Sweet Potato
(trhám si vlasy kvůli nám všem, děti zůstanou blbé a my se zblázníme
)
Koronavirus
Sweet Potato já jako chápu epidemioložku, ta na to kouká jen z pohledu epidemie, ale snad ten poradní sbor, co si přizvali, se na to podívá ze všech stran. Já třeba nechápu, jak si myslí, že to bude fungovat, když rodiče budou muset být s dětma doma. To se ta ekonomika nerozeběhne. Nehledě na psychiku všech zúčastněných.
Bavorsko ohlásilo zavření škol v pátek 13.3. jako druhá spolková republika po Sársku s platností od 16.3. do 19.4.
tabeo jenže tou dobou už měli skoro tisícovku případů a do 16.3. se přes tu tisícovku dostali (konkrétně toho 16. to bylo 1474). Od 16.3. byla zrušena povinnost školní docházky i v Sasku (děti, co mohly, mohly zůstat doma), školy se zavřely od středy 18.3. a Sasku mělo 16.3. 200 nakažených
To je právě ten rozdíl......
Dnes v Radiožurnálw zmrtvýchvstalahlavní hygienička, zítra prý chtějí projednat, že školy zůstanou zavřené do konce školního roku.
Nebrečím kvůli sobě, ale kvůli dětem a jejich psychice.
Osobně nechápu, proč to musí být buď žádné děti anebo full provoz. Kdyby je rozdělili do skupinek a chodili by do školy na pár hodin jeden den v týdnu, situaci by to nemuselo nějak extrémně zhoršit ale mohlo by to pomoci právě spychice dětí, vyjasnilo by se, kde mají žáci problémy a tak.......
brrr Já se beze srandy začínám bát, že se zblázněj ty děti. Já už mám celkem velký, doma mi nevaděj (teda ne moc, abych nekecala), školu dělaj celkem samostatně, výuka na dálku u nich funguje myslím hodně dobře. Ale ta izolace je strašně nezdravá. Jasně, technické vymoženosti, můžou si kdykoli s kýmkoli i videopokecat, starší to využívá maximálně, baví se s kamarádkami, organizuje online skautské schůzky, ale tam mladší je čím dál jakoby apatičtější, čumí na videa a podobná pasivní zábava. Přitom ona je obvykle ta akční.
Já jsem teda zastánce už nejít, ale hlavně kvůli tomu, že naše škola funguje dál, jako by se nic nedělo. Nevidí se s kamarádama, ale hromadné hovory mají denně, nestěžují si. My oba pracujeme, takže doma kvůli škole nejsme. Jina chápu všechny, kteří to mají obráceně. Mám obavu hlavně z bezpříznakových průběhů u těch dětí. A jelikož sama v roušce pracuju a nechodím v ní jen do obchodu, tak vím, že je to opravdu náročné i pro dospělé.
A666 Naprosto souhlasím, nakombinovat každý den dva, tři ročníky třeba, cokoli. Vůbec nejde o známky! Spousta škol by se toho jistě dokázala zhostit se ctí, kdyby jim uvolnili ruce.
Sweet Potato já mám hrůzu že ty naše plnoletý děti už se do té školy prostě nebudou chtít vrátit
jedno akční stejnak furt někde trajdá, chodí na brigádu, za přítelkyní a škola šla úplně mimo, jako úkoly si (většinou) plní, známky dostává.. ale prostě si to dělá jak jemu se zachce. druhý, který za normálních okolností vychází jen do té školy teď tráví prostě všechen čas hraním her pozdě do noci, ve dne spí. díkybohu za tyhle svátky, kdy stálí zaměstnanci by museli dostat příplatek, takže jdou brigádníci, už byl poslední týden 3x venku
Sweet Potato já hlavně vůbec nechápu, k čemu se upínají na tom začátku září. to většinou začnou řádit i další nemoci, takže akorát se bude blbě poznávat jestli to je coronavirus covid 19 nebo jiný neškodný typ.
Renusatko Souhlasím s tebou.
Náš maturant svolává všechny svatý, aby neotevřeli dřív než v červnu. Maturita z průměru to je věc. Jinak je naprosto v klidu.
continuity Tak ty nemoci začnou řádit i proto, že se děti sejdou ve škole. Pak přijdou podzimní plískanice a rýmičky, to je úplně blbá doba, před Vánoci už to nemá cenu, uups, v únoru chřipková epidemie...muhehe.
A666 Naprosto souhlasím, nakombinovat každý den dva, tři ročníky třeba, cokoli. Vůbec nejde o známky! Spousta škol by se toho jistě dokázala zhostit se ctí, kdyby jim uvolnili ruce.
Tady třeba začínají maturantama, protože ti potřebují odmaturovat........ maturanti přitom případně zvládnou i roušky, nechápu, že v ČR se to musí udělat vše nebo nic ![]()
Protože září je daleko a taks e doufá, že se to mezitím nějak vyřeší......
viktorka_od splavu přesně, v noci hraje, ve dne spi a když nespí tak jí. ![]()
Jinak já osobně začala před 14 dni kurz a můžu vám říct, že ten sociální kontakt se spolužáky chybí i mě. A to je mi 33
Je to možná horší než dkyby to bylo zaběhnuté, protože se teprve poznáváme a prostě takhle ty interakce probíhají hůř......
continuity A666 mě představa, že už nebude v tomto školním roce škola, docela drtí. A teda hlavně kvůli dětem, taky už vidím špatný vliv izolace. A nedělám si iluze, kolik lidí se s dětmi učí. Uvítala bych aspoň částečnou formu, po skupinách, pár hodin, pár dní v týdnu...
A přesně, jaká spása má přijít na na začátku září? Zřejmě o prázdninách nebudou povolené ani tábory, když se na to jde takhle přísně. To se všechno úplně rozloží, ach jo...
Ako učiteľka astmaticka s ťažko chorými rodičmi a malým dieťaťom do školy ísť nechcem.
Dnes v Radiožurnálw zmrtvýchvstalahlavní hygienička, zítra prý chtějí projednat, že školy zůstanou zavřené do konce školního roku.
Nebrečím kvůli sobě, ale kvůli dětem a jejich psychice.
Myslím, že dost trpí i psychika učitelů. A opravdu se netěším na nic jiného, až budu zase stát ve třídě dětem tváří v tvář...
continuity continuity Já třeba k tomu, že to bude víc prozkoumané, možná i nějaké léky, víc informací.
Nevěřím, že by šli teď do školy bez roušek a když tady čtu, jak je každej hotovej z cesty do obchodu, bolí ho hlava nemůže dýchat, tak se tady nestačím divit. Já v tom dýchat nemůžu a děti ať jdou a jsou v tom pěkně celou školu. Jen třeba u nás vidím, jaký problém je nesahat si na roušku, vidím to u pacientek, vidím to v televizi v obchodě. Jak si to budou měnit, jak se třeba napijí, jak vyřeší obědy a to nemluvím o tom, že třeba obě mé děti cestují do školy MHD s přestupem.
Sweet Potato No, u nás si v týdnu zapálili oheň a pěli táborové písně. Jinak by pořád čuměli do pc nebo mobilu, naštěstí jdou vyhodit ven, případně tu mají sestřenici a bratrance. Teď je muž na HO, ale už se bude muset taky dostavit do práce, takže jsem zvědavá, jak to budeme dělat pak. Mi jede výzkum a fakt nemůžu být měsíc doma. A to vůbec nemluvím, že pak budou prázdniny, takže další dva měsíce. Vždyť to vychází na půl roku celkově ![]()
není nutné to hend řešit rouškama, základ je rozdělení děti do skupinek, které jsou takové, že mohou ve třídě udržovat dostupy a zároveňs e tyhle skupinky vzájemně nidke nepotkají, takže pokud by se v jedné vyskytlo nakažené dítě, nešíří se to tak výrazně dál. Samozřejmě by to znamenalo zvýšenou hygienu jakýchkoliv spoelčných prostor.....
Jinak někdo prý přišel s tím, že by děti mohly místo roušek nosit kšiltovky se štíty.......
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY