viktorka_od splavu neřešitelné to není. U nás jsou tři pediatři za jedním vchodem, na jaře ho zamkli a sestřičky si chodili děti vyzvedávat. Teď už to teda nemají, ta naše hlídá počet lidí v čekárně (za těmi hlavními dveřmi jsou ještě další čekárny k jednotlivým doktorům), vždycky maximálně dvě rodiny.
Koronavirus
podle mě se flegrovy horory nenaplnily a dá bůh ani nenaplní.
ty konvoje v itálii...nevím, jestli to je pravda. četla jsem, že v itálii tehdy zakázali pohřbívání do země (nebo ho nedoporučili/omezili). jenže většina pohřbů tam je do země. tudíž najednou vznikl přetlak a vznikly konvoje, které převážely mrtvé mezi krematorii. samozřejmě měli i víc mrtvých, ale nebylo to tím (nebo jen tím), že prostě najednou všude bylo hromady mrtvých, ale (i) tím, že změnili proces pohřbívání...a média se toho samozřejmě s nadšením chytla. kdyby nedělali to, co asi teď i my, šílená opatření, pytle na sto let, a normálně pohřbívali, třeba by žádné konvoje nebyly. edit: ale ověřit to nemám jak, jen jsem to tak četla.
já pořád čekám, jak dopadne situace třeba v indii. tam nedělají nic, měli by mít statisíce mrtvých a s ohledem na jejich možnosti by jim měli ležet mrtví v ulicích. místo toho vidím na facebooku, jak indičtí "přátelé" z fb pořádají mega svatby se stovkami účastníků, roušky jsem neviděla, a o koronaviru tam nikde ani slovo. a to je live z indie, z měst, ne z odlehlého venkova. asi to nechápu.
nevim jak to maji v Italii,ale treba v Recku vubec nespaluji.Ani krematoria nemaji,nedavno nejake postavili na Peloponesu a budou se delat dalsi,ale momentalne nejsou.Tak jestli v ty Italii to neni taky tak.
A proto ty konvoje......
Evaeva Tak to by u nás nešlo, museli by jsme vzít jednu sílu navíc, která by po minutě odemykala a zamykala dveře. To si fakt představit neumím. U nás to vyřešený je. Bereme lidi fakt na minuty, ke zdržení není důvod. Kdo přijde na ten čas jde a v čekárně vůbec nesedí. Spíš lidi to nechtějí využívat a ještě jsou hnusný, když jim to vysvětluješ.
Mne prekvapuje,ze by mela chodit sestricka pocitat lidi do cekarny.Tady jsou "vsude"banky,doktori i pekarstvi....cedule na dverich,kolik lidi smi dovnitr a proste samy od sebe cekaji venku.Nikdo to nekontroluje a nikde jich neni vic nez se smi.
Renusatko jo, já vím, že to vyřešeno máte a ostatně je to v zájmu i těch lidí, co sedí zbytečně u doktora. Občas nevěřím vlastním očím, co tu čtu.
Ještě k těm školám, vůbec si neumím představit opakování ročníků: A) kam by dali nové prvňáky, B) některé děti už tak mají odklad, takže by třeba ZŠ končily v 17, C) část dětí by repete asi ukrutně nebavilo. Myslím, že částečným řešením by bylo, kdyby (pomíjím hroznou představu, že příští podzim se bude všechno opakovat) prostě ve školách zrušili nebo částečně omezili všechny adapťáky, celodenní výlety někam, atd. Chápu, že to má zpestři výuku, ale připadá mi, že by tohle bylo ještě nejméně bolestivé. Případně zrušit třeba podzimní prázdniny nebo možná i jarní příští rok (stejně se ještě nikam nebude moct). Ostatně já nevím, proč trvali na těch dvou dnech prázdnin navíc teď v říjnu. Bylo to zavedeno, aby se virus nešířil dál ale po ohlášení stihli ty školy zavřít a přejít na online výuku, takže stejně děti seděly doma tak jako tak.
