Kokoska Ano, je to tak. Lidi si nosí vlastní tašky, vlastní sáček je jev dost minoritní, a čím menší město, tím vzácnější, řekla bych.
Koronavirus
Jiná Realita souhlas, rohlíky předzabalený v pytlíku bych koupila jedině na strouhanku:-)
Jiná Realita že se to bude zpět rozlitavat zpet obtížné je pravda, ale technického stavu letadel a znalosti pilotů bych úplně nebála, vysvetlim:
Letadlo se nedá zaparkovat jako auto, že to strcis na odstavné parkoviště a rok se o to nestaráš. Jsou tam dva rezimy jak to lze udělat a oba jsou dost pracne. Mnohé starší plečky (hlavně letadla, které mají před největší revizi - cca jedna v rámci životnosti) půjdou do šrotu. Takže se ten letadlový park obmění.
O piloty bych se nebála už vubec, trenažér není jak ten autoškole. Oni na simulátor musí průběžně, aby si nacvičovali situace, které v běžném provozu vůbec nenastávají, i když létají.
Muž může nedělat cca dva roky, než přijde o papiry, pilot asi rok ( teď to velmi zjednodušuji, ale pro představu). Oni ti piloti pořád ještě trochu létají, všelijaké servisní a humanitární lety. Údržba taky maká a ještě chvíli bude ( v jedné té možnosti uzemneni bude makat víceméně pořád).
Uvidíme taky, jaké aerolinky přežijí. Ja bych řekla, že půjdou všechny, kterým nepomůžou vlády, až na malinké vyjimky. Ty náklady jsou obří i když se neleta.
Kokoska celofán není plast a do plastu nepatří.
Kokoska dnešní celofán je jakási umělá směs, patří prý do směsného.
Pinot Noir celofán je chemicky uhlík, kyslík a vodík.
continuity ano, a patřil by do kompostu, ale četla jsem, že tenhle se běžně nepoužívá, ty kombinované sáčky na pečivo prý pravý celofán neobsahují.
continuity Pinot Noir jo. Takze z toho lidlovyho sacku je potreba tu predni cast urvat. S litosti se priznavam, ze to hazim do smesnyho cely, hanba mi!
Myslím, že vytváříš zbytečné konstrukce a za vším hledáš důkaz ... ani nevím čeho, lidské blbosti (a vlastní chytrosti) asi.
Mne ta motivace psát ty černý scénáře u Jiné reality taky zaujala a pro sebe jsem si vysvětlila, že si tak ulevuje od úzkosti, kterou v různé míře prožíváme všichni a každý máme svůj způsob, jak s ní bojovat. je to teda dost destruktivní způsob...
Kokoska tak do papíru nepatri ani mastný papír, to máš fuk.
Já ty pytlíky z rohlíku použiju ještě asi jednou, pak už jsou stejně na vyhozeni.
Kde generuji odpad ja, to je balená šunka a parky, protože když vidím tu osobu u nás v lahůdkách, smrkajici, s rouškou na půl žerdi, opusti mě veškerá statecnost.
Fiction ja jsem asi desne povrchni, zatim mam vetsi problem s vymyslenim, co kruci zas udelat k obedu, nez s tim, jestli budu mit / nemit strach nekdy kdovi kdy vlizt do letadla. Mozna to je zase moje obrana, zit pritomnym okamzikem a nepromyslet do detailu ty pohromy, ktere asi nastanou.
Kokoskaodpovězeno výše.
já bych jen dodala, že bych tento typ sáčků pokud možno nepoužívala. my máme úplně basic nejobyčejnější nepotištěné (protože i ta barva je zbytečná a zatěžující) hnědé sáčky.
nevidím důvod, proč by měly být jiné. to, že taky nejsou moc eko, vím, ale na druhou stranu - ve velerybách necházejí igelitky, ne papírové sáčky. na stromech taky visí igeliťáky, ne papírové sáčky. a proto mi to přijde lepší.
jinak u nás lidi na vlastní pytlíky na pečivo najeli před virem fakt dost, přestože jsme samé maloměsto. je mi líto, že to skončilo.
continuity my jsme doma uzeniny celkem uspesne odbourali, a to jsme to kdysi kupovali fakt skoro porad. Ted jeste sladkosti...
Fiction upřímně, já znám i horší případy nez
Jiná Realita a proto mě to nijak nevyvádí z míry.
Buďte rádi, že to nemáte v rodině ( a to ti lidi neřeší ani půlku problémů, které řeší ona).
Kokoska ale to je presne ten nejlepsi pristup, jaky lze v soucasne situaci mit :)
Jiná Realita tak si v tom Lidlu, kam to mam asi nejbliz, muzu vybrat. Bud igelitak nebo polopapirak.
Fiction upřímně, já znám i horší případy nez
Jiná Realita a proto mě to nijak nevyvádí z míry.
Buďte rádi, že to nemáte v rodině ( a to ti lidi neřeší ani půlku problémů, které řeší ona).
![]()
Kokoska No přesně tak, nakoupit na 3 dny, vědět, co budu vařit, načasovat mytí hlavy, zavolat rodičům...to jsou moje "plány". Vím, že je hrozně lidem bez peněz, se zaměstnanci, apod. Ale taky vím, že celý svět je na tom stejně a věřím, že to období pomine a je důležité si udržovat psychické zdraví a tam ty denní "povrchní" rituály jsou moc důležité.
Žít přítomností je nejlepší přístup, blby je, když někdo musí řešit vážné existenční starosti :(
ja si vždycky vzpomenu na jeden post Michaela Trestika, ze měl nějaké chmury a vše viděl černě, pak došel s hrnkem ke dřezu, pustil vodu a nevšiml si, ze na dně přímo pod kohoutkem je lžička. Prý bylo rázem po chmurách :D
continuity viktorka_od splavu Já se pohybuju v docela velkém okruhu lidí a opravdu jsem na takovou "černou kroniku" nenarazila... Pokud máte ve svém okolí někoho s ještě většími projevy úzkosti, dejme tomu až s paranoidními rysy, je na místě uvažovat o kontaktu psychologa či psychiatra... jen myšlenka, omlouvám se, pokud vám připadá, že dělám diagnozy po internetu nebo se nějak blbě vměšuju, kam nemám, tak to myšleno nebylo. A taky pozor na somatizaci duševních problémů...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY