Svata pravda
Co jste si dnes koupili/y?
Bunda dobrá a vám bude slušet. Tehdy jsme se smály, protože 791990 není moc vysoká a měla to trochu jako spacák. Pak pošlete foto, prosím.
do auta? tak to ti povím přesnej návod:-)) stoupni si snožmo zadkem k sedadlu a pozpátku tam zapadni, pak teprve dovnitř obě nohy zaráz:-D pokud teda nemáš teréňáka, to by bylo asi neřešitelný. páč narozdíl od jiných sukní mi teda ani nejde vyhrnout nahoru, když jdu na wc sundávám ji jako kalhoty:P
A jak vystupujete Z auta?prijde mi,ze v těch úzkých sukních je to často o ztrátu důstojnosti...
Tak v tom případě můžeš být úplně v klidu, pokud je schválila ona. Jerry totiž na rozdíl ode mě nedává ani toho koně
.
jinx Ty jsi nebyla na jaře v Ingredients zkusit The Night od Frederica Malleho? To jsi o dost přišla. Každopádně tam ale můžeš zajít zkusit Oud Palao od Diptyque. Tam toho vyhřebelcovaného koně ve stáji cítím taky
. Ale chce to až v létě. Teď přes zimu ty oudovky nepracujou na kůži tak dobře.
Nebyla, ted uz to nejde? to byla nejaka jednorazova akce? mohla bych ji mozna zkusit, az budu v Amsterdamu, tam je naprosto fantasticky obchod s vunem a kosmetikou, kam rada chodim. Diptyque vyzkousim, diky za tip.
A jak vystupujete Z auta?prijde mi,ze v těch úzkých sukních je to často o ztrátu důstojnosti...
Úplně stejně jen obráceně. Náhodou když se to člověk naučí, tak to vypadá dobře
. Jednu hodně úzkou sukni mám, ale to jsem jezdila trochu vyšším autem. A do vyššího mně to jde trochu líp. Tu jsem v novém autě ještě neměla. Tak jsem sama zvědavá.no novém, už ho mám 3/4 roku. Když jsem ho kupovala,tak trochu proti vůli manžela jsem si prosadila vyhřívaný volant. Že taková blbost a na co.... No řekla jsem, že si auto platím, tak to tam chci. A je to nejlepší funkce auta, jakou má a miluju to! A to nejen tady v těch brutálních mrazech ale i v běžné zimě. Když jedu z práce,kde to auto stojí venku, tak si fakt chcrochtám. Já vím,že to dneska auta už mají celkem běžně, ale tím chci říct, že kdybyste někdy váhaly, jestli to stojí za ty peníze, tak určitě.
JR pise ze to umi elegantne:-) vystup je v pohode, jen teda potrebuju volny ruce:P
A @Berta no my prave mame to auto dost nízký a s úzkou sukni ke kolenum prave nic moc :-) predtim jsme meli vysoký a do toho se zas blbě lezlo...
Ano, The Night jako stálý sortiment bohužel nemají. Oni ji pak ještě jednou někdy koncem naskladnili kvůli nějaké zákaznici, která si ji jako já koupila v té první jarní várce, tak pak ten tester na chvilku vytáhli, ale to netrvalo dlouho.
Na skincosmetics jsem slyšela jen samou chválu. Podle fotek vypadá úžasně
. Jo, tam by ji možná mohli mít. Zkus se zeptat.
A @Berta no my prave mame to auto dost nízký a s úzkou sukni ke kolenum prave nic moc :-) predtim jsme meli vysoký a do toho se zas blbě lezlo...
Z toho plyne,že vybírat auto jedině v úzké sukni.![]()
prosím, asi se zeptam hloupě - co je to ten "oud" ?
take nevim a po tom co sem si tu precetla snad ani nechci vedet.Ze bych chtela vonet jako vyhrebelcovany kun,se rict neda.![]()
A to je jeste ta lepsi varianta dle toho co pisou damy v diskuzi.:-D
ad auto a úzká sukně - videonávod ![]()
Obor vystupování a nastupování do auta bych mohla vyučovat
. Bydlím za Americkou ambasádou a to znamená, že při každém návratu domů musím vystoupit a otevřít motor a kufr auta... Nosím sukně, šaty a podpatky. Často taky punčochy, takže ta kolínka držím pěkně pevně u sebe
.
take nevim a po tom co sem si tu precetla snad ani nechci vedet.Ze bych chtela vonet jako vyhrebelcovany kun,se rict neda.![]()
A to je jeste ta lepsi varianta dle toho co pisou damy v diskuzi.:-D
Já bych se toho nebála. Jak píše domenica, záleží na ostatních složkách a celkový kompozici... Na mně oud pracuje velmi dobře, žádný koně ani krávy
naopak, vyjde pěkně dřevitá vůně... kdo má "dřevo" rád (a sedí mu), měl by oudovky vyzkoušet
A teď jich je jak hub po dešti.
drevo by mi nevadilo.Ten kun mne trochu vydesil.![]()
Správně. Nechtěj
.
Agarové dřevo / Oud patří k těm parfémovým složkám, ke kterým se člověk musí léty "pročichat", ale ani to ještě nemusí vůbec nic znamenat.
Ani já po těch letech nemůžu říct, že by to byla moje nějak zvlášť oblíbená parfémová složka, kterou bych cíleně vyhledávala.
Jak už napsala domenica, ono vždycky hrozně záleží na tom, jaký druh se použije a jak se namíchá s ostatními složkami, pak taky na roční době a na aplikovaném množství.
Já osobně rozlišuju mezi běžným orientálkami s oudem a pravověrnými oudovými arabkami. O těch běžných píše barbucha. Teď je jich na trhu jak hub po dešti, dají se nosit celoročně a bývá největší šance se s nimi sžít, i když zase to není stoprocentní. Ty mám asi tři.
Tu pravověrnou mám jen jednu, kde tahle složka dominuje, ale vím o ní, že si ji můžu vzít jen v létě a jen při správné náladě, protože je to vůně arabského světa, kde je neustále vedro a podle toho pracuje. V zimě je to špatně (spousta lidí je zkouší v zimě, protože je to "silná" vůně - chyba). A s tím množstvím je to tak, že méně je více. V tomhle případě platí, že 1 až 2 kapky na celý den. 3 už jsou zase špatně.
No jak jsem řekla, osobně si myslím, že šanci zvládnout setkání s těmihle vůněmi má razorblade , když ji neporazil Serge Noire. Pak vím ještě o Sweet Potato , která už se s touhle složkou (běžnou orientálkou s oudem) setkala v Broken Theories a zvládla ji v pohodě. Nicméně za nikoho dalšího z vás už ruku do ohně raději nedám
-
No, v pohodě... Odnesla jsem si z toho velmi smíšený pocit. Jakto, že mi je příjemné něco, co by všem kolem určitě smrdělo? Mohla bych s tím mezi lidi? Až tak moc jsem divná?
Ale zrovna nedávno jsem na Broken Theories zase myslela, jednou si je stejně koupím.
Ale vážněji: zajímalo by mne, jak a kde se seznámit i s jinými parfémovými ingredienciemi, která znám jako pojmy, ale neznám je nosem. Třeba takové (taková?) pačuli. Mně se pod tím pojmem vybaví kdo ví odkud z literatury spojení "levný smrad pačuli," v lepším případě "levná vůně pačuli." Takže asociace negativní.
Nebo tonka. Mám podezření, že je to ta sladká složka třeba v tom odstřiku Arabesque, která se mi líbí, připomíná mi nějakou dávno zapomenutou vůni.
Chápu, že si nejde ocuchat jedinou správnou tonku, oud, cokoli. Když si vezmu třeba Esenciální olej levanduli nebo borovici od různých výrobců, budou různé. Ale poznám, co to je. Taky chápu, že rozeznat v parfému x složek necvičený nos nedokáže. Ale jde mi o takové ty základní, často se vyskytující složky. Zajímá mne i jejich původ, někdy hodně překvapivý, to si ráda čtu.
Třeba takové (taková?) pačuli: pačuli
nebo tonka: tonka
autorem parfémového slovníčku je wezuv, moc hezky to zpracovala ![]()
Tyhle smíšené pocity jsem taky měla. Spoustě lidem třeba smrdí Shalimar, protože v něm cítí spálenou gumu (mojí mámě napřiklad) a to je v něm "jen" kadidlo. Ale pak u mě stejně vždycky zvítězilo to, že se mi ta vůně prostě líbí
.
Jinak koukám, že ve vysvětlení toho, co je pačuli a tonka, byla rychlejší RoSa - ten video slovníček je opravdu moc hezký
.
Zrovna to pačuli je taky taková ne úplně neškodná složka a podobně jako u toho oudu hrozně záleží na použitém druhu (původu) a namíchání s ostatními složkami. Zrovna jsem si říkala, že asi zpracuju nějaký přehled o pačuliovkách, mám jich už nazkoušených docela dost
.
muz si darky prevzal a vypada taky spokojene.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články