Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 15:15

MaeGandal ja trochu neverim zazracne desinfekci ve stojancich. Udajne pro zniceni vsech viru na kuzi je potreba pokryt suche ruce souvislou vrstvou, vtirat ji nejakou dobu a nechat uplne zaschnout. Trochu nerealne takto resit vozik, kdyz jsou navic ty zazracne stojanky povetsinou prazdne... 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 15:26
Reakce na Kokoska:

viktorka_od splavu přijatelný model? Ještě v obchodech zrušíme roušky. Jsem zvědavá, co předloží ministerstvo do 21.11.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/soud-zrusil-opatreni-ktere-narizuje-nosit-rousky-venku-nebo-v-obchode-129404#dop_ab_variant=0&dop_req_id=kzyfrnqYNVf-202011131015&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

​To jsme zas u těch medií, nahodí takový titulek, že pro velké množství lidí to bude impuls k nenošení roušek.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 15:29

Pavlena Já tě chápu, pokud to pak z obchodu nosíš pěšky.

S autem radši udělám velký nákup méně často. A nakupuju někdy v gumových rukavicích, častěji naostro.
viktorka_od splavu  Mám podobnou, ale je pro mne menší zlo šahat na vozík/koš, než se s tím vláčet po obchodě. Nosiče si s sebou obvykle nevodím.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 15:49

Sweet Potato nosím jen z parkoviště, tak železná žena, že bych nosila z obchodu, nejsem...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 15:53

Pavlena Všude je dezinfekce, první co dělám, je, že pořádně naberu a opatlám s ní celý madlo. V makru to na jaře nějak takhle instruovali a mně to přijde dobrý. Tam k tomu měli i papírový ručníky, pohoda.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 15:55

Sweet Potato nosic ani napad. ja tt velkou tasku pouzivam jako ten vozik, tzn vzdycky ji nekde postavim a nanosim do ni:-) a pak si nadavam kdyz to vlecu do auta:-))

Online žluťásek
8880 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 15:59

Se přiznám, že košíků a vozíků se moc nebojim. Uvnitř mám roušku, což minimalizuje náhodný dotyk obličeje, po zaplacení narvu nákup do tašky a venku nageluju ruce, doma je umyju.

Moc bych nechtěla teda nechat na to chmatat dítě, radši s ním do obchodů vůbec nechodím. 

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:01

Tak to zas vypadá na systém "ode zde ke zdi". Uděláme si "hezké Vánoce", nakoupíme, posedíme v restauracích a od února jedeme další kolo. Populisti zatracený! První, co by se, podle mě mělo, je pustit děti do školy, na učňáky, na univerzity. Vím, že to tu píšete taky, ale mě to tak s...e!! že to musím aspoň napsat.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:07
Reakce na MaeGandal:

Pavlena tak zase je zvláštní doba. Regulace počtu zákazníků uvnitř se počtem dostupných vozíků řeší jednoduše. Tady je u vozíků k dispozici dezinfekci, takže si každý vozík vydezinfikuje. Tak normálně nakupuji v některých obchodech do tašky teď holt beru košík. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:31

Ja proti otvoreniu úplne nie som, na druhú stranu neverím, že budú obchody schopné akokoľvek nakupujúcich regulovať. Nedeje sa to ani dnes. Treba si priznať, že to proste v obchodoch bude vyzerať ako po minulé roky, vrátane davového šialenstva a agresivity nakupujúcich v čas predvianočný. No a tak uvidíme, čo bude po novom roku.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:39

Pavlena Já teda železná žena jsem. Nosím nákupy skoro denně. Je to výlet a fyzická aktivita v jednom, mám to děsně ráda. (přiznání)

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:41

Zarinya viktorka_od splavu A to mi právě připadá, že jak jsem vždycky sekuriťáky viděla, teď nějak zmizeli. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:52

rozarka 

Se bojí covidu, tak zalezli.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:57

Luna ja taky a nejradsi nakupuju v ruznych obchodech kolem nas. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 17:03
Reakce na rozarka:

Zarinya viktorka_od splavu A to mi právě připadá, že jak jsem vždycky sekuriťáky viděla, teď nějak zmizeli. 

​to si musi ten obchod osefovat sam.Ja ho zase nikdy nevidela v norme a ted tam byl.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 17:07

Luna já jsem taky byla zvyklá nakupovat denně a bez auta, teď teda skoro vše řešíme rohlíkem, ale už se těším, až to skončí. Pak už si nechám vozit asi jen vyloženě těžké věci. I moje mamka takhle nakupuje celý život, kromě krátké etapy velkých rodinných nákupů po boomu hypermarketů:)

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 17:13
Reakce na paktofonika:

No a tak uvidíme, čo bude po novom roku.

​Já to vidět nechci

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 17:16
Reakce na dynda:

rozarka 

Se bojí covidu, tak zalezli.

​No oni ti chlapíci často měli habitus typického adepta na špatný průběh (covidu). Nebo aspoň u nás to byli většinou  obtloustlí strejcové.. jsem si vždycky říkala, koho by tak dohonili

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 17:19

Ted ctu na novinkach,ze od pondeli z nemecka do cech jen s testem.

Jestli neudelaji tu vyjimku na 24hodin tak se mi zase zborti moje prosincove plany.

Offline 999
19893 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 17:23

Tady se ví všechno, kde jsou kadeřnice a hospody? :-)