Nechci být skeptická, ale ta cena krému mi přijde trochu podezřelá :-D. To jsou ovšem ty mé předsudky.
Ja myslim, ze ne vzdy cena odrazi kvalitu, kosmeticke firmy maji margin (procenta hodnoty nad vyrobni cenu) vysoke, vetsinou nekolik set procent. Nektere ingredience bezne pouzivane v kosmetice stoji napr. jen $10 za kilo. Velmi casto platis znacku, marketing, naklady na prodej atd. Myslim to ted ciste fakticky, za konzultace si muzu vybrat jestli me zaplati v $$ nebo v produktech a pomer hodinove hodnoty $ versus produkt prozradi dost o tom, kolik je na cene nasazeno.
Osobne si myslim, ze existuje skvele pripravky za malo a skvele pripravky za mnoho, u nekterych je vyssi cena zcela opravnena, nektere peptidy a dlsi ingredience stoji az $3mil za kilo, tak to pak vyfrci cen anahoru, to je jasny. Nicmene je dobry se aspon trochu zajima co v cem je, ja bych si na plet treba nedala nic s alkoholem, pritom se nachazi i ve velkem mnozstvi dost drahych pripravku (ufff).
Zrovna jsem v patek udelala asi petihodinovy pruzkum jedne nove firmy, ktera pod sebou ma asi 9 ruznych znacek, objednala jsem asi 6 veci, velmi se mi libi jejich filozofie, co se transparentnosti tyce, otevrene listuji ingredince u vseho a maji nekolik rad od zakladnich produktu az po velmi rafinovane, az to rpijde a zkusim, tak to sem hodim, jestli to bude dobry teda. Pro predstavu, koupila jsem jedno serum asi za $9 s temer totodznym slozenim s dalsim pripravkem, ktery se bezne prodava na US trhu za 89. Cela filozofie znacky je prijemna a majitel mluvi otevrene o duvodech proc a zac a jak tvori cenovou politiku (pracoval driv v IT pro jednu z mega kosmetickych firem) atd. takze jsem docela v ocekavani co to bude zac.
pardon za elaborat. Jinak u toho kremu se mi taky nelibi, ze tam neni slozeni