Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:00

Potrefenáhusa hm, mě spíš napadá když ti to takhle dělá na kůži, co asi uvnitř

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:06
Reakce na continuity:

https://www.forum24.cz/daniel-strobl-opravdu-neplati-ze-co-nas-nezabije-to-nas-posili-stres-prinese-dalsi-obeti/

Nadpis je smutný a je to dlouhé, ale kdo to dočte do konce, bude odměněn. 

Souhlas od začátku do konce.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:23

brrr Ono jde asi o to co děláš. Já bych v práci na jídlo bez umytí rukou nesáhla ani normálně. Teď si je teda navíc desinfikuju a nejen před jídlem, ale i když třeba přijdu z ambulance za kolegyní do recepce, kde třeba sedím, telefonuju, koukám na mobil, protože si tam sundávám roušku a potom si neustále sahám na obličej. Třeba v kanclu je to asi hodně jiné. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:35

Jiná Realita panebože, a Patrika Lisanika som učila!

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:37

Renusatko Jsem archeolog (a čuně, vím)

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:40

brrr to je čistá špína. Si chyběla? 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:40

brrr Tak jsem to nemyslela. Jen já sahám na lidi, takže bych tak nedala do pusy nic ani normálně. Přírodní "špína" je proti tomu v pohodě .

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:43

letfenixa jako nápad fakt dobrý, rychlý, pohotový...ale stejně z něj radost nemám, protože si představuju, jak se toho třeba chytnou supermarkety. 

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:45

continuity Renusatko Všichni budou mít koronavir, jenom já nějakou středověkou potvoru :-D

Ale je fakt, že u toho šahání na lidi je to jiné, to asi Renusatko chápu. Ze začátku, když jsme zase najeli na práci i s brigádníky, tak jsem měla rukavice a nosila jsem si svoji motyčku, teď už popadnu první, co mi příjde pod ruku, no a pak jsem si uvědomila, že se zapomínám, když v boudě něco píšu a beru si třeba žvýkačku.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:51

Jiná Realita veď uvidíme, možno to krízový štáb nejako zreguluje

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:52

brrr ze bychom konečně spolehlivě zjistili, co byl mor vlastně zač?  

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:00

continuity No, z Číny bylo obojí :-)

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:02

A666 Myslím, že se neustále opakuje, že procházka na čerstvém vzduchu s dostatečným odstupem od ostatních bez roušky není zakázaná. A pokud má strach z nějakých pokut, tak ať si ji stahne pod nos a natahuje v blízkosti ostatních osob, samozřejmě, bezpečně za šňůry. Nemůžu ručit za nějakého aktivního policistu, ale sama jsem se s nikým takovým nesetkala.

Nevím, s ohledem na dění v ostatních státech, je asi teď důležité ještě vydržet, dle té rakouské studie to s nemocností/promořeností vůbec není tak optimisticky vysoké, jak si myslíme, k promořenosti je daleko a prostě ČR propadla přílišnému optimismu a snad i nějakému rebelství, ve smyslu "kašlem na koronu". Já bych byla trpělivá, určitá opatření směrem k uvolňování už se dějí, my v nemocnici budeme více povolovat neakutní diagnostiku a operativu, kroky k opětnému spuštění ekonomiky budou asi klopotné, ale začíná se, děti půjdou výhledově do škol...

Nikdo na celém světě neví, co s tím, je těžko dělat nějaké scénáře krok po kroku.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:14
Reakce na continuity:

https://www.forum24.cz/daniel-strobl-opravdu-neplati-ze-co-nas-nezabije-to-nas-posili-stres-prinese-dalsi-obeti/

Nadpis je smutný a je to dlouhé, ale kdo to dočte do konce, bude odměněn. 

​Tak to je dobrý článek, vy se hněváte a já akceptuju, jo dobře to napsal. Dnes jsem jen zrychla přečetla, zítra to dám pořádně.

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:15

My se doma nedezinfikujem, ani nakupy. Jen v aute mam gel a otru si ruce, kdyz po nakupu do toho auta vlezu. Doma mame wc hned za vchodovymi dvermi, takze si rovnou umeju ruce, pak jeste jednou po vybaleni nakupu a to je vsechno. Obcas si teda otru nejakym tim dezinfekcnim ubrouskem pozdro na doklady, protoze  v nem mam kartu a pri paceni ji nevytahuju. Myslim, ze dokud lidi nosi aspon  v tech obchodech rousky, je to relativne v pohode. Vetsi pocit nebezpeci asi budu mit, az to prestane byt povinny, ale jednou to prijit stejne musi.

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:16

viktorka_od splavu Imho nic. A 20 let taky nic, je to asi teď tou intenzitou.

ja jsem minulej rok úplně vysadila lepek asi na 2 mesice a nestalo se vůbec nic.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:20

ach jo, už je to tu

místo aby hamižné supermarkety se ziskem 2 miliardy ročně ale honem vyřešily prodej pečiva a la lidl, tj. ze samoobslužných kójí, raději budou denně produkovat milion sáčků.

a lidi, místo aby si koupili normální pečivo v pekárně, si budou tu sečku zabalenou do igelitu kupovat s falešným pocitem, že je to hygienické.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:21
Reakce na Gatita:

A taky mi doslo, jak jsem vlastne byla uplne nepolibena strachem z nejake nakazy. Jak s tim strachem mohli lidi driv zit? Treba i takova epidemie obrny musela byt hrozna, neni to tak davno. A to bylo kazdou chvili neco...

​Tak dřív se se ztrátama počítalo, lidé na to byli zvyklí, viděli to kolem sebe, tím nemyslím, že by jim to bylo jedno, ale patřilo to ke koloběhu života, odžili si smutek a jelo se dál. Taky měli mnohem víc práce s každodenními povinnostmi, nebyla ta strašná media, co ti ty hrůzy omílají furt dokola...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:33

zajímalo by mě, jestli se ještě vůbec někdy obnoví letectví.

protože by bylo neskutečně absurdní, pokud by státy měly zavřené hranice, zakázané koncerty, pozavírané obchody...a otevřená mezinárodní letiště s tím, že ten, kdo poletí, nemusí do 14denní karantény.

pokud by musel do 14denní karantény, vlastně by ve srovnání s dosavadním stavem skoro nikdo nelétal, protože dovolená by tak nešla, nákupy v miláně taky ne, návštěva konference nebo čehokoli též ne. ani přesun filmového štábu kvůli natáčení filmu, přesun filharmonie, nedejbože cestování zdravotníků třeba do afriky. zbývaly by jen návštěvy příbuzných, na které by si ale člověk měl tedy vyhradit min. měsíc, nebo stěhování na jiný konec světa.

letectví nevydrží na obnovu čekat ani rok. a přiznám se, že po roce uzemění bych si sakra rozmyslela, jestli někam poletím.

pokud se ale neobnoví letectví, znamená to konec všeho, co momentálně považujeme za normální.

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 01:24

Jiná Realita jaky je rozdil mezi tim, ze si clovek koupi rohliky uz zabalene v sacku nebo si vezme sacek vedle regalu a sam si tam ty rohliky nasklada? I v male pekarne mi daji rohliky do sacku, vetsinou igelitoveho. Nehlede na to, ze ne vsude ty pekarny jsou, ted kdyz chci nakupovat co nejbliz a netrajdat nekam MHD, jinou volbu nez supermarket nemam.