Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 12:09
Reakce na razorblade:

v poho, mam pocit, ze se tady uz zase zacalo vykat, tak se toho tak nejak drrzim, ale u tebe mi to nedalo :D

s tou operaci to chapu, celkove to proste neni uplne prijemnej pocit ...  (me cekaj krecaky, doktor prej at to necham po detech, haha, ani nevim,  jestli nejaky nekddy budou)

za sebe ale musim rict, ze v poslednich cca dvou letech (v podstate od posledniho rozchodu) jsem dost vyzrala i rekneme dusevne. spoustu veci ted zvladam lip a celkove se ted citim asi nespokojenejsi za celej svuj zivot.

takze i to starnuti ma neco do sebe :)

Offline baltik
4975 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 12:19

ja jsem teda po tricitce mela pocit, ze jsem jako skokove zestarla ve tvari a to upadani tela citim az po ctyricitce :)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 12:24
Reakce na Lilly_Ku:

tak na to duševné vyzranie ešte len čakám. O mesiac mám 33, tak dúfam, že to príde, lebo momentálne sa cítim maximálne tak ako bláznivá dvadsiatka, ktorá netuší, čo chce

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 12:34
Reakce na Sweet Potato:

Mně většina balených vod nechutná. Asi mi tam chybí ta sametová harmonie starých trubek a lehký buket chlóru.

... a jemná kyselinka

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 12:36
Reakce na ionicera:

Děkuju, dcera coby studentka si taky nekupuje balenou vodu a bere si z kohoutku s sebou na celý den. Teď má tu sigg, ale už je nějaká rozbitá, tak dostane tuhle. 

Já tedy piju taky z vodovodu, ale nějak mě zarazil nedávný článek v MF o tom, že pro Prahu a okolí se teprve chystá pořádná čistička, po které nebudou zůstávat ve vodě chemikálie a jiné hrůznosti. Myslela jsem, že už ji dávno máme. 

V CR je jedna z nejcistsich pitnych vod - i vodarny, ktere berou vodu z rek (nadrzi) - u nas ty reky prameni. V Nemecku uz berou vodu po nas.

Cistirna cisti odpadni vody, ne ty pitne. Vodarna upravuje vodu jinak. COV odstranuje hlavne organicke znecisteni, dusik a fosfor. Snazi se, aby odstranil i co nejvic organiky - ale uvedomme si, ze 100% ucinnost nelze dosahnout. Problemy jsou zbytky leciv, anikoncepce atd. Ony se schovaji do stanoveni organickeho uhliku, ktery zbyl po cisteni, prestoze jsou potencialne dal nebezpecne a voda je povazovana za vycistenou. Problem je i jejich stanoveni - kazda latka by se musela stanovovat zvlast (a nektere se stanovuji). Toto se zacina resit ruznymi osmozami a membranami.

Vodovodni voda je u nas to nejlepsi k piti. Balene nejsou tak kontrolovane a nevite, kde ta flaska a barel stal na slunci a pod. Chlor se da z vody odstranit odstatim. Dal uz to je jen  o hlave. Mimochodem stolni ci pitna voda (nejsem si ted jista), je vodovodni voda natocena do flasky.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 12:41

S tim starnutim mi jdete do rany - za kratky cas me ceka 35. Pripadam si stara, oskliva, nervozni, vsechno me boli- jsem rada, ze v tom nejsem sama. Porad uvazuju nad tim, zda se budu citit lip nebo uz jen hur. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 12:42
Reakce na Candance:

Máte pravdu v tom, že kvalitě balené vody nevěřím. kdysi jsem provozovala čerpací stanici a tam nás vedení nutilo vyskládávat balení PET lahví před obchod, kde na ně pražilo slunce.. A stejně nepomohlo zákazníkům si je vzít z obchodu, protože se často měnily. Nedělám si iluze, že jinde je to jinak.

No a nevíte, opravdu je takový rozdíl ve zbytcích těch sajratů třeba v Plzni a Praze?

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 12:50
Reakce na ionicera:

Ja nevim, ja jsem uz z oboru chvili pryc. Musela bych nad tim popremyslet a povzpominat. Praha bere vodu z Karaneho a Zelivky, podolska vodarna se nahazuje jen obcas pro pripad nouze-nebezpeci. O Plzni mi nic extra nevyvstava na mysli - musela bych kontaktovat byvale spoluzaky. 

V CR jsou limity dost prisne, my si je oproti EU jeste trochu zprisnili 

Zbytky leciv a antikoncepce v OV se probira casto - problemy jsou i u ryb atd. Nadmerne uzivani leku se bohuzel projevuje i tady. Ony jako endogenni disruptory pusobili i nektere druhy bezne pouzivanych tenzidu ale ty uz jsou snad zakazane. 

Online Sweet Potato
40286 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 13:01
Reakce na Candance:

Podpisuju. Leccos ještě ovlivňuje stav trubek v konkrétním místě, v různých částech Prahy třeba. Vinou masáže výrobců balených vod kohoutkovou vodu nedoceňujeme. Samozřejmě, jsou i průšvihy, viz kauza Trnová například.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 13:04
Reakce na Candance:

Kdybych já si ten článek pořádně pamatovala. Plzeň by snad měla mít lepší filtry právě na odstranění zbytků těch léčiv a antikoncepce. 

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 13:15
Reakce na betsey:

prijde, to jsou proste faze, bude zas lip! :)

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 13:17

Pomohla jsem Ježíškovi vybrat v PF ten správný kabát.  

Je nejdelší, co tam měli a je z panenské vlny, tak snad mě zahřeje.

Online Sweet Potato
40286 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 13:25
Reakce na Catherinne:

Konečně budeš mít kabát.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 13:28
Reakce na ionicera:

Jj, to mate pravdu, myslim, ze tam uz ty membrany byly osazeny, mam pocit, ze jsme tam snad byly na exkurzi. Uz jsem ale z oboru, tak presne nevim.

Online Emerald
2686 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 13:39
Reakce na Sweet Potato:

Konečně budeš mít kabát.

Patnáctý...  

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 14:18
Reakce na Emerald:

hele, hele...

Online Emerald
2686 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 14:22
Reakce na Catherinne:

Tohle mi vždycky říkala maminka, když jsem byla trošičku drzá...

Offline Myrtila
5328 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 22:46
Reakce na ionicera:

Ja mam kdesi v hlave zasunutou informaci, ze v plzenskem kraji je nejvetsi vyskyt rakoviny tusim mocoveho ustroji v CR, protoze do tamniho zdroje pitne vody se dostava velke mnozsvi rezidui z pesticidu a hnojiv. Ale hazu to spis jako podnet k pripadnemu progoogleni, mne se ted vecer uz nechce 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 23:03

slečna říkala, že mi jako fakt sluší, no.

Offline 0zero7
11867 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 00:53
Reakce na whiskas:

Nechci být skeptická, ale ta cena krému mi přijde trochu podezřelá :-D. To jsou ovšem ty mé předsudky. 

Ja myslim, ze ne vzdy cena odrazi kvalitu, kosmeticke firmy maji margin (procenta hodnoty nad vyrobni cenu) vysoke, vetsinou nekolik set procent. Nektere ingredience bezne pouzivane v kosmetice stoji napr. jen $10 za kilo. Velmi casto platis znacku, marketing, naklady na prodej atd. Myslim to ted ciste fakticky, za konzultace si muzu vybrat jestli me zaplati v $$ nebo v produktech a pomer hodinove hodnoty $ versus produkt prozradi dost o tom, kolik je na cene nasazeno.

Osobne si myslim, ze existuje skvele pripravky za malo a skvele pripravky za mnoho, u nekterych je vyssi cena zcela opravnena, nektere peptidy a dlsi ingredience stoji az $3mil za kilo, tak to pak vyfrci cen anahoru, to je jasny. Nicmene je dobry se aspon trochu zajima co v cem je, ja bych si na plet treba nedala nic s alkoholem, pritom se nachazi i ve velkem mnozstvi dost drahych pripravku (ufff).

Zrovna jsem v patek udelala asi petihodinovy pruzkum jedne nove firmy, ktera pod sebou ma asi 9 ruznych znacek, objednala jsem asi 6 veci, velmi se mi libi jejich filozofie, co se transparentnosti tyce, otevrene listuji ingredince u vseho a maji nekolik rad od zakladnich produktu az po velmi rafinovane, az to rpijde a zkusim, tak to sem hodim, jestli to bude dobry teda. Pro predstavu, koupila jsem jedno serum asi za $9 s temer totodznym slozenim s dalsim pripravkem, ktery se bezne prodava na US trhu za 89. Cela filozofie znacky je prijemna a majitel mluvi otevrene o duvodech proc a zac a jak tvori cenovou politiku (pracoval driv v IT pro jednu z mega kosmetickych firem) atd. takze jsem docela v ocekavani co to bude zac.

pardon za elaborat. Jinak u toho kremu se mi taky nelibi, ze tam neni slozeni