Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 1010
219 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 12:47

Já to s těmi "katastrofickými" scénáři do budoucna vidím ještě jinak, mě to svým způsobem uklidňuje - třeba ohledně toho pozastaveného létání, neléčení jiných nemocí apod. si vždycky řeknu "tohle ale přece nemůže nikdo dopustit" a "na toto určitě už někdo taky myslel" a tím pádem si vždycky řeknu, že kvůli tomu přece současná situace se všemi zákazy a omezeními nemůže trvat věčně (nebořte mi bábovičku) Docela to pomáhá, třeba to tak cítí více lidí

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 12:50

Kokoska

Plus mě teda hodně trápí hrozící osekávání demokracie, populismus, a slepota a hluchota velké části národa, která Babišovi sežere jakkoliv velkou lež a bude tleskat každé jeho sviňárně. Ale právě proto, aby mě to nesežralo, hrabu se radši v zemi a radši se rozčiluju nad suchem a mrazem, a plánuju to vaření a zábavu pro děcka... Někdy mám pocit, že Jiná Realita myslí, že kdo se tu veřejně nenervuje, je tupec, kterého ani nenapadne, jak vážná je situace.

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 12:54

1010 Ale tohle mi teda zas připadá poněkud naivní. Že žádný "někdo", který "tohle nedopustí" a "na tohle myslel" neexistuje, to už se přece ukázalo dávno ;)

Offline Tabea
8244 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:18

Jiná Realita Taky ti rozumím.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:38

Fiction 

Problém je, že třeba moji rodiče se prostě bojí. A Jsou spořádání občané, takže nařízení je pro ně nařízení, nepřipadá pro ně v úvahu si tu roušku sundat.....

A bohužel v médiích a na sociálních sítích se ukazuje, že aktivních policistů je až až. ono to je taky poměrně snadný příjem do městské kasy

Podle mého nebyl problém v tom nařízení zmínit, že venku v dostatečné vzdálenosti od lidí (klidně větší než ty dva metry) ta povinnost není. pak by bylo všechno cajk

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:41
Reakce na Jiná Realita:

nolita protoze bych se vunec necitila dobre pri predstave pilotu,kteri uz rok letaji jen na trenazeru.nebo v letadle,ktere stoji rok nekde na ranveji.

​To, že se nelítá komerčně, neznamená, že nemůžou probíhat cvičné lety........ Jen jsou holt třeba v menších letadlech a bez pasažérů (teď to asi ještě není aktuální, ale pokud se doba nelétání prodlouží, enpochybuji, že k tomu dojde). Dost pochybuji, že by po několika měsících nechali pilota vézt pasažéry bez toho, aniž by za celou dobu sednul za knipl.......

Offline nika
685 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:53

A666 mluvili jsme teď se sousedem přes plot, on je u ČSA, vůbec nevědí, od konce února je doma. Ale že by to zapomněl, to nehrozí, mají nalétáno spoustu hodin a hned do vzduchu taky nepůjdou.ale aby vůbec někam letěli .svět se změní.

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:54

A666 takhle presne muze vznikat panika z veci, o kterych clovek vi s prominutim hovno. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:59
Reakce na A666:

Podle mého nebyl problém v tom nařízení zmínit, že venku v dostatečné vzdálenosti od lidí (klidně větší než ty dva metry) ta povinnost není. pak by bylo všechno cajk

​Já si to umím představit na vesnici, možná i malá města. Bohužel ve velkém městě nemáš šanci. Ani by nešlo se vyhnout na chodníku. Už teď se kolikrát snažím vyhnout alespoň na metr, ale spousta lidí to vůbec neřeší, ještě mají pocit, že uhýbáš a roztáhnou se třeba vedle sebe. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:59
Reakce na Kokoska:

A666 takhle presne muze vznikat panika z veci, o kterych clovek vi s prominutim hovno. 

​jestli reaguješ na to létání, tak mě fascinuje, že někoo npadne, že do kokpitu psutí pilota, který nelétal třeba rok, bez toho, aniž by si nejprve musel odlítat dost hodin an simulátoru případně nějakých cvičných letech (což můžou být klidně lety malým vrtulákem )

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:01
Reakce na Renusatko:

​Já si to umím představit na vesnici, možná i malá města. Bohužel ve velkém městě nemáš šanci. Ani by nešlo se vyhnout na chodníku. Už teď se kolikrát snažím vyhnout alespoň na metr, ale spousta lidí to vůbec neřeší, ještě mají pocit, že uhýbáš a roztáhnou se třeba vedle sebe. 

​Hele já žiju ve velkém městě, a i tady jsou ulice vylidněnější, naši byli v Praze sami v liduprázdném parku........ na nějaké jiné diskuzi někdo psal, jak nandavá roušku i když jde člověk po chodníku na druhé straně ulice, to je přesně ten případ, kdy to prostě nemá žádný ochranný účel

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:03

Jiná Realita Já myslím, že úplně mezní dějinná událost, která nemá v historii světa vůbec obdoby to není, co třeba španělská chřipka? 

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:06

A666 ano, tohle kolem letani je krasny priklad. Dovedu si predstavit, jak si nekdo precte neco podobneho nekde na socialni siti a nastane Ted je nebezpecny letat, protoze letadla byla rok zakonzervovana a piloti na zemi. A takovych dezinformaci z neznalosti muze byt spousta prespric vsemi obory.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:08

Jsem dneska dočítala asi 10 stranek a na začátku byla otazka k Belgii. Kdyby vás to zajímalo, tak můžu dát napsat, až budu na počítači. Z telefonu to nedám 

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:08

Renusatko ale puvodne slo o ty prochazky za mestem nebo tam, kde nehrozi potkavat nekoho na pulmetrovou vzdalenost?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:08

A666 Já to dělám úplně stejně, nandávám ji při setkání na ty dva metry, žádný účel na větší vzdálenost v ní nevidím. Souhlasím s tebou, jen představit si to neumím jako nařízení. Když jdu do práce, tak si ji nemůžu na těch 2km sundat téměř vůbec. A to nejdu nikde středem Brna a ještě chodí teď méně lidí. 

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:12

Garfie ta byla myslim daleko horsi, kdyz vezmes v uvahu, ze se tenkrat tak masove necestovalo jako ted, nebyla takova lekarska pece jako ted, svet byl zdevastovany po valce, lidi oslabeni valecnym stradanim, 50 milionu obeti...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:12
Reakce na Kokoska:

A666 ano, tohle kolem letani je krasny priklad. Dovedu si predstavit, jak si nekdo precte neco podobneho nekde na socialni siti a nastane Ted je nebezpecny letat, protoze letadla byla rok zakonzervovana a piloti na zemi. A takovych dezinformaci z neznalosti muze byt spousta prespric vsemi obory.

​Jo, tohle je dnes hodně rozířené. Oni to bohužel podporují leckdy i novináři, kteří překládají různé informace ze zahraničí vachrlatě anebo určité části informací vynechají (já vidím často jak převezmou článek o něčem, co se stalo v DE.... Jak je to často tak trochu přibarvené, aby to vyhovovalo tomu, cos e zrovna "nosí").

Takovou krásnou ukázkou byly články o tom, že na Diamond Princess našli koronavirus na površích ještě 17 dní po odchodu pasažérů a posádky. jenže jaksi nezmínili, že mohlo jít jen o fragmenty RNA anebo viry v množství, které už nestačí na nákazu..... Ale tohe zrovna byl problém světových medií.......

Stejně tak mě dostal článek o odborném čínském článku, který podle novinářů dokazuje, že nošení roušky u SARSu snížilo riziko nákazy o 60-70%. Přitom tam hlavní jmenovaný rozdíl mezi nakaženými a nenakaženou kontrolní skupinou byla návštěva nemocnicí )zejména těch určených na triáž) - ty ti nakažení anvštívili 12x častěji než nnakažení. Kromě toho častěji brali taxíka či MHD (4x), častěji jedli mimo domoc (3.4x) a teda méně často nosili roušky (3x méně). No a v článku na rozhlasu z toho vypíchli jen to nšoení roušek (které bylo v poměrech 26 ku 42...)

Online Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:13

MaeGandal me by to zajimalo a jiste nejsem sama, tak prosim napis!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:13
Reakce na MaeGandal:

Jsem dneska dočítala asi 10 stranek a na začátku byla otazka k Belgii. Kdyby vás to zajímalo, tak můžu dát napsat, až budu na počítači. Z telefonu to nedám 

​Mě by to zajímalo, takže když to potom napíšeš, ráda si to přečtu