Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:36

Riziko nízké, pes se na nás usmívá, riziko vysoké, pes na nás cení zuby... no je vidět, že Blatný dělá s dětma! :D

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:48

razorblade vidim to stejne. A taky vidim tu frontu pred Lidlem, jak se na sebe lidi mackaj, aby uzuz byli vevnitr a nevykoupili jim ty zlevneny majonezy, burty nebo co je zrovna v akci.

Online notna
9533 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:57

Nechat zavřené obchody před Vánoci je pro ekonomiku hodně špatný. Ale on ten opětovný lockdown by byl taky průšvih. Těžko říct, který větší. Podle mě to nemuselo k lockdownu vůbec dojít, kdyby lidi měli všech pět pohromadě a dezinfekce, roušky, rozestupy atd. se dodržovaly.

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:02

Zarinya VV jednotlivých a malých obchodech snadno, ale v obchoďácich hůř. Tak jde omezit vozíky, ale lidi půjdou i bez nich, jedná síla aby hlídala počet lidí a dveře....pujde to, ale když vidím, jaky je problém v nošení roušek a ty by problém být neměly, tak jsem malinko skeptická. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:03

notna S kde v Evrope to podle vas zvladli na jednicku? Mozna jsme ,,napred" jen casove. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:09

rozarka tady v pondeli pred normou byl taky sekuritak a nepoustel bez voziku,vcera u lidlu stacila cedule,ze bez voziku ne,obchodak se da taky hlidat.Uzavrou nekolikery dvere,u otevrenych se musi hlidat to je jasny.No to se holt neda nic delat,bud se to bude dodrzovat nebo musi byt holt zavreno,komplet.

Jos souhlasim,v nemecku se v omezeni jelo od jara a taky se to tu zveda.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:10

rozarka Zase velké samoobsluhy si mohou dovolit zaplatit počítadlo a/nebo dva člověky s vysílačkou.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:11

Zarinya Finta s vozíky je ovšem úplně nejelegantnější a nejlevnější řešení.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:13

rozarka kazdy vetsi obchod ma hlidace, holt by museli fungovat. na jare to treba slo (dohlizeli na rousky), ted jsem nevidela jedineho..

notna ja si myslim a ted teda mluvim obecne, ne jen o koronaviru - ze by stani moc mela hodne vazit jake povinnosti a zakazy lidem uklada a omezit se vyhradne na ty, ktere je taktez odhodlana a schopna vysvetlit, a vymoci jejich dodrzovani. jinak je to kontraproduktivni, vydas deset zakazu, dodrzovani deviti z nich nikdo nehlida, vzdy se najde nekdo kdo to zkusi-jakmile to vidi ostani, dalsi cast se prida.. a nakonec se nedodrzuje vubec nic, ani to jedno puvodni

a je to lidska prirozenost, pokud nam veli lide, kteri to nejsou schopni chapat a podle toho se zaridit, nemaji na svych mistech co delat

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:20

49434 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:30
Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:31

Sweet Potato s vozikovou fintou si na me neprijdou, uz od jara nakupuju do kabely, kterou pak vysypu na pas a zas to do ni naskladam. Jednak nechci smatlat na fuj madla voziku a taky mam kontrolu, zda zvladnu odnest nakup z parkoviste... jestli mi donuti sahat na kontaminovany vozik, tak to teprve zacnu kafrat..!

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:32
49434 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:34

Sweet Potato penis? ja jsem pro!

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:34
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:34

Pavlena Nákup, co se vejde do kabely? To neznám. To bych tam musela chodit několikrát denně!

49434 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:36

Pavlena ja takhle do tasky nakupuju leta, a to se voziku nestitim, jen me nebavi ta manipulace. vozik beru jen na extra velky nakup typu karton mleka atd. holt bychom se musely prizpusobit:-) 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:37

Sweet Potato tak zase muzes mit nosice. Ja nemam nosice, zato nakupuju pro 2 osoby, z toho jedno dite a obe osoby ji velmi podmerecne porce (po kom to to dite asi ma..?!), takze system kabela funguje..

49434 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:38

Sweet Potato nevim jak pavlena ale ja obvykle nakupuju do neceho jako

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:47

Pavlena tak zase je zvláštní doba. Regulace počtu zákazníků uvnitř se počtem dostupných vozíků řeší jednoduše. Tady je u vozíků k dispozici dezinfekci, takže si každý vozík vydezinfikuje. Tak normálně nakupuji v některých obchodech do tašky teď holt beru košík.