Koronavirus
ani ja, ale pri tretej vlne budú ľudia na opatrenia kašľať ešte viac, takže si ich asi ešte pár dáme no.
razorblade vidim to stejne. A taky vidim tu frontu pred Lidlem, jak se na sebe lidi mackaj, aby uzuz byli vevnitr a nevykoupili jim ty zlevneny majonezy, burty nebo co je zrovna v akci.
A to nemáte dochodcovske hodiny ![]()
Janulik03 V Lidli v BA, kde chodím, teda teraz počty ľudí nik nekontroluje, na jar mali vyčlenené vozíky a bez vozíka nepustili, teraz nestojí pri vchode nikto.
Janulik03 no ako som písala, u nás v Tescu počítadlo je, asi 3 metre nad hlavou, bohvie ako dlho tam viselo, než som si ho všimla, plus nie je nad hlavných vchodom, kade chodí väčšina ľudí. Počet ľudí nad limit je i pár stoviek, neviem, kde by tí ľudia stáli a čakali, podotýkam, že obchod je v OC. Kde by stáli ľudia v radách z ostatných obchodov. Alebo by čakali pred OC? Alebo budú cez celé OC hadíky? Verím tomu, že v Hypermarketoch sa to dá obmedzovať lepšie, ale ako to bude v OC ktoré praská vo švíkoch už teraz a to tam je otvorených obchodov tak 5, alebo v uliciach kde je veľký počet obchodov, alebo tam kde sú dopravné uzly. To je proste neustrážiteľné.
dorota no u nas vsade aj v TN aj PN. vlastne vsade kde sme boli to bolo regulovane bud predavacmi kosikmi vozikmi,..,
MP Meri To regulované množství lidi v obchodě jde jen někde, bohužel. Ale smysl to má. Už jen, že bude 10 lidi stát venku před prodejnou a čekat, může znamenat, že aspoň tři z nich otraveně odejdou. Možná, že to budou ti, kteří vlastně nic koupit nechtěli, jen by tam zevlovali
ne, ve skutečnosti prostě třem z nich pojede vlak nebo autobus. tak to máme u nás v prodejně. u nás chtějí nakoupit všichni. v některých prodejnách je v určitý čas pokaždé fronta o dvaceti třiceti lidech, i když jsou v prodejně jen tři lidi a zbytek stojí venku. teď by tam byl podle nových opatření jeden člověk...a TŘI nebo i ČTYŘI prodavačky.
to fakt někomu přijde normální?
já ty prodavačky nemůžu propustit, takže v prodejně budou, musí naplnit fond hodin.
dorota v našom Lidli mi dokonca aj teplotu merali! Sbs počíta ľudí a ostriezim okom pozerá, či si ľud dezinfikuje ruky. Kaufland nechal len jeden vchod.
Jiná Realita ja mela za to, ze prodavacky se do toho poctu nepocitaji![]()
já ale nepočítám prodavačky, já přemýšlím, co tam budou ty dvě dělat. když toho jednoho zákazníka obslouží jedna...a ten zbytek budu platit za to, aby koukal, jak z fronty odcházejí lidi na vlak...
paktofonika tak mala som dohem za vstup do OC bol obmedzeny? No ten max pocet ? Neviem ale furr mi pride ze zregulovat si pocet zakaznikov v tych minikamrlikoch v OC sa da bez problemu. Ake je fakt ze ked sa nastavi nejake pravidlo prve sa riesi ako sa to neda nie ako to urobit ![]()
pre mna nepochopitelne.
Janulik03 V BA na jar tiež, ale teraz to nejako špeciálne neregulujú, aspoň v tom Lidli nie, do iných obchodov teraz veľmi nechodím, resp. chodím v takom čase, keď býva menej ľudí, tak neviem, ako to tam vyzerá v špičke. V Martinuse mali pri vchode človeka, ktorý sledoval počet ľudí. Rúška ľudia väčšinou nosia správne, ale dezinfekciu nie všetci používajú, ako som si všimla.
Janulik03 no tak predsa len sú TN a PN menšie mestá, kde sa to asi ešte ustrážiť dá, ale vo väčších mestách, kde je viac ľudí a menej priestoru, to zas až taká hitparáda nebude.
Jiná Realita u nas smi do pekarstvi tri lidi nekde 5 zbytek stoji venku.Podle velikost kramu.Ja v tom rozdil nevidim jestli stojim venku ci ve vnitr.Jeden odejde dalsi vejde.
paktofonika kdyz se chce tak to jde.
Jiná Realita my sme na predajni 3 a v spicke 6 predavaciek za pultami a max pocet mame 5 zakaznikov. Vonku stoji fronta a mizem povedat ze ani jedna z nas nema cas postavat. Ale ani si nikto nestazoval ze by dlho cakal. Je jedno ci stoji velky rad dnu alebo vonku obsluzime rovnaky pocet ludi. Dnes som robila kasu a preslo u nas 756 ludi za prac dobu 5,30-17,00.
letfenixa S meraním teploty v Lidli ani Bille som sa nestretla, do incýh obchodov teraz nechodím, tak neviem, ako to tam funguje. Ako vidno, záleží na ľuďoch. V tom Lidli, ktorý mám najbližšie, sbskár pri vchode nie vždy býva. A používanie dezinfekcie teda nekontrolujú.
Zarinya no ale problém je ten, že ľuďom sa nechce. Ja dodržujem všetko možné a i tak sa na mňa ľudia lepia, strkajú do mňa, stretávam ľudí v obchodoch bez rúšky, pečivo bez rukavíc atď. Proste na základe sledovania okolia si myslím, že to v predvianočnom čase nie je možné zregulovať tak, aby stáli všetci v 2m odstupoch na ulici.
Zarinya mam to stejne. Driv jsem cekala v rade uvnitr, ted venku. V pekarne jsou dve - jedna chysta, druha markuje, nebo tez chysta.
Zarinya my tam teď máme tři. protože to cca vyjde na dvoumetrový rozestup.
jenže podle tohoto nového kouzleného uvolňovacího opatření tam bude moct být jen jeden, protože prodejna určitě nemá 30 m2. i kdybych to zaokrouhlila na dva, pořád tam mám víc prodavaček než zákazníků a budou stát opřené o pult.
protože v normálních dobách prodejna jela tak, že jedna byla na kase, druhá vychystávala zboží a třetí doplňovala a pekla apod. a někdy i 4, jak se prolínaly směny.
teď nepečeme, nemá to smysl, a max. dva zákazníky by zvládla obsloužit jedna. tržby půjdou prudce dolů, ale dál budu platit pořád stejně personálu.
a to má být uvolňovací opatření. ne zpřísňující. masakr. no nic, tak asi fakt začneme propouštět. nedá se to už takhle dlouho udržet.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY