zázrak nečekejte, normálně se STOBem, zapisovala jsem a všechno vážila, bylo to pomalý, cca 2 kila za měsíc, ale v souhrnu to dalo docela dost a je to celkem trvalý, když si dáte pozor. Vlastně jsem se to docela naučila, i když to neni úplně bezbolestný. Jinak já jsem obecně docela disciplinovanej strávník, ale přirozeně bych jedla hodně sacharidů (rýže, chleba, těstoviny) a málo tuků a bílkovin, takže mi vlastně stačilo díky tomu zapisování a doporučený tabulce upravit ten poměr ve prospěch bílkovin a tuků. Jako vopruz to je, to fakt ne že ne, ale na mně to bylo funkční, tak já to doporučuju, když se někdo točí v kruhu, jí málo nebo se vrhá do nových a nových diet.
Co jste si dnes koupili/y?
Tak to klobouk dolů, máte můj velký obdiv. To jste úžasně disciplinovaná! Já když mám klid a čas, tak si dokážu hlídat, co jím. Ale jak mám nějaký stres nebo moc práce, tak buď nejím nebo naopak. Pokud se můžu hýbat, tak se to na váze ani moc neprojeví. Ale před časem jsem měla větší zdravotní problém a pár kilo mi z té doby ještě zůstalo. Budu se muset nějak motivovat a pustit se do toho, teď je na to ideální čas. Zkusím mrknout na ten STOB.
Neviděl jste někdo náhodou po obchodech pěknej černej šál nebo jako prostě takovej více zimní šátek? Klidně s nějakou vloženou nitkou nebo zajímavou texturou?
s tím stresem to mám taky, jako ne že bych se nějak vykrmovala nějakejma hrůzama, ale spíš do sebe něco bezmyšlenkovitě tlačím jakoby to byly piliny a vůbec nevím, co jím.
Tak jako taky nejsem nějak extra disciplinovaná, ale mně hodně vyhovovalo, že když to zapisujete, tak to vychýlení nějakým směrem vidíte a máte možnost to třeba v dalším jídle dobrat. Takže pro mě to bylo spíš bez stresu a neměla jsem pocit, že se musím něčemu vyhýbat. Když jsem si dala něčeho víc, tak holt příště jsem si dala něčeho míň. Ale ne všem tohle vyhovuje, někoho to naopak strašně stresuje.
To zapisování můžu zkusit. Co vím ale určitě, tak rozhodně nemůžu jíst pětkrát denně po dvou hodinách nebo jak se to doporučuje. To bych se strašně vyžrala. Jím maximálně třikrát za den. No, když jsem si to teď díky vám připomněla, tak bych se mohla do toho pustit
.
podle mě je to individuální, já jím taky jenom třikrát, jinak mám furt hlad a na to jídlo bych myslela pořád. Mně to vyhovuje třikrát a mezi tím na jídlo vůbec nemyslet.
Já jsem dokonce jeden čas jedla jenom jednou denně a musím říct, že mi to moc vyhovovalo. Jenže to jsem nakupovala a vařila jen pro sebe. Tak uvidím, jestli se do toho pustím a budu mít výsledky, tak dám vědět.
Přesně tak, je to individuální. Já jíst třikrát denně, tak strašně trpím. Takže vedle snídaně, větší hlavního denního jídla a většího večerního jídla to jsou různá nepravidelná mezijídla... Prostě nesnáším pocit hladu (i mírného) a potřebuju si udržovat hladinku pocitu uspokojivého nasycení.
A na metabolismus si naštěstí stěžovat (ťuk, ťuk) nemůžu, zdá se, že ani ten nemá námitek.
A tedy blahopřeju! ![]()
Klobouk dolů teda! Protože zhubnout je jedna věc, ale udržet to, to je mnohem těžší. Jste borec!![]()
Vidím to na kamarádce, taky jí STOB hodně pomohl, ale bohužel se když ji něco vykolejí, vrací ke starým návykům.
díky, ale vono je to už fakt docela starý, tak mi to už přijde nějak normální :-D
to je parada, ze se ti to povedlo ![]()
a pokud jde o byt, diky vsem, barbucha mas sz.
A to je ještě lepsí! ![]()
Taky vím o někom, komu STOB pomohl. Kdysi jsem chodila do Diany, což byly schůzky s povídáním o jídle, stylu života, různých zajímavostech, třeba i o té barevné typologii, a s hodinou cvičení, ale fakt zabiračka. A každý den jsme si psaly jídelníček, který nám tam pak zhodnotili a řekli chyby. Za tři měsíce jsem zhubla skoro 8 kg a vydrželo mi to dost dlouho, dokud nepřišly stresy, kvuli práci jsem jedla nepravidelně a ne moc zdravě, a hlavně taky zdravotni problémy, tím se to podělalo definitivně. Ale i teď mi pomáhá psát si, co jim, a snažit se nepřešvihnout celkový příjem a hlavně tuky.
to zapisovani je fakt dobry. btw jsem si ted zas chvili psala a taky presvihavam hlavne tuky - ovsem mam i dostatek, ne-li prebytek obcas, sacharidu. pritom sladke nejim, neumim si predstavit do jakych vysin se to dostane osobe zivici se cokoladou :-O
To ti můžu říct naprosto přesně. Do velkých! ![]()
A pak že je mimino pohroma a nemá cenu kupovat hezký oblečení. Houby, majitelé psů a koček taky klidně můžou chodit v teplákách a manželově triku, když je s tou údržbou takovýho crcání ![]()
![]()
mali sme aj kocúra, aj psa, aj deti (nie naraz našťastie) a môžem potvrdiť:)))
ale zas, každé z toho je taká radosť, deti najviac, že to stojí aj za to "crcání".
:D mela jsem remeslniky z Pardubic a pracovali v Praze. Prijeli na mesic a chteli se co nejdriv vratit za rodinami:) zaroven mi jeden koordinoval pritomnost tech ostatnich, takze kdyz se zpozdil napr s obkladem koupelny, musel si sam vyresit, ze elektrikar a jeho 8 pomocniku prijedou jindy. Tim, ze vsichni dojizdeli tech 100 km, se vyresilo hodne veci - napr. elektrika v celem byte se byla na dve navstevy. To same topenar. Vschni se mezi sebou znali, protoze spolu casto spolupracuji a ja nemusela delat vubec nic:)
Obcas mi zavolali, jednou za dna dny jsem se prisla podivat, jak jim to jde a jeste mi radili s drobnostma, u kterych jsem