. nemůže to být tak, že pohřbu se může zúčastnit pouze 10 lidí?
moora Takovej zmatkář snad není...
Tak nebyla jsem u toho, nemůžu nic dosvědčit ani vyvrátit.
podle mě se flegrovy horory nenaplnily a dá bůh ani nenaplní.
ty konvoje v itálii...nevím, jestli to je pravda. četla jsem, že v itálii tehdy zakázali pohřbívání do země (nebo ho nedoporučili/omezili). jenže většina pohřbů tam je do země. tudíž najednou vznikl přetlak a vznikly konvoje, které převážely mrtvé mezi krematorii. samozřejmě měli i víc mrtvých, ale nebylo to tím (nebo jen tím), že prostě najednou všude bylo hromady mrtvých, ale (i) tím, že změnili proces pohřbívání...a média se toho samozřejmě s nadšením chytla. kdyby nedělali to, co asi teď i my, šílená opatření, pytle na sto let, a normálně pohřbívali, třeba by žádné konvoje nebyly. edit: ale ověřit to nemám jak, jen jsem to tak četla.
já pořád čekám, jak dopadne situace třeba v indii. tam nedělají nic, měli by mít statisíce mrtvých a s ohledem na jejich možnosti by jim měli ležet mrtví v ulicích. místo toho vidím na facebooku, jak indičtí "přátelé" z fb pořádají mega svatby se stovkami účastníků, roušky jsem neviděla, a o koronaviru tam nikde ani slovo. a to je live z indie, z měst, ne z odlehlého venkova. asi to nechápu.
@rasanori je hezké že se tak staráš o vyženěné babičky ![]()
Evaeva je super, že má takový cíl s tou první třídou. Moje babička měla na výběr buď zůstat sama ve svém bytě, nebo se odstěhovat s našima na chalupu, odkud jezdí taťka normálně do práce a on dělá ve zdravotnictví, takže tam riziko je, ale zvolila si chapulu. Když byla minulý týden víc unavená a pálilo ji na průduškách, tak už jsem panikařila, vybirala ji tablet ať ji můžem do nemocnice volat a instuovala naše, ať se s ní případně pořádně rozloučí kdyby jela do nemocnice, protože to bude asi naposledy
. Ale už vypadá že je ok, tak snad už to tak zůstane
Jiná Realita krom jiného podnebí, nechci podceňovat bohatší část indického obyvatelstva, indie je obrovská.. ale i tak, jak velký podíl indů je obézních, starších 65 let s cévními chorobami a diabetem? a kolik z těch co tyto podmínky splňují je tak zámožných, že si může zaplatit prvotřídní péči? já si umím představit že v absolutních číslech ten počet nemocných/zemřelých bude i tak velký, ale v poměru k počtu obyvatel se to asi zas tolik neprojeví... to bude obdobné jako v té africe.
a ještě si tu odložím.. maminka musí neodkladně k obvodnímu, a ten její jede stále v režimu hromadného vysedávání v čekárně, objednat se nedá:-( fakt nechápu, naši PL teď berou pacienty po jednom na čas, i ta která má covid za běžnou chřipku. fakt nerozumím co je v tom za problém![]()
Sairon Myslím, že si babička vybrala dobře.![]()
A držím palce všem vašim milovaným.
Jiná Realita Nedělají nic? Vždyť tam byl přece dlouhý lockdown, miliony lidí opouštěly města a odcházly na venkov....zrovna nedávno jsem někde četla, že pandemie má za následek uvolnění pravidel pro dětskou práci, takže desetitisíce dětí končí za strašných podmínek někde ve fabrikách. Chápu, že by to v Indii mohlo být i horší, ale ty důvody proč ne asi shrnula viktorka_od splavu
Sairon na chalupě je jí určitě líp, i když vaši třeba mohou být určité riziko, samotné by jí bylo hůř. Bude určitě v pořádku, akorát panikaří. Babička by taky mohla zůstat v Praze v bytě, ale to by nevydržela, na chalupě má zahradu a pořád plno práce. Akorát neovládá techniku natolik, abysme si třeba mohli zavolat s videem, alespoň na fotky se podívá. A má tam dědu.
viktorka_od splavu Tak my na čas objednáváme, recepty posíláme na telefon, objednáváme na telefonu a stejně u nás lidi vysedávají. Chodí pro recepty, brzy, pozdě, s doporovodama, takže u nás v čekárně narváno a přitom bereme lidi na minuty. Mimochodem ty lidi, co je nenavštěvují vnuci a děti, aby jim něco nedonesli.
Renusatko tak ti naši pl mají prostě čekárny zamčené, není kde vysedávat. u vás to bohužel nejde, ale když má doktor vstup který jde zamknout jen do svojí vlastní čekárny, tak to v pohodě může prostě sestra jednoho pacienta vypustit ven a druhýho dovnitř a za ním zamknout. samozřejmě je to zdržení a stihnou toho míň, ale lidi chodí míň, o to víc vyřídí po telefonu. no, jak říkám u vás je to jiný. obvoďáci to ale můžou ovlivnit, stačí chtít.
viktorka_od splavu Jo, to je pravda, že obvoďáci to můžou ovlivnit a naplánovat, ale u nás vidím, že o to moc lidí nestojí, když tam dvě hodiny sedí dobrovolně.
Renusatko no tak nečekám že by o tom měli rozhodovat pacienti, to si musí zorganizovat doktor
Renusatko Tak kdyby sedět nemohli, vysedávat tam nebudou. Tady všude kolem je u doktorů od jara striktně daný počet lidí v čekárně a hotovo.
viktorka_od splavu Tak.
Sweet Potato U nás by se to asi těžko řešilo u 6 ambulancí. Když v každé je člověk 10 minut a časy po 15 minutách. Když přijdeš na čas, tak na čas jdeš. Jenže u nás není další systém. Jako člověk který by hlídal kolik lidí v čekárně je a kolik jich v tu chvíli má být a jestli jdou na svůj čas. Máme to sice na dveřích i s upozorněním, že k nám nesmí doprovody. Celý den se jen hádáme s těma lidma. Po pár hádkách, kdy seš dle nich hnusná, nepříjemná, kráva a kdoví co ještě, tě to přestane bavit a říkáš si, že mají pravdu, že je to jejich rozhodnutí.
Renusatko jj v tech spolecnych cekarnach je to neresitelny. ale kdybys mela jen svou vlastni, tak to jde..
Garfie to říkají naše média. jenže live přenos z indie vypadá z mého náhledu jinak. asi sleduju tu výrazněji bohatší část indie, to je pravda, ale nikde žádný náznak lockdownu, dětské práce a jiných katastrof, o kterých píší novináři. s ohledem na to, že mám s novinařinou opakované hrubě negativní zkušenosti, s tím, že vždycky informovali zkresleně a nepravdivě, případně vybrali výjimku a udělali z ní pravidlo, tak mám tendenci věřit spíš tomu, co sdílejí ti indové, než novináři. samozřejmě nezpochybňuju, že v jiných částech indie to je horší a jiné, já jen zkrátka vidím běžný nezměněný "bezstarostný bezcovidový" život.
mám chuť se jich přímo zeptat, ale nejsou to ani známí, jen se mi přihodilo, že je v přátelích mám, a je mi hloupé se někoho úplně cizího na něco takového vyptávat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY