Koronavirus
..... Ake je fakt ze ked sa nastavi nejake pravidlo prve sa riesi ako sa to neda nie ako to urobit
pre mna nepochopitelne.
Úplně souhlasím.
Janulik03 no, to my jsme mívali i víc, a teď bych je měla obsluhovat po jednom, nebo po dvou. ne po pěti jako vy, protože máme malou plochu.
valnou část z nich neobsloužím, protože si lehce spočítáš, že i kdyby měly na zákazníka jen minutu, a to nebudou mít, protože za minutu si málokodo nakoupí, tak už teď neobsloužím tak třetinu, jen s ohledem na čas.
Zarinya no ale problém je ten, že ľuďom sa nechce. Ja dodržujem všetko možné a i tak sa na mňa ľudia lepia, strkajú do mňa, stretávam ľudí v obchodoch bez rúšky, pečivo bez rukavíc atď. Proste na základe sledovania okolia si myslím, že to v predvianočnom čase nie je možné zregulovať tak, aby stáli všetci v 2m odstupoch na ulici.
no,co na to rict.![]()
problem je,ze na to ani nikdo nedohlizi,no.Ale dvoumetrove rozestupy venku se moc nedodrzuji ani tady.Ale proste vstupy dovnitr se reguluji a lidi to dodrzuji.
Ale vsak se to doctes i tady,ze je problem jit nakoupit s nakupnim vozikem.To je potom tezky.
Jiná Realita my mame dve hodiny iba pre seniorov. Vtedy nesmie do predajne vstupit mladsi clovek. Tak jed niekto taky vonku okolkuje alebo neootrebuje nakrajat 5 druhov salamov normalne von vybehneme a donesieme mu to vezmeme peniaze a slus.
Ale chapem nie vzdy to ide
Janulik03 já nehledám, jak to nejde urobit, já prostě matematicky vím, že to nejde a je to konkrétně pro nás opatření, které nám definitivně hodí klacek pod nohy. je to jen konstatování.
mám nějaké možnosti, jak to řešit, ale všechny znamenají další investici, na kterou nemám, třeba další kasu na prodej z okna.
já už jsem celkem rezignovala, jen čekám, čím nás stát oblaží zítra nebo za týden, třeba by mohli zvýšit daně. nebo nařídit, že musíme za vlastní testovat každý týden zaměstnance. ještě toho mají dost v záloze.
Janulik03 takto na slovensku děláme, ale na slovensku máme úplně jinak postavené prodejny (jak vchodem, tak výhledem nebo přístupem) a málokde se nám stane tak jako tady, že díky omezení nikoli rozestupem, ale plochou, dojde ke stavu, kdy bude v prodejně méně zákazníků než doteď (a méně než prodavaček, které se tím stanou zbytečné).
Jiná Realita no a jed nas tri predavacky na place tak stihaju obsluzit a kasu mas jednu? A okno mas? Nedalo by sa cez okno predavat a zaroven an dnu. Stacila by ti jedna kasa.
Jiná Realita ahha tak to jo .
Zarinya na jar sa na to dohliadalo. Sbs na každom rohu, prísne to strážili, ale to bola v uliciach tak tretina ľudí, než je teraz. Ľudia sa i viac báli, takže väčšina dodržiavala čo to šlo. Teraz na to väčšina kašle a podľa toho to i vyzerá. Predvianočné šílenství tomu takisto nepomôže, veď dobre vieme, čo sa v obchodoch pred vianocami deje a to i bez toho, že boli predtým obchody zavreté.
Janulik03 mám okno, ale žel na úrovni prodavaččiných nohou a navíc nohou u kasy. takže je v podstatě nepřístupné. a pak druhé okno, ale na to už by musela být druhá kasa, jak jsem psala.
no prostě nic, nějak bylo, nějak bude, já budu ta skvělá a rozumná opatření nesnášet ještě o trochu víc, což mi bude úplně k ničemu :)
Kdyby někoho (jmenovitě continuity ) zajímal výpočet indexu rizika pro PSA:
Plus k tomu má Honza Kulveit na FB celou diskuzi....... Snad to fakt zamezí okamžitému uvolňování hlava nehlava.
Diky! Jdu na to.
stupeň 5: 76-100
Podle prezentace na tiskové konferenci hodnota indexu pro celou ČR je 70, trvá plošný stupeň pohotovosti 5.
tak jsem z toho nějaká zmatená
moora musí to být nějakou dobu, aby se to snížilo. Jde o to, sledovat trendy a nehazet tím nahoru a dolů denně.
Jiná Realita Mně se tedy ten omezený počet zákazníků do obchodu zamlouvá. Praktikovali jsme to i před nařízením- tedy možná to nařizené bylo, ale nikde se to moc nedodržovalo- od půlky září do zavření. A musím říct, že když je na zákazníka víc klidu, i víc nakoupí, není stres, že na vás mluví víc lidí najednou. A masových odchodů z fronty před obchodem jsem si nevšimla.
ionicera jenže mně nevadí omezený počet zákazníků. (ok, vadí, ale jde to i tak, už jsme si nějak zvykli). ten už máme. dřív bylo v prodejně lidí třeba 10,12, teď tři. mně vadí, že to tzv. rozvolnění pro nás bude znamenat horší stav, než jaký byl kdykoli doteď, protože z toho omezeného stavu cca tři lidi v prodejně přejdu na stav jeden v prodejně. a frontu před obchodem teda máme, protože tam prostě fronty jsou vždycky. a bude to horší, buď bude delší, nebo budeme přicházet o zákazníky, protože zatímco předtím první člověk platil, ti další dva měli vybráno, a ten druhý už i zabaleno a takhle to pěkně plynulo...tak teď člověk vejde, teprve začne vybírat, dojde k pokladně, čeká se, až se mu to zabalí, zaplatí, odejde a přichází další, což proces obsloužení násobně prodlužuje. jde o to, že pro mě to nově znamená jeden člověk.
a nezapomeň, že doteď nebyla zima, až bude venku minus deset nebo ještě míň, kdo bude stát 15 minut ve frontě. když dřív běžel do obchodu se ohřát.
neumím si představit blízkého řezníka, který má prodejnu asi trochu větší než my, má tam najednou 5 prodavaček...a měl by tam mít ty cca dva zákazníky, když doteď mu stála před prodejnou fronta, i když přešel na systém max. 10 zákazníků v prodejně, tedy u každé prodavačky dva (dřív měl klidně i 20, možná i víc). neříkám, že to bylo epidemiologicky správně, ale fungovalo to celý covid. a najednou se mu to rozvolní tak, že obslouží pětinu. tomu říkám vytoužené rozvolnění.
Já jsem taky pro omezenej počet lidí v obchodech. Kromě pár supermarketů máme v nejbližším okolí jen samý malý krámky, a nikde nebyl a není problém (teda v těch, co směly zůstat otevřený, a v těch ostatních to fungovalo i předtím). Pekárna, cukrárna, trafika, galanterie s čistírnou, lékárna, prodejna zdravý výživy - všechny maj ceduli že jenom jeden člověk (v pekárně snad dva) najednou, a ostatní prostě stojej venku. Žádnej čas navíc to nestojí, mam zevlovat v krámě, než si předchozí vybere, nebo venku... dyk je to úplně jedno.
barbucha to máte tak malou lékárnu, že má jen jednu pokladnu? my máme lékárnu, která má tři, nebo i čtyři. a bude u nich jeden člověk, max. dva. přitom by bylo normální, aby i každé byl jeden (tak, jak se to dělalo doteď - jakmile jeden odejde, přijde další, jenže ta lékárna určitě nemá 60m2, aby tam mohli 4 být).
Jiná Realita 3 zákazníci a 3 prodavačky na sotva 30 metrech čtverečních, to snad ten dvoumetrový odstup ani nešlo dodržet, ne? Je spousta obchodníků, kteří na podobné opatření, tj. otevřeno za dodržení přísných podmínek, čeká jako na smilování. Vím, že to zas uzavřeš tím, že jsme tu všichni chytří jak rádio, ale mně připadá, že zrovna váš byznys by podobná opatření měl zvládat dost dobře.
urcite jsem pro omezeny pocet,ale jeden clovek v kramu je tedy fakt kravina.To strasne prodluzuje cas.A mne tedy casto toci,ze napr,do pekarny smi tri a on je tam jeden a ostatni cekaji venku i kdyz to vidi.![]()
to sem tedy lidem rikala at jdou dovnitr,ono ne vzdy clovek vi co chce a taky potrebuje cas si vybrat coz se nejlip dela ve fronte a ne az u pultu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY