Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 17:03
Reakce na paktofonika:

A666 continuity je možné, aby repr. číslo kleslo na 0,8, ako tvrdí Dušek?

​Problém s reprodukčním číslem je, že to, jak dobře je stanovené, hodně závisí na datech, které máš k dispozici. jak jsme tu včera rešily, málo se testuje, 5 nakažených stále slušné, je otázka, jak dobrý přehled nám to rko vůbec dává.......

Další problém je, že nezázelží jen na jeho hodnotě, ale i na tom, kolik lidí vlastně nakažených je. Když Ti v lokálních ohniscích s maximálně stovkama/tisícovkou nakažených vyleze Rko na 1.5, je to pořád v pohodě. Rko 0.8 při statisících nakažených je stále problém......I proto jsem relativně nedávno viděla simulace, že při tom, jak se nám to tu vymklo z rukou, tak i při Rku 0.7 bude trvat 50 dní nežs e dostaneme na jen tisícovku nově nakažených denně.....

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 17:09

A666 ďakujem za vysvetlenie. Ja tie dáta totiž neviem dobre čítať a na teba a continuity je spoľah. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 19:27

Tak lide, kteri si mysli, ze kdyz budou drzet rozestup ve fronte, budou cekat dyl, opravdu existuji! Dneska si nejaka madam s hlasitym trisknutim polozila svuj kosik vedle me a s kroucenim hlavou se postavila hned za me. Kdyz jsem ji ukazala na podlahu na celku 2 metry, tak me zacla peskovat, ze se mam posunout

Offline zelly
29 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 19:53

razorblade Ja zazila podobnou situaci v drogerii. Pani mi ve fronte div nevlezla na zada. Kdyz jsem ji rekla, at si poodstoupi, tak na me vystekla, at se uklidnim. Takze asi tak.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 19:57

Kolega zažil v obchodě, jak nějaká paní začala nadávat druhé, že se na ni tlačí. Párkrát ji docela seřvala a pak se ukázalo, že ta druhá byla hluchá a nedařilo se ji přes roušku odezírat. To musí být pro ty lidi dost hrozné.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 19:59

razorblade to samý dnes, stoupnu si s pidinakupem daleko od pana přede mnou a za mnou se duchodcovsky pár může usmykat aby na pásu nenechali ani milimetr místa. Zkoušela jsem přísný pohled, kejchnuti, prudký krok dozadu, všechno marný... Dyt by měli chranit sebe hlavně ne? Ale tak asi je důležitější ta zlevnena čtvrtka kuřete. Achjo

Offline Paris
příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 20:12

andulka01 ani zakašlání nezabralo?

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 20:18

Paris mi nějak nešlo vyrobit :) neumím zakaslat když nepotrebuju

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 20:37

andulka01 tyjo, ale ona ta ctvrtka kurete nebude kvuli rozestupu u pokladny drazsi!

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 20:48

razorblade já nevím, mě teď tak vůbec zůstává rozum stát, no. Budu třeba muset kolegovi naznačit, aby příští týden zůstal na HO. Mají pohřeb v rodině kvůli C+, moc soucítím, ale mezi řečí mi přiznal, že se pohřbu zúčastní dvě osoby s C+. Sakra blbej čas.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 20:55

andulka01 jezis, neni to trestny? Ja chapu, ze se chtej rozloucit, ale proste je mimoradna situace...

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 21:03

razorblade jo, ale nemám to srdce je soudit. To prostě nemůžu. On to asi stejně udělá, do práce nepůjde. Sdílíme velkou kancelář, s ostatními se moc nepotkává, v pondělí máme oba dovolenou. Tak ve středu uvidím. Jako vidět sedesátiletyho chlapa ubrecenyho je i na mě dost. Sorry, dnešek mě nějak smetl víc.

Offline Magráta
8142 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 07:14

zelly já si myslím, že je hrozný, když se bojím požádat někoho, kdo se mi lepí na záda (což nesnesu covid/necovid), aby dodržel odstupy... už jsem dostala několikrát seřváno a přiznávám, že si kvůli tomu, abych se nemusela s nikým hádat nebo aby mi někdo prostě jen nezkazil náladu, radši vybírám časy, kdy tak nějak předpokládám, že tam bude míň lidí

Online Tabea
8262 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 08:43

Já se lidí, co se na mě u kasy lepí, ptám, jestli chtějí za mě platit. Zatím nikdo nechtěl, zasmáli jsme se tomu a oni si dali krok vzad. Je fakt, že se mi to moc často nestává...

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 08:44

Magráta No já blbka vlezla do Lidlu ve čtvrtek ráno

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 08:46
Reakce na andulka01:

Magráta No já blbka vlezla do Lidlu ve čtvrtek ráno

​Taky jsem šla ve čtvrtek a byl to masakr. Skoro došly vozíky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 08:52

andulka01 ještě horší by byl čtvrtek odpoledne, tomu se vyhýbám jak čert kříži.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 08:57

Tak vcera se hlasalo, jak dneska predstavi ministr zdravotnictvi ty novy tabulky pro rozvolnovani, podle parametru a opatrne, hodne opatrne! A rano si prectu "Havlicek: zacatkem prosince otevreme skoro vsechno". Sakra, proc to 1/ rika pred odpoledni tiskovkou 2/  chleb a hry, po nas potopa a v lednu dalsi vlna? Ono je 200 mrtvych denne, ale hlavne aby si lidi mohli nakoupit na Vanoce? Nechapu.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 09:00

Kokoska

" díky tomu, že jsme relativně brzy připravili opatření proti nákaze, tak máme šanci, že předvánoční nákupy stihneme."

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 09:10

viktorka_od splavu taky jsem nevěřícně koukala