Jinak u nás je teď online výuka fakt natvrdo, 2. třída 2 hodiny denně plus úkoly, čtvrťáci 3 hodiny denně plus úkoly, teď jim ještě přibyla AJ konverzace. Spíš máme problém, že kluci během hodin chatují se spolužáky, občas je přistihnem, že tajně sledují YT. grrr
A moje povzdechnutí, staršímu odchází jeho super paní učitelka příští středu na mateřskou. Novou dostanou až v lednu, ale naštěstí si je mají rozebrat vyučující z vyššího stupně, kteří je už učili (dítko prohlásilo, že super, že to jsou ti nejlepší učitelé na škole).
mám tendenci věřit spíš tomu, co sdílejí ti indové, než novináři. samozřejmě nezpochybňuju, že v jiných částech indie to je horší a jiné, já jen zkrátka vidím běžný nezměněný "bezstarostný bezcovidový" život.
Nerada ti beru iluze, ale "bezstarostný" život se tam týkal velmi mizivého procenta ještě před covidem...realita většiny lidí je někde úplně jinde a určitě to nesdílí na fcb, na ten ani nemají přístup
Zarinya myslím, že toto je disciplinovanosť Nemcov, u nás sú všade nápisy, koľko ľudí môže byť v čakárni, na stoličkách sú nápisy 'nesadat', ale u obvodného sa zapisuje do zošita a čaká ![]()
Garfie tak toto je to najhorsie zatial co som v suvislosti s covidom citala. Neviem vi je to technicky mozne takto robit kremaciu ale je mi h toho zle. Akosi to nabera zly smer
Zarinya můj obvodak ani cekarnu nemá, je to chodba na poliklinice s lavicí
Jiná Realita Já bych se zeptala, nepřijde mi na tom nic divného. Je to teď světová událost č.1 a ani na tom není nic osobního....ale obávám se, že minimum Indů žije život tvých známých....
brrr zrušené adaptaky jsou taky špatně, škola nemá jenom vzdělávat, ale má i jiné cile. Naše učitelka říkala, že se třídě příliš nedaří ani sociálne. Byly tam problémy jeste pred covidem, které v zari vyeskalovaly úplně. Už tam docházel psycholog a říkala, že ji ty zrušené apaptaky strašně chybí. No a on line se to řešit nedá už vůbec.
Sairon ony jsou proste
ja sice mam i vlastni 2, ale s jednou mame dlouhodobe nedobry vztah a druha je taky nevlastni, ale jako bych byla jeji:D
Jiná Realita se vsi uctou, Jina realito, ale ty povazujes za objektivni informace to, co nekdo sdili na fb? A ze par fb uctu nekolika jedincu zrejme z vyssi kasty vypovida o zivote v miliardove zemi lepe, nez ta "zla" media? Kdyz tvuj dalsi pritel ted bude sdilet fotku z rodinne oslavy a svatby sestrenice spolu s vecirkem v restauraci, tak to znamena, ze zadna karantena okolo nas neni a media si to vymyslela? Netusim, jaka je situace v Indii, ale tve zavery jsou pro me trochu wtf.
Jiná Realita tohle je pro me naprosto nepochopitelny..
Jakoze zpravodajstvi (ted nemyslim treba novinky.cz) neverim, vychazim radsi z par random profilu na facebooku.
Jiná Realita uz jen krucek k areonetu... ![]()
Tak vsichni vime, ze soc site jsou odrazem skutecneho zivota, ze? Jako pro me je takovy pristup u dospeleho cloveka naprosto nepochopitelny...
Pár "přátel" na fb je asi hodně malý vzorek. Na druhou stranu, na jaře se tu o zprávách z Itálie taky pochybovalo, že média dramatizují.
Šmuclerovi definitivně hráblo. Brodí se denně v krvi. Po kolena?![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY