Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 14:34
Reakce na bram:

Sweet Potato takže do třídy v rouškách a v bundičkách :) Ale zaplaťpámbu aspoň za to

​Tak tak. Ale velkolepé vyhlášení, že na základě rozsáhlého výzkumu vědců Masarykovy univerzity v Brně, pardon, inside joke, v Německu, je důležité větrat - fakt 21.století

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 14:35
Reakce na OliveOyl:

​Tak by to mělo být. Každý den se odesílá hlášení, kde jsou zaznamenány všechny změny pozitivity/negativity

A666 no paráda, tak máme ty chybějící hospitalizované, citlivější povahy si zobnou Lexaurin, a vsichni můžeme zpět k soustruhum.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 14:53
Reakce na continuity:

A666 no paráda, tak máme ty chybějící hospitalizované, citlivější povahy si zobnou Lexaurin, a vsichni můžeme zpět k soustruhum.

Parada, takze je to vazne takhle...... jeste by me zajimalo, jestli i clovek C- muze byt stale na ARO ci ne (ze mu virus zdevastuje plice ale odejde driv, nez cloveka muzou sundat z ventilace.....)

Bohuzel vsechno dohromady to na me fakt pusobi dojmem, ze ty data prestavaji byt uplne duveryhodna A ty napady s nezverejnovanim poctu umrti ten pocit proste posiluji 

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 14:56

A666 a jak jsme se upínali k tomu, že ty trendy poznáme alespon z počtu hospitalizaci.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:10
Reakce na Sweet Potato:

A666 Může.

https://twitter.com/bazilis/status/1326408677436354560?s=21

​Diky, ja zapomnela, ze jsem tohle cetla

continuity 

je to fakt v pr...., ani to % pozitivnich nebdue vypovidajici pokud do toho zahrnou plosne testy v DD 

On snad mel ten Smucler pravdu a fakt uz je plan nechat to projit populaci

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:12

A666 obcas se pristihnu pri myslence, jestli je vubec nejaka jina cesta. Jenze pokud to postupne projde a imunita se postupne bude ztracet, je to neverending story. Takze jedine vakcina, ale kolik lidi se necha?

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:36

Kokoska jedna věc je jestli přetrvává imunita. už někdo sdílel z testovacího centra, ( tuším z Olomouce, ale nevím to jistě), že mají znova PCR pozitivně testovane lidi s priznakovym průběhem, kteří to měli i na jaře. 

A druhá, jaké zanechává překonani Covidu trvale následky. 

O obojím se ví dost málo na to, aby se dali dělat závěry o promoreni. To, že virus na nás zvykne a my na něj nakonec nastane, ale obvykle to trvá dekády, na to se čekat opravdu nedá.

Navíc nemůžeme žít v tomto provizorním stavu ve zdravotnictví, kdy se neléčí prakticky nic jiného, příliš dlouho. Bude to mít vliv na úmrtnost v jiných oblastech. A řešení, že Covid nelecime a necháme tomu volný průběh, není příliš akceptovatelné 

Mě z toho vychází jenom ta vakcína. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:41

continuity 

Navic ted to zdravotnictvi porad jeste dava a nejak to zvladlo, ale lidi v nem to vycerpava a jestli se ted uchlacholime na zaklade nespravnych cisel a pojedeme predvanocni dobu jako by se nic nedalo, dalsi vlna uz muze byt hodne smrtici....... Pravdepodobne ejdine, co se da udelat, je udrzovat opatreni na nejakem dostatecnem levelu do vakciny/jara..... 

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:47

A666 jako já souhlasím, že se otevřeli školy, ale nešlo to udělat alespoň se těmi antigennimi testy, nebo kompenzovat jinak?

Prostě zas jsou to opatření tak napůl. Už se srocuji odmitaci roušek, protože si přece nenechají udusit dítě a větrat je taky špatně. Tak já už nevím. 

U mých dětí ve škole se sedělo v průvanu celý školní rok. pochybuji, že zrovna na rodičáku to učitelka dělala jinak jako během vyučování. Prostě přišla a otevřela všechna okna po obou stranách třídy. V půlce listopadu. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 16:44

continuity zrovna jsem někde četla, že 2/3 Švédu jsou pro očkování, kdežto 2/3 Čechů jsou proti. 

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 16:51

Kokoska ono se uvidí kdo bude za a proti až bude vakcína a jaka, i nalada ve společnosti se vyvíjí. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 16:57

Práve som bola v obchode a neviem či to už na ľudí idú Vianoce, ale masaker to bol, alebo či je to tým, že chodím nakupovať skoro ráno alebo neskoro večer a trafila som špičku? Plus sa mi zdá, že v OC bolo otvorených viac obchodov, než ako som tam bola naposledy. Uvoľňovali sa nejaké opatrenia?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:02

paktofonika Tak teď jsi určitě trefila špičku.
A co se těch obchodů týče, kamarádka se včera taky podivovala, že Flying tiger jsou asi domácí potřeby a Lush drogerie.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:04

Sweet Potato lush a flying tiger.... tak každopádně...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:13

Sweet Potato no presne. Ono v Lush som dav ľudí nikdy nezažila, ale Tiger praskal vo švíkoch.

Mne to príde zvratené. Všetko zavreté, ľudia bez práce, podniky krachujú a v OC sa odohráva Covid párty. A s blížiacimi sa Vianocami bude horšie. Ja už len čakám, kedy otvoria obchody, ľuďom bude harašiť a od nového roku si to dáme znovu...

A ešte tam boli hostesky s voňavkami, kúpiš 4 a všetky máš zadarmo. To je tiež povolené?

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:19
Reakce na A666:

Parada, takze je to vazne takhle...... jeste by me zajimalo, jestli i clovek C- muze byt stale na ARO ci ne (ze mu virus zdevastuje plice ale odejde driv, nez cloveka muzou sundat z ventilace.....)

Bohuzel vsechno dohromady to na me fakt pusobi dojmem, ze ty data prestavaji byt uplne duveryhodna A ty napady s nezverejnovanim poctu umrti ten pocit proste posiluji 

​jj, máme tu dost pacientů již negativních, u kterých je ale tak těžké postižení plic ( nebo bakteriální superinfekce,  multiorgánové postižení,...), ze nadále vyžadují ARO péči.  

Pacienti stále pribývají, nevidím nějaké snižování pacientů v intenzivní péči, ten pohyb v OOP dela všechnu činnost okolo nich těžší, je to náročné a trvá to dlouho.  Plus zákaz návštěv, z toho plynoucí telefonáty vystresovaných pribuzných.... 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:20

paktofonika Tyhle hostesky jsem potkala už na jaře a vím, že se to pak někde řešilo. Jako chápu, že provozovatelé zkoušejí různé skulinky, přijde mi to děsné. Ne že bych to tomu konkrétnímu obchodu nepřála, jenže jestli to pak vede k narvanému obchoďáku, je to špatně. Tipuju, že záleží, jak je obchod registrován, a že se Lush strategicky přeregistroval? Protože různé Manufactury, YRocher a tak jsou zavřené.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:24

paktofonika Ach jo

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:33

Fiction díky opět za info přímo z bojiste.

My jsme tady diskutovali o tom, jak jsou interpretována ta data. Pokud vaši ted už negativni pacienti vypadnou z hospitalizovaných kvůli Covidu, je to špatné a zas to lakuje ty čísla na růžovo.