Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 09:50

Ja myslela, ze Smucler je zubar? Krve po kolena

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 09:53

Kokoska Děsivé, že?

Offline Myrtila
5430 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 10:18

Kokoska Sweet Potato Zrovna to jdu napsat, nechtela bych chodit k zubari, co se denne brodi krvi  Jinak je to teda spis na

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 10:25

Kokoska Sweet Potato a já pořád, proč mám ze zubařů takový strach!

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 11:52

daniela ten článek mě potěšil, bude jen otázka jak ke všemu budou přistupovat pohřební služby. Jestli zvítězí etika, strach nebo pohodlnost.

Offline Potrefenáhusa
39005 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 12:08

Pinot Noir přesně, k zubari už nikdy nejdu!!!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 12:35

Ja byla dneska, jeste vcera vecer mi pani zubarka volala, jestli fakt dorazim, stravila jsem v ordinaci presne 2 minuty vcetne objednani na priste krev nestihla vystoupat ani ke kotnikum

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 12:41

Co je zas tohle za hovezinu?!

Já z těch nápadů, že se má problém řešit tím, že se o něm přestane informovat, už dostávám psotník. Jediná výjimka v řadě byl Prymule. 

Má se zveřejňovat počet obětí koronaviru? Dušek to řešil s poslanci

Neveřejná debata o možném omezení informování o zemřelých na nový koronavirus se odehrála na zdravotnickém výboru Sněmovny. Poslanec a lékař Rostislav Vyzula (ANO) by byl pro, aby tato informace nebyla zveřejňována denně. „Je opravdu nutné hlásit médiím informaci o úmrtnosti na covid každý den? Poněvadž, jak už tady bylo řečeno, profesor Válek i profesor Dušek řekli, že ta informace je nepřesná, nechci říct přímo nesmyslná, poněvadž všichni víme, že ti pacienti všichni na covid nezemřeli,“ zeptal se Vyzula podle deníku Blesk, který o věci informoval.

Šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek s názorem souhlasil, ale podle něj není na něm, aby stanovoval národní komunikační strategii. Dodal, že kdyby zveřejňování toho čísla sám vypnul, tak prý rozpoutá „doslova mediální peklo“.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 12:54

continuity 

Tak tam jde asi taky o ten problém, že ta statistika se doplňuje a mění zpětně, pochopila bych, kdyby se tahle čísla uváděla jednou za týden, stejně jako smrtnost v jednotlivých věkových kategoriích. Ale aby se tyhle počty nezveřejňovaly vůbec, to by mi taky dost vadilo...

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 13:06

euridike

A to přestanou reportovat i do těch evropských a who registru nebo jak by si to představovali? Pro některé statistické spracovaní potrebuješ denní data, i kdyz nepřesná. 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 13:10

continuity 

Tak dvojí metr asi, jedna sada informací pro běžný lid, druhá pro instituce, co já vím - já Ti samozřejmě rozumím, ale pokud vím, tak i další země nezveřejňují všechna čísla denně, Španělsko třeba, pokud vím, nehlásí čísla přes víkend - právě proto, že by se pak zpětně měnila.

Ale teda můžu zkusit zeptat se přímo u zdroje, jak by si to představovali...

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 13:22

18.11. zpět do škamen! Aspoň někdo tedy.

A větrat!

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 13:24

Sweet Potato No huraaaa

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 13:25

Sweet Potato takže do třídy v rouškách a v bundičkách :) Ale zaplaťpámbu aspoň za to

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 13:41
Reakce na continuity:

Co je zas tohle za hovezinu?!

Já z těch nápadů, že se má problém řešit tím, že se o něm přestane informovat, už dostávám psotník. Jediná výjimka v řadě byl Prymule. 

​Asi tak. navic ta duvera v data co ministerstvo poskytuje uz obecne zacala byt dost otresena tak to chteji ejste zatrast vic.

Nejsem konspirator, ale tohle proste vzbuzuje dojem, ze najednou chteji nejak maskovat i jedine cislo ktere dava asi nejrealistictejsi prehled.....

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 13:49

A666 asi tak, ja mam dojem ze pocet novych pripadu klesa protoze se co nejmene testuje, tim to tedy "vyresili" a kdyz zataji zemrele maji to z krku

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 13:56

A666 asi tak, ja mam dojem ze pocet novych pripadu klesa protoze se co nejmene testuje, tim to tedy "vyresili" a kdyz zataji zemrele maji to z krku

​Asi tak, % pozitivnich za posledni dva dny taky kleslo ale otazkou je, jsou do toho zahrnuty i ty plosny testovani (a obecne, jsou zahrnuty do statistiky?, jak je to obecne s antigenimi testy?)

pocty hospitalizovanych pak posledni tyden vykazuji temer konstantni stav s jednim jasnym stepem dolu a nasledne zase temer platem. U Baziliska na twitteru se pak vedly diskuze, jak je to vlastne se statistickym zarazenim lidi, co jiz nejsou Covid+ ale z problemu jimk zpusobenyms e v nemocnicich stale leci, jen jsou na C- luzkach. koneckoncu ve statice je polozka pocet hospitalizovanych osob, ktere se uzdravily anebo byly propusteny do domaci izolace coz tomuto vykladu dost nahrava...... 

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 13:58

A666 aha takže počet hospitalizovanych s Covidem udava jenom lidi s aktualne pozitivním testem? 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 14:03
Reakce na continuity:

A666 aha takže počet hospitalizovanych s Covidem udava jenom lidi s aktualne pozitivním testem? 

​To prave nevim Ale tahle otazka padla u Baziliska na twitteru, protoze tam bud on nebo nekdo dalsi psal jak rpesouvaji pacienty s negativnim testem na cista C- luzka.....

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 14:10
Reakce na continuity:

​Tak by to mělo být. Každý den se odesílá hlášení, kde jsou zaznamenány všechny změny pozitivity/negativity