Tohle je docela důležité info. A jak k němu přistoupit? Těch 42% zemřelých mimo nemocnice dělá docela vysoké číslo. V ČR nesmí klient DD či jiného pečovatelského zařízení zemřít tam, vždy personál volá 155, klienta resuscituje a trvá na převozu do nemocnice. Tím "nesmí" míním to, že vůbec nefunguje nějaká domluva zaměstnanců těch zařízení s klienty nebo jejich rodinami, jak ke klientovi přistupovat v mezních situacích. Spousta těch klientů už tam žije život nepěkné kvality, který, jak víme, je konečný. I to je možná jeden z důvoců, proč nemocnice nejsou přetížené. V tom má náš systém zatím velké mezery.
Ty jo, takže v ČR v DD nemůžeš mít něco jako "do not resuscitate"? To jsou docela zajímavé informace...... Mě od MaeGandal zaujalo, že nepotřebují testy, aby dotyčný byl ozančen za oběť koronaviru, že stačí, že byl v kontaktu s pozitivním, to určitě tu statistiku dost výrazně navyšuje.....
Přiznám se, že netuším, jak je to tady s domovy důcodců, jestli mohou klienti zemřít přímo tam nebo musí být vždy převoz jako v ČR
Dovedu si představit, že se to taky bude silně lišit země od země....
Jinak Samek je borec, já ho mám ráda od té doby, co jsem narazila na jeho blog na FB