Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:14

Kokoska Já si pořád říkám, že coby chaot a neřešič mám teď velkou výhodu proti takovým těm úžasně organizovaným, plánovacím lidem.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:17

Fictionkdyz se takto dozili ve zdraví 70 nebo 80 let?

Offline Magráta
8140 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:18
Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:19
Reakce na continuity:

Fictionkdyz se takto dozili ve zdraví 70 nebo 80 let?

​Pak by si pomoc určitě zasloužili jeho blízcí

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:22

Pinot Noir da se na to zvyknout.

Nebydlíme ted teda ani s jedním, tak je to vlastně  úplná brnkacka. 

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:24

Sweet Potato ja bych i planovala, ale mne ty plany nikdy moc nevychazely. A tim padem resit veci ted a tady me naucil zivot. Naplanujes si vylet, dite bleje. Naplanujes si uvarit svickovou, u reznika nemaj spek, natoz slusny maso. Naplanujes si, jak se po matersky vratis do prace, prijde listopad 89 a misto ti zrusej. Naplanujes si vylepseni bytu, pod okny postavi kruhovy objezd a manzel se rozhodne kvuli hluku odstehovat. Naplanujes si dovolenou a prijde vir... 

No muzu ja neco promyslet dopredu?

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:25

continuity Já jsem teda asi tu situaci s někým konkrétním ve tvém okolí pochopila jinak. Vím toho moc málo, abych nějak správně reagovala.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:26
Reakce na Pinot Noir:

​Pak by si pomoc určitě zasloužili jeho blízcí

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:26

Tulipe jsou ale lidi, pro ktere by to byla posledni kapka ke spusteni hysteraku, zalezi na povaze. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:32

Fiction já neprožívám vůbec žádnou úzkost. na to nejsem typ. jsem agresivní jedinec, který diskomfort kompenzuje nenávistí. pokud se potřebuju uklidnit, představuju si, jak se protivníkovi dějí nějaké strašné věci. (zní to dostatečně strašně...? )

asi je to blbý napsat, ale v podstatě mě současná situace určitým způsobem fascinuje, protože ať dopadne jakkoli, je to mezní dějinná událost, která nemá v historii světa vůbec obdoby. kdo by u toho myslel na vaření?

a není pro mě možné nepřemýšlet nad tím, co přinese. já třeba neumím přepnout mozek do módu "co uvařím a kde na to seženu suroviny", možná až by byla válka a šlo by mi o život. ale taková jsem nebyla nikdy, vůbec nejsem schopná žít nějaký rutinní život, i před virem stále bloumám někde úplně jinde, a co budu vařit, je moje naprosto poslední myšlenka dne. já zas nechápu, jak může teď někdo myslet na nějaké každodenní blbosti (bez urážky, tak tomu jen říkám). teď ani při vaření nedokážu nemyslet na všechny souvislosti, které můžou nastat, a kam to může vést. asi mě to prostě...ehm, baví. chápu, že napsat, že mě fascinuje pandemie, zní fakt blbě.

navíc se tím uklidňuju poté, co jsem obvolala všechna mimisterstva už potřetí, abych zjistila, kam mám dát zaměstancne do karantény. aneb nějak řídit firmu na hranicích teď je fakt náročné, jsem permanentně strašně vzteklá, jak nám pořád mění všechno každý den, a já si přemýšlením nad katastrofickou budoucností...odpočinu. 

že jsem divná, jste si museli všimnout už dávno, takže vás to doufám nemůže udivit :)

Offline nika
685 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:36

Já těžko snasim různá prohlášení členů vlády, kór prymula tomu dává na frak.je to opravdu s odpuštěním guma. Jeden den tak, druhý onak- a každý něco jiného. je to jak rány do hlavy. Budu to rozdejchavat ještě dlouho po skončení této anabáze.nekdy snad, proboha, skončit musí!!!

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:37

Jiná Realita ja ti rozumim, mě taky baví přemýšlet nad tím, co to přinese. Něco může být i pozitivní. Ale změní nás to, to je jistá věc. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:40

Jiná Realita já vás chápu. Mám to podobně. Ale já teda trochu úzkostný člověk jsem . 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:52

Já myslím, že je dobře že lidé vysli do přírody,  že můžou venku sportovat, posílí to imunitu odbourá stres, kam nechodí slunce, chodí lékař. Byly otevřeny velké hobby prodejny, tak tam lidi šli nakoupit. Teď za to budeme potrestani.  

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:55

Kokoska To určitě, ale myslím, ze i to je lepší než úzkost 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:57

Jiná Realita Tak samozřejmě, já si své názory, myšlenky, "závěry",.. dělám jen z toho, co tu sama o sobě napíšeš. Například jsem si v minulosti, na základě tvých tehdejších postů,  hrozně dlouho myslela, že máš určitou chronickou, někdy až invalidizující nemoc. Prostě vidíš život tragičtěji než já.

A k současné situaci, samozřejmě, že zjednodušení "myslím jen na vaření" bylo určitou nadsázkou. Ale težkosti doby se prostě hodlám poddat jen do té míry, aby to nebylo pro mě destruktivní. Dál chodím do práce, sleduji dění v ČR i ve světě,  chodím do tohoto vlákna, protože zde bylo spousta užitečných odkazů, bohužel, i zde vidím směřování k rezignaci.. a to mě mrzí, protože mi pomáhalo v boji s mou vlastní úzkostí

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 12:09

Fictiontreba muz za bezneho neplánovac, bere věci jak jdou popořadě ( mel i práci, která k tomu vybízela), teď právě plánovat začal. Je to úplně základní předpoklad toho, aby měl alespoň šanci tu krizi pracovně přestat. 

Já zas plánuji dost dopředu, ale co bude dnes k večeři pořád nevím. je to totálně  pod mojí rozlišovací schopnosti. Ale nemáme všichni ten luxus moct řešit příští tři dny. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 12:17

continuity k tomu plánování asi moje odpověď Realitě nad tvým postem. Asi si doopravdy nemyslíš, že se uspokojuji nad plánovaným jídelníčkem na 3 dny...

A ještě jednou díky za tvůj odkaz na rozhovor se Štroblem, lze tam najít odpověď/vysvětlení k mnoha věcem..reakce na situaci, roušky, vláda, psychika, výhledy na stav poté...

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 12:39

Jiná Realita snad si fakt nemyslis, ze jedina starost je "co nakoupim, co uvarim". Jen je to ta vsednodenni blbost, kterou proste musim nejak vyresit, pokud mozno za co nejmensi cas a vynalozene usili. Premyslim pritom treba o rodicich, kteri uz asi brzo prestanou byt sobestacni, ovsem k nam nechteji a my se nemuzeme u nich donekonecna stridat. Premyslim treba o tehotne snase, ktera to v tehle dobe nema jednoduche a nemuzu ji ted moc pomoct. Premyslim o spouste malickosti, ktere je nutne zaridit, jako treba vyplaty nebo debilni kazdorocni statisticke vykazy. Taky vim, co se deje, sleduju zpravy a je mi jasny, ze svet aspon po urcitou dobu nebude takovy jako driv a mozna uz nikdy, i kdyz doufam, ze se to casem spravi. Jen nedokazu a asi ani nechci myslet celodenne na hruzy sveta a bavit se tim, ze budu promyslet detaily a situace, ktere muzou nastat. Zblaznila bych se.

Offline 74SLena
476 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 12:42
Reakce na brrr:

continuity Renusatko Všichni budou mít koronavir, jenom já nějakou středověkou potvoru :-D

Ale je fakt, že u toho šahání na lidi je to jiné, to asi Renusatko chápu. Ze začátku, když jsme zase najeli na práci i s brigádníky, tak jsem měla rukavice a nosila jsem si svoji motyčku, teď už popadnu první, co mi příjde pod ruku, no a pak jsem si uvědomila, že se zapomínám, když v boudě něco píšu a beru si třeba žvýkačku.

​WOW, na jakém výzkumu pracuješ? Mě tohle hrozně zajímá, já bych všem čuměla přes rameno. Prej moje prabába nosila buchty nějakým archeologům, kteří u nich ve 30 letech na vesnici dělali výzkum hrobů Velké Moravy. A když někde čtu, že se někde něco našlo, tak jásám až do nebes.