Můj sedmák to zvládá s učením dobře a samostatně, ale živý kontakt s ostatními dětmi mu chybí a jeho spolužákům taky.vsechny děcka by prý chtely jít do školy. A zlobí, je divokej a pubertálně provokuje. Navíc padly kroužky jako je třeba sport, děcka nemůžou ven vybít energii, vydovadet se.
Koronavirus
A666 taky nechápu, proč ty maturanty nepustěj do školy. jistě by písemky šly zorganizovat tak, aby v každý třídě bylo těch dětí málo. nebo státní maturitu zrušit (a dát ji třeba podle toho průměru) a nechat jen školní ústní. vždyť tam sedí 5 dětí dopoledne a 5 odpoledne? a ještě ani ne najednou...
a pobavilo:

Dnes v Radiožurnálw zmrtvýchvstalahlavní hygienička, zítra prý chtějí projednat, že školy zůstanou zavřené do konce školního roku.
Nebrečím kvůli sobě, ale kvůli dětem a jejich psychice.
ono to má ještě spoustu jiných následků.
třeba který zaměstnavatel bude do prázdnin čekat, jestli se mu pak konečně vrátí zaměstnanci z očr. během příštího měsíce totiž očekávám nárůst nezaměstnanosti, a na pozice, kde není třeba kvalifikace, a kde jsou lidi doma na očr na těžkou určitelnou dobu, se začnou nabízet zájemci. nebo ta místa rovnou zaniknou, protože po třech a více měsících, kdy je zavřeno a lidi doma učí děti, už je nebude mít smysl obnovovat. to reálně hrozí u nás. otevřít dané místo na prázdniny je úplný nesmysl, protože to i před virem byly nejhorší měsíce v roce, a po půl roce zavřena už ho pak nemá smysl v září otevírat vůbec.
bude to velice těžké rozhodování.
brrr Ty bratrance vám moc závidím.![]()
Sweet Potato Jo, to je štěstí, ti dva jsou schopni se pozabíjet, takhle se to trochu rozloží. A bydlí hned vedle, takže v zásadě u nás. Ale když jsou tu čtyři, tak je paradoxně větší klid než ve dvou.
A666 To si neumím v naší škole představit. Jak se rozdělí 2000 dětí do skupin? Kdo je bude učit? Nebo jak pomůže že půjdou do školy třeba 2x týdně? Hlavně tady ty roušky spíš budou, nemyslela bych si právě opak, to že to není potřebné je jiná věc. A v MHD budou určitě. Takže spíš nejsem pro plošné otevření, některé školy to nejsou schopné řešit jiné ano.
brrr Chápu rodiče malých dětí, tam se asi i menší skupiny utvořit dají, protože takhle dlouhé volno je náročné pro všechny a do práce se vrátit třeba musí nebo chodí, jako ty. Zase třeba školky jsou otevřené a kolik lidí tam děti dá.
moora Maturanty bych taky viděla, že by to šlo. Tam by asi šlo jít do školy, dodržet rozestupy, zaplnit víc tříd, učitelé můžou dozorovat, napsat písemky. Zase asi ta příprava bude všeobecně náročná, když dobu nemají společné hodiny. A taky nejsem učitel, tak nevím co vše to obnáší, ale naopak říkala kamarádka, že se řeší aby ve škole bylo volno a ticho, což teď je.
Renusatko My máme prvňáka a třeťáka, takže taková ta nejblbší skupina. Sami ještě být nemůžou, s učením potřebují asistenci, ...
Renusatko Maturanti už mají látku dávno probránu, pokud jsou jen průměrně schopní, v pohodě se zvládnou připravovat sami. Vím i o takových, co jim to maximálně vyhovuje. Jen už by chtěli vědět kdy.
Já na začátku spala, že by to bylo hlavně pro kotnrolu a alespoň trochu možnosti sociálního kotnaktu. A ano, holt by děti nechodily do školy pořád ale třeba jen jednou týdně na pár hodin. I to by byl posun a dalo by se tím začít jako přechodným krokem
Anebo začít prostě těma maturantama......
Sweet Potato To si přesně myslím, že nejhorší musí být ta nejistota.
Maturanty bych taky viděla, že by to šlo. Tam by asi šlo jít do školy, dodržet rozestupy, zaplnit víc tříd, učitelé můžou dozorovat, napsat písemky. Zase asi ta příprava bude všeobecně náročná, když dobu nemají společné hodiny. A taky nejsem učitel, tak nevím co vše to obnáší, ale naopak říkala kamarádka, že se řeší aby ve škole bylo volno a ticho, což teď je.
maturitní okruhy jsou známý od podzima už, učivo je tou dobou dávno probraný.
jak probíhají maturity tak nějak víme všichni, kdo jsme maturovali, prostě všechny nematuritní ročníky z tý školy vysmahnou...
Podle mě by mohli dát víc rozhodovacích pravomocí přímo školám, některé školy jsou schopné vyučování v menších skupinách nebo konzultace nějak zajistit, některé (jak třeba píše Renusatko) spíš ne. Odmaturovat by šlo úplně bez problémů. Moje sestra učí na střední, probíráme to často. Navíc třeba říká, že by jejich kluci v pohodě mohli chodit na odborný výcvik do dílen, jsou tam v malých skupinkách, navíc vesměs tihle kluci stejně chodí na brigády a mistři na dálku ani učit nemůžou.
letfenixa Já myslím, že takových jako ty je mezi učiteli i studenty víc (sama mám kamarádku, která má velmi rizikového syna) a myslím, že by měly platit výjímky a do školy byste nastupovat neměli a právě v takovém polovičatém provozu by bylo možné.
A666 přesně i dvakrát týdně na tři hodiny dopoledne je posun.
continuity Dvakrát týdně ano, tři hodiny už bych hodně zvažovala - to by pro spoustu rodičů hlavně malých dětí byla možná spíš komplikace, z hlediska zaměstnání. Ale jinak mi ta částečná škola fakt přijde jako cesta.
Jo, ndividuální přístup, umožnit tam, dke je to možné a kde to má smysl, vyjmout lidi ohrožené...... jenže já mám pořád z těch prohlášení vlády pocit, že je to buď všechno anebo nic ![]()
A666
No právě, taky mám ten dojem, že nějaké kompromisní řešení vůbec není na stole.
A666 Plus je vidět, že některá rozhodnutí a huráakce jsou vedena tím, že se až nesmyslně snažej lidem zavděčit. Viz šíbování s hodinou pro důchodce, hobbymarkety, teď ta petice za neotvírání škol je prý třeba brát v potaz.
Sweet Potato Tři hodiny denně by bylo spousta komplikací z hlediska rodičů a u nás zase to, že by v MHD trávili skoro stejný čas jak ve škole. Jako rodič malých dětí bych třeba nevyřešila ani problém 3x týdně doma.
V každém případě jim to rozhodování nezávidím, protože žádná cesta není ideální pro všechny.
Kruci, vyrazila jsem dnes ven, a bez roušky. Docvaklo mi to až ve chvíli, kdy proti mne šel mladý pár. Jsem v chůzi ztuhla, zasekla se, a potom jsem chtěla být neviditelná ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY