Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:32

Kokoska Ano, je to tak. Lidi si nosí vlastní tašky, vlastní sáček je jev dost minoritní, a čím menší město, tím vzácnější, řekla bych.

Online viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:32

Jiná Realita souhlas, rohlíky předzabalený v pytlíku bych koupila jedině na strouhanku:-)

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:33

Jiná Realita že se to bude zpět rozlitavat zpet  obtížné je pravda, ale technického stavu letadel a znalosti pilotů  bych úplně nebála, vysvetlim:

Letadlo se nedá zaparkovat jako auto, že to strcis na odstavné parkoviště a rok se o to nestaráš. Jsou tam dva rezimy jak to lze udělat a oba jsou dost pracne. Mnohé starší plečky (hlavně letadla, které mají před největší revizi - cca jedna v rámci životnosti) půjdou do šrotu. Takže se ten letadlový park obmění. 

O piloty bych se nebála už vubec, trenažér není jak ten autoškole. Oni na simulátor musí průběžně, aby si nacvičovali situace, které v běžném provozu vůbec nenastávají, i když létají. 

Muž může nedělat cca dva roky, než přijde o papiry, pilot asi rok ( teď to velmi zjednodušuji, ale pro představu). Oni ti piloti pořád ještě trochu létají, všelijaké servisní a humanitární lety. Údržba taky maká a ještě chvíli bude ( v jedné té možnosti uzemneni bude makat víceméně pořád). 

Uvidíme taky, jaké aerolinky přežijí. Ja bych řekla, že půjdou všechny, kterým nepomůžou vlády, až na malinké vyjimky. Ty náklady jsou obří i když se neleta.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:37

Kokoska celofán není plast a do plastu nepatří. 

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:37

Kokoska dnešní celofán je jakási umělá směs, patří prý do směsného. 

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:44

Pinot Noir celofán je chemicky uhlík, kyslík a vodík.

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:48

continuity ano, a patřil by do kompostu,  ale četla jsem, že tenhle se běžně nepoužívá, ty kombinované sáčky na pečivo prý pravý celofán neobsahují.

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:49

continuity Pinot Noir jo. Takze z toho lidlovyho sacku je potreba tu predni cast urvat. S litosti se priznavam, ze to hazim do smesnyho cely, hanba mi! 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:51
Reakce na Pinot Noir:

Myslím, že vytváříš zbytečné konstrukce a za vším hledáš důkaz ... ani nevím čeho, lidské blbosti (a vlastní chytrosti) asi.

​Mne ta motivace psát ty černý scénáře u Jiné reality taky zaujala a pro sebe jsem si vysvětlila, že si tak ulevuje od úzkosti, kterou v různé míře prožíváme všichni a každý máme svůj způsob, jak s ní bojovat. je to teda dost destruktivní způsob...

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:55

Kokoska tak do papíru nepatri ani mastný papír, to máš fuk. 

Já ty pytlíky z rohlíku použiju ještě asi jednou, pak už jsou stejně na vyhozeni. 

Kde generuji odpad ja, to je balená šunka a parky, protože když vidím tu osobu u nás v lahůdkách, smrkajici, s rouškou na půl žerdi, opusti mě veškerá statecnost. 

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:57

Fiction ja jsem asi desne povrchni, zatim mam vetsi problem s vymyslenim, co kruci zas udelat k obedu, nez s tim, jestli budu mit / nemit strach nekdy kdovi kdy vlizt do letadla. Mozna to je zase moje obrana, zit pritomnym okamzikem a nepromyslet do detailu ty pohromy, ktere asi nastanou. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:57

Kokoskaodpovězeno výše.

já bych jen dodala, že bych tento typ sáčků pokud možno nepoužívala. my máme úplně basic nejobyčejnější nepotištěné (protože i ta barva je zbytečná a zatěžující) hnědé sáčky. 

nevidím důvod, proč by měly být jiné. to, že taky nejsou moc eko, vím, ale na druhou stranu - ve velerybách necházejí igelitky, ne papírové sáčky. na stromech taky visí igeliťáky, ne papírové sáčky. a proto mi to přijde lepší.

jinak u nás lidi na vlastní pytlíky na pečivo najeli před virem fakt dost, přestože jsme samé maloměsto. je mi líto, že to skončilo.

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:59

continuity my jsme doma uzeniny celkem uspesne odbourali, a to jsme to kdysi kupovali fakt skoro porad. Ted jeste sladkosti...

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:00

Fiction upřímně, já znám i horší případy nez

Jiná Realita a proto mě to nijak nevyvádí z míry.

Buďte rádi, že to nemáte v rodině ( a to ti lidi neřeší ani půlku problémů, které řeší ona). 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:01

Kokoska ale to je presne ten nejlepsi pristup, jaky lze v soucasne situaci mit :) 

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:02

Jiná Realita tak si v tom Lidlu, kam to mam asi nejbliz, muzu vybrat. Bud igelitak nebo polopapirak. 

Online viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:05
Reakce na continuity:

Fiction upřímně, já znám i horší případy nez

Jiná Realita a proto mě to nijak nevyvádí z míry.

Buďte rádi, že to nemáte v rodině ( a to ti lidi neřeší ani půlku problémů, které řeší ona). 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:06

Kokoska No přesně tak, nakoupit na 3 dny, vědět, co budu vařit, načasovat mytí hlavy, zavolat rodičům...to jsou moje "plány". Vím, že je hrozně lidem bez peněz, se zaměstnanci, apod. Ale taky vím, že celý svět je na tom stejně a věřím, že to období pomine a je důležité si udržovat psychické zdraví a tam ty denní "povrchní" rituály jsou moc důležité.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:09

Žít přítomností je nejlepší přístup, blby je, když někdo musí řešit vážné existenční starosti :(

ja si vždycky vzpomenu na jeden post Michaela Trestika, ze měl nějaké chmury a vše viděl černě, pak došel s hrnkem ke dřezu, pustil vodu a nevšiml si, ze na dně přímo pod kohoutkem je lžička. Prý bylo rázem po chmurách :D

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:14

continuity viktorka_od splavu Já se pohybuju v docela velkém okruhu lidí a opravdu jsem na takovou "černou kroniku" nenarazila... Pokud máte ve svém okolí někoho s ještě většími projevy úzkosti, dejme tomu až s paranoidními rysy, je na místě uvažovat o kontaktu psychologa či psychiatra... jen myšlenka, omlouvám se, pokud vám připadá, že dělám diagnozy po internetu nebo se nějak blbě vměšuju, kam nemám,  tak to myšleno nebylo. A taky pozor na somatizaci duševních problémů...