Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 20:55

Sweet Potato Tak za mě klidně i půl dne, ale treba by se dalo pak ty děti, kde to bude problém, pohlídat v družině nebo venku na hřišti, když bude hezky.  

Mam kolem sebe hodně rodičů, kterým by u těch malých dětí ulevil fakt i půl den. A hlavně, že by se nemuseli s nima tolik učit. 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:00
Reakce na 33lejaby:

Kruci, vyrazila jsem dnes ven, a bez roušky. Docvaklo mi to až ve chvíli, kdy proti mne šel mladý pár. Jsem v chůzi ztuhla, zasekla se, a potom jsem chtěla být neviditelná

​Mě se to nestalo, zato se mi o tom zdálo. Že kráčím po ulici, proti mě lidi, a najdenou to uvědomění si, že nemám roušku... ztuhnutí, panika...

Kdysi se mi zdálo, že jdu od doktorky bez kalhot, tohle byla zjevně jakási variace...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:00

Garfie letfenixa 

já se předem omlouvám za případně nevhodnou formulaci, protože prostě nevím, jak to nějak vhodně napsat a nedotknout se, protože to rozhodně nemám v úmyslu.

předesílám, že situaci chápu, sama velmi nemocné rodiče mám, a navíc řešíme situaci, kdy sami máme zaměstnance, kteří jsou riziková skupina, a teď do práce nechodí. a musíme brát v potaz všechny tyto situace.

právě proto je ale nutné neschovávat se před otázkou, co dál? protože situace bude stejná i v září. a nejspíš i na konci tohoto roku. a v tom nejhorším scénáři prostě nafurt.  

já netuším, jak to chtějí řešit kolegové, jestli budou na nemocenské rok a doufat, že se to nějak vyřeší samo, nebo si najdou jinou, bezpečnější práci. nebo přijdou do práce - a co pak, já nechci, aby mi přišli jejich vnuci vyčítat, že babička umřela, protože chodila do práce. sami jsme jim doporučili, aby raději nechodili, i když oni sami chtěli. prostě pro klid duše a pro jistotu. ale budeme muset řešit, co si dál počít, protože buď za ně budeme potřebovat náhradu, nebo budeme potřebovat je. a potřeba toho rozhodnutí je týden za týdnem palčivější. 

každý člověk v takovéto situaci by asi měl přemýšlet, co udělá v delším výhledu, protože konec je v nedohlednu. i kdyby se to rozhodnutí odložilo na září, myslím, že to na 99% nic nevyřeší.

ještě jednou se omlouvám, pokud se taková úvaha někoho dotkne. asi desetkrát jsem to upravila, ale líp to napsat už neumím. a myslím, že diskutovat by se o tom mělo, protože to je nepochybně situace velkého množství lidí. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:00

continuity Jo, nakombinovat s možností družiny by byl ideál.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:03

Sweet Potato no ale má to pak nějaký smysl? proč potom už nemůžou být rovnou celý den ve škole?

jaký je rozdíl, jestli jsou ve škole tři hodiny, nebo třeba šest? už tam musely stejně přijet mhd.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:07

Jiná Realita Za mne můžou. Ale oni třeba prvňáci víc než čtyři hodiny ani nemívají. Ale varianta méně hodin výuky a místo ní družina by třeba mohla být ve hře u větších malých dětí, když by třeba nebylo zrovna dost učitelů.

Jo a ta tvoje úvaha výše mi naopak přijde velmi logická a rozumná. Jenže odpověď asi neexistuje.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:10

Jiná Realita hele já ti rozumím. Já uz to taky smazala. Já mám v týmu dva lidi (ze šesti), kteří  mi uz řekli, že budou potřebovat HO nebo OCR , dokud nepůjdou děti do školy. Zatím zákazníci tolerují, že se vše řeší přes telefon, já doufám, že to vydrží co nejdéle, ale nejde to věčne a vsichni doufáme, že to nebude az do září, protože jiné projekty zas stoji. . 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:17
Reakce na Jiná Realita:

Sweet Potato no ale má to pak nějaký smysl? proč potom už nemůžou být rovnou celý den ve škole?

jaký je rozdíl, jestli jsou ve škole tři hodiny, nebo třeba šest? už tam musely stejně přijet mhd.

​Rozdíl je v tom,ž e pokud tam nebudou všechny děti celý den naráz, tak se dají třídy rozdělit na menší skupiny, takže ejdno infikované Ti nenakazí 30 dalších a budou moci mít mezi sebou více prostoru....... Jako jo, není to ideální, ale může to být začátek

Další avrianta (jak vyřešit hlavně OČR) je poslat do školy primárně ty nejmenší, zase je rozskupinkovat a u starších pokračovat s online školou (čímž by byl prostory pro ty mladší).......

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:18

a když jsem ve správném vlákně, tak musím říct, že zasahovat u živelné pohromy v rouškách je fakt masakr. vyzkoušeno na vlastní kůži. hrozně lituju hasiče. je to strašný. a to ani nehořelo, to musí být úplně ultra strašný.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:20
Reakce na A666:

Další avrianta (jak vyřešit hlavně OČR) je poslat do školy primárně ty nejmenší, zase je rozskupinkovat a u starších pokračovat s online školou (čímž by byl prostory pro ty mladší).......

​to by mi přišlo logický, ale když vidím jak to těžko zvládají školy teď, tak toto by asi nedaly mám dojem že nepřítomnost rodičů na pracovišti jaksi nikdo (tedy nikdo z politiků, aspoň jsem to nepochytla) neřeší, přitom školní docházka je už po staletí základ našeho státního zřízení

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:24

Jiná Realita oni mají u požáru dýchåky. A ty mají bombu se stlačeným vzduchem.

Navíc mají hasiči trochu jinou kondičku než bežný občan. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:24

continuity stejně je miluju

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:26

viktorka_od splavu protoze Praha je pupek sveta a tudíž jsou všichni pracující, na které dohlédnou, korporátní kancelářské krysy?

Nevím, jenom se domyslim. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:26

Jiná Realita hasiči jsou super, o tom zadna 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:27

continuity já si to myslím taky, ale je to fakt.. teď nevim jestli smutný nebo k vzteku. spíš se mi z toho tak trochu navaluje

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:30
Reakce na Jiná Realita:

continuity stejně je miluju

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:33

Jiná Realita ale ja nad týmto všetkým premýšľam, aj sa o tom doma rozprávame, ale zároveň sebecky myslím na seba a svoju rodinu

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:38

Kdyz rozdelite tridu na tri mensi skupinky, naklonujete taky ucitele na 3 exemplare? Nebo se predpoklada, ze kazda skupinka bude sedet v jednom koute a ucitel je bude postupne obchazet? S pozadovanymi odstupy nevim, jak by se vsichni vesli do jedne tridy. Takze sehnat dalsi prostory nebo zavest stridave vyucovani? Pokud kazdodenne, bude ucitel denne fungovat 3x pozadovany pocet hodin? Pokud stridani v ruznych dnech, budou rodice moct zustat dva dny doma a jeden jit do prace? Nejak si to nedovedu predstavit.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:46

Pojďme tenhle rok prostě úplně zrušit. Vymažeme ho z kalendáře. Děti nepůjdou do 1. ledna do školy, všichni zalezeme do nor a pokusíme se to prospat jako lední medvědi, (nevím tedy, co s rodičkami, ty to asi budou muset nějak vyřešit mimo hlavní proud) a 1.1. 2021 přetočíme ručičky o rok zpátky. 
 Zahrej to znovu, Same....

...už mi taky trochu hrabe...

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:46

Kokoska však píšeme, že tam budou tteba 2x tydne.