Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 21:55

Kora Fiction 

Já jsem asi zaujatá, no, ale dost mi vadí, že moje maminka nemůže jít se porjít na čerstvý vzduch, protože v roušce si vždycky přivodí bolest hlavy evidentně je prostě citlivá na saturaci, takoví lidi jsou.......

A pokud je musí nosit plošně vždycky, tak prostě budou mít lidi čím dál tím menší trpěliovst je nosit, než by měli, kdyby je nasazovali do obchodů/MHD/dalších vnitřních prostor/míst s vysokou koncentrací lidí......

Jiná Realita 

No já v tom Německu žiju, spolková země co má 5 milionů obyvatel má cca 3600 nakažených a 65 mrtvých, naše šestisettisícové město je na 460 nakažených a jednom mrtvém. křivky případů v spolkové zemi i městě se zplošťují i bez nošení roušek, evidentně hlavní je ten social distancing...... Jinak u nás jsou zatím všechna omezení paltní do 19.4., k tomu co ude nadále se zatím nikdo moc nevyjadřuje (podle mě čekají na aktuální situaci), jen už se snad rozhodlo, že by se 20.4. měli do škol vrátit maturanti (v naší spolkové zemi) a od 22.4. by měly jet maturity......

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 21:57

continuity latexové nenatáhnu vůbec, a pokud ano, tak v nich mám během pěti minut bazén, takže z domu bych v nich do obchodu vůbec nedojela. jsem pro virus ideální kořist.

na druhou stranu jsem ochotna věřit tomu, že můj agresivní pot, který vyžírá propisku z papíru, si poradí s virem možná lépe, než desinfekce! studii na to nemám, ale zatím sežral všechno, proč ne i vira. (trochu nadsázka samozřejmě)

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 21:59

A666 jinak to jsem dnes přemýšlela, jestli se nám v těch rouskach taky zvedne počet červených krvinek, stejně jako výškovým horolezcům

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:01

mě by stačilo,  kdyby mě z toho nebolela hlava

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:05

Jiná Realita ale to neni kacirska myslenka (s tou dezinfekci), taky me napadlo, ze to neni dlouhodobe mozne

A taky mi doslo, jak jsem vlastne byla uplne nepolibena strachem z nejake nakazy. Jak s tim strachem mohli lidi driv zit? Treba i takova epidemie obrny musela byt hrozna, neni to tak davno. A to bylo kazdou chvili neco...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:11

continuity To je celkem možné, protože to prý má podobný vliv, jak pobyt ve vysoké nadmořské výšce. Asi teda nebude stačit jít do obchodu, ale třeba u nás po směně. AprilTwelve Hlava mě po osmi hodinách teda bolí strašně, jenže vybrat si nemůžu a myslím, že u nás ani nehrozí, že by to brzy mělo končit.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:27

Renusatko no někdo se na výšku adaptuje dobře, někdo hůř a někdo to nedá vůbec.  

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:31

Jiná Realita když vidim ty roušky v čudu, jenom co se udělalo hezký počasí (ostatně já jsem si dneska i na venčení psů do lesa namalovala pusu a zastavil mě až dotaz u auta, kde mám roušku), tak prostě nevěřim tomu, že by se lidi nějak plošně dezinfikovali. Myslim, že většina lidí je líná stejně jako já a časem prostě otupěj a vykašlou se na to. 

jako fakt někdo pořád otíráte svoje věci a povrchy dezinfekcí, perete v dezinfekci a dezinfikujete si ruce? 

Gatita podle mě si člověk zvykne prostě na cokoliv, ale kolegyně, která tu obrnu ještě pamatuje, říkala, že to byla opravdu dost velká hrůza. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:36
Reakce na continuity:

wendulka u nás jsou rukavice v deBille asi povinné, protože tam stojí ve dveřích člověk, který každého příchozího, který si je nenandal už na vstupu, vrací zpět. Taky je tam člověk, který 15 minut před závěrečnou vykřikuje do mikrofonu, ať se všichni laskavě odeberou k pokladně. (To by všechno bylo v pořádku, akorát u pokladna je v provozu jediná z pěti, takže fronta s příslušnými rozestupy je do půlky kramu.)

Ale splnil se jim sen, protože z důvodu opatření bude v provozu jenom každá druhá kasa, takže trvale jenom dvě. ( Coz bylo i před pandemii, ale teď už na to mají jiný důvod než vlastní neschopnost). 

​Ty jo, u nás v rewe jedou v drtivé většině případů teď za koronaviru všechny kasy a jakmile se začnou na kasách dělat fronty, tak je stop stav na pouštění dalších lidí dovnitř......

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:36

Byla jsem se projít se známou, v lese jsme roušky stáhly a že si ji mám nasadit zpátky, jsem si vzpomněla až doma. Ale nepotkaly jsme ani v obci jediného člověka.

Jinak po 14 dnech "karanteních opatřeních" v práci, jsem si uvědomila, že už to jde nějak mimo mě. Už jsem zase bez rukavic, sahám na kdeco, teď jsem si uvědomila, že si beru okurky, aniž bych si předtím umyla a vydesinfikovala ruce. Mi už je to asi šumák.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:36

Potrefenáhusa já vůbec. ale vím, že kolegové z práce ano. všechno, od prádla po otírání doma všeho savem. předtím to podle mě nedělali.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:37
Reakce na Jiná Realita:

continuity latexové nenatáhnu vůbec, a pokud ano, tak v nich mám během pěti minut bazén, takže z domu bych v nich do obchodu vůbec nedojela. jsem pro virus ideální kořist.

na druhou stranu jsem ochotna věřit tomu, že můj agresivní pot, který vyžírá propisku z papíru, si poradí s virem možná lépe, než desinfekce! studii na to nemám, ale zatím sežral všechno, proč ne i vira. (trochu nadsázka samozřejmě)

​hele naprosto chápu, manželovi se ruce taky hodně potí a je setsakra rád, že nemusí nosit rukavice :) Ale že by jeho pot mohl zabíjet coronavirus, to mě nenapadlo

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:38

Potrefenáhusa já s tím desinfikovanim poradne ani nezačala. Teda mám láhev u dveří, když přijdu z venku, tak si to na ty pračky nastříkám a nemusím trajdat po bytě, a o to samé jsem požádala zbytek rodiny, jinak jsem v klidu.

Požadavek na desinfekci nákupu doted považuji za vtip. Překonal ho už jenom ten, který myslil na praní a desinfekci zakoupeného oblečení před vyzkoušením. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:40

Potrefenáhusa 

Já si dezinfikuju ruce venku (teď většinou po návštěvě krámu), protože si furt šmatám po obličeji.... Doma zásadně jen mýdlo a výrazně hrotím mytí rukou jen po návratu z venku, jinak myju jako normálně. Jediné, co dezinfikuju, jsou mobily, protože ty si držím na obličeji, jinak doma nedezinfikuju nic, maximálně necháváme věci odstát "v karanténě"

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:40
Reakce na A666:

​Ty jo, u nás v rewe jedou v drtivé většině případů teď za koronaviru všechny kasy a jakmile se začnou na kasách dělat fronty, tak je stop stav na pouštění dalších lidí dovnitř......

​Ja prave dnes přemítala, kolík kolík nejrůznějších neumětelů a nechopaku celou pandémii použije jako omluvu své neschopnosti. 

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:42

Jinak u nás došlo k zásadní změně jediného návyku ( ruce jsme si myli po návratu z venku a před přípravou jídla vždy). Začli jsme si nápoje z plechovky přelévat do sklenice. 

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:46

já si ruce mejdlem meju určitě taky mnohem víc než dřív a snažim se důsledně, jinak začínám mít podezření, že muj dystopickej exém neni z mejdla, ale z mouky, protože se teď v ní hrabu furt 

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:51

https://www.forum24.cz/daniel-strobl-opravdu-neplati-ze-co-nas-nezabije-to-nas-posili-stres-prinese-dalsi-obeti/

Nadpis je smutný a je to dlouhé, ale kdo to dočte do konce, bude odměněn. 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:52
Reakce na continuity:

Jinak u nás došlo k zásadní změně jediného návyku ( ruce jsme si myli po návratu z venku a před přípravou jídla vždy). Začli jsme si nápoje z plechovky přelévat do sklenice. 

​vidíš a to já dělám furt stejně. jinak co tak pozoruju si myslím, Jiná Realita že horečně desinfikuje jen malá část nejspíš těch lidí kteří to hrotili vždy, ostatní na to dlabou, toho bych se fakt nebála

Potrefenáhusa helemese, no, tak zadělávat v rukavicích? mě by zajímalo z čeho je ten můj

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:56

viktorka_od splavu v rukavicích to nedám 

já už jsem to kdysi před 20 lety měla, když jsem byla chvíli na brigádě v sámošce, museli mě od chleba asi po tejdnu přeřadit k jogurtům, protože jsem měla ruce uplně sežraný (před dvaceti lety, to se ještě běžně hmatalo na všechno holejma rukama)