Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online barbucha blogger
36101 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:49
Reakce na A666:

continuity 

Navic ted to zdravotnictvi porad jeste dava a nejak to zvladlo, ale lidi v nem to vycerpava

​Nejen vyčerpává a o zvládání by se taky dalo pochybovat. U nás právě lehli další dva doktůrci z ARO, pročež bych doporučila, aby všichni pacienti, těšící se na nějakou operaci, dali raději na modlení - protože v dohledný době nebude NIC.

A asi nejsme sami.

Online barbucha blogger
36101 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:55
Reakce na Kokoska:

continuity zrovna jsem někde četla, že 2/3 Švédu jsou pro očkování, kdežto 2/3 Čechů jsou proti. 

​Protože 2/3 Čechů jsou tupý křupani, sorry jako! A vychcani - zase budou spolíhat na to, že soused se nechal očkovat, jak ty mamyny co odmítaj očkovat svoje haranty. Však okolí je zdravý (protože očkovaný), že jo!

Já bych to dala jako povinný, a šmytec. Vono se taky bude muset přeočkovávat, jako na chřipku - takže z toho mála ochotnejch přijde napřesrok ještě míň lidí... tudíž koronáč (a roušky!) tady s náma bude už napořád...

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:57

paktofonika vždyť jsem to psala, že čekám v lednu další vlnu. A hlavně že je otevřené kdeco, kam se valí lidi, a vyměnit baterii u hodinek nemůžu, protože hodinářství, kde jsem v 90% případů sama, je zavřené.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:58

barbuchakdo to tady psal, že ze zdravotníků by se nenechal dobrovoně očkovat nikdo? Nebylas to ty?

Online barbucha blogger
36101 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:01

Kokoska 

To nevim... ale jsem sklerotik samozřejmě. Nicméně nevim proč by se neměli, právě naopak. Na chřipku se u nás dělal pořadník a ani se na všechny nedostalo, proč by to s koronáčem mělo bejt jinak?

Pokud nepůjde o ruskej Sputnik

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:01

Kokoska ne to byla tusim Renusatko . já znám zdravotníků víc a na očkování čekají jako na smilování. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:02

barbucha continuity tak to se omlouvám Barbuše :)

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:04
Reakce na barbucha:

​Protože 2/3 Čechů jsou tupý křupani, sorry jako! A vychcani -

​kdyz myslis....

A vztahuje se tento podil i na zdejsi komunitu?

Online barbucha blogger
36101 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:05

Kokoska 

Pcha, v pohodě... jen mě zaskočilo, že bych mlela takový nesmysly (neuvěřitelné, u mě! ).

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:12

KokoskaTo jsem byla já. U nás máme očkovací středisko a zkoušení studiových léků a nemá to v plánu nikdo. Zatím. Já si třeba nechci nechat píchnout něco u čeho nejsou přesně jasné ani ty pozitivní výsledky, jak dlouho ti budou ty protilátky stačit a jestli vůbec nebudeš těch 10%, kteří je nevytvoří. Taky jako dvě injekce, co když to bude na půl roku, co když ani ne? Budeme si to píchat na tři měsíce pořád dokola? Kdo ti zaručí, že se za rok neprojeví nějaké fatální vedlejší účinnky. Ale je to možná i tím, že to v práci zatím tak nějak všichni měli a ani o tom nevěděli a mají hodně potilátky a přitom vidím, jak se co dodržuje. Jak píše continuity situace se bude nějak určitě měnit, takže názory se můžou měnit též.

Online barbucha blogger
36101 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:12
Reakce na Candance:

A vztahuje se tento podil i na zdejsi komunitu?

​To se teprve uvidí, až přijde vakcína

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:23

Fiction a ti pacienti, co potrebuji dalsi peci kvuli covid postizeni, ale uz nejsou pozitivni, ti se nadale osetruji v OOP "plna polni"? A jsou na covid+ luzkach? Ja vim, oni konzumuji tu covid nutnou peci - ventilaci, mimotelni obeh, ale prijde mi logicke, ze by v cislech covid+ uz byt nemeli... podle meho laickeho pohledu, continuity pise pravy opak..

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:25

barbucha ja se ockovat neplanuju (viz vyse Renusiatko) a nemyslim si, ze jsem tupy krupan.

A z meho okolia vetsina stejny nazor a ani o nich si to nemyslim. Ty uz vis, jak ta vakcina bude fungovat? Jake budou rizika? Svedi vedi vic nez my? 

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:28

Včera začalo testování v domovech seniorů, tak dnes mi volali, protože maminka též v jednom je, a je pozitivní. Paní na pokoji taktéž. Kamarádčina maminka v jiném domově též pozitivní. Tipla bych si, že ta promořenost bude velká. Je to jenom náhodný pidivzorek...ale teda nevím, no. 

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:34

Pavlena z hledisko Covid péče je jedna vec, z hlediska dat a prognóz vývoje - třeba počtu dlouhodobých následků, úmrtí by v kategorii Covid být měli, protože by se do té situace bez Covidu prostě nedostali. 

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:39

Já jsem předpokládala, že ta statistická kategorie hospitalizovaných = lidé hospitalizovaní v souvislosti s koronavirem. To jediné mně dává smysl v souvislosti s informací o obsazenosti lůžek v nemocnicích, protože člověk, který je napojený na dýchací přístoj tím,že ho vyškrtnete ze seznamu covid pozitivních, z lůžka v nemocnici nezmizí.

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:48
Reakce na paktofonika:

Práve som bola v obchode a neviem či to už na ľudí idú Vianoce, ale masaker to bol, alebo či je to tým, že chodím nakupovať skoro ráno alebo neskoro večer a trafila som špičku? Plus sa mi zdá, že v OC bolo otvorených viac obchodov, než ako som tam bola naposledy. Uvoľňovali sa nejaké opatrenia?

​V mém rodném maloměstě je prej otevřený cokoli, kde mají pidi regál s nějakou drogerií, i když 90 % sortimentu je něco jinýho. Já jsem teda pravidla detailně nezkoumala, ale mám tušení, že je porušujou.

BTW, opravny obuvi jsou asi zavřený co? Tu bych potřebovala já na zimní boty. Původní plán koupit si nový už padl.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:51

coralline takovy ty pultiky v obchodaku kde delaji klice a lepi podpatky byly na jare zavreny, ale ted mam dojem jsem je videla otevreny

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:52

Renusatko netusim, co by se mnou vakcina udelala, na jak dlouho bude fungovat. Ale vecne se bat, na koho neco muzu prenest, resit, jestli muzu za detma nebo k rodicum, to je taky dost blba vyhlidka.

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:52

Candance. Pokud se nebude na vakcínu umírat, zaočkovať se proste nechám. Protože bod: nebudu se očkovat, budeme žít jako predtim a zůstanu zdravá a bez následků v nabídce není nebo je jeho pravděpodobnost dost zanedbatelná. 

Tady je článek, jak mRNA vakcína funguje, dávám do pozornosti i diskuzi. Furt mi to přijde lepší než celý vírus prekonaním nemoci nebo oslabený virus nebo co to u nás vlastně vymysleli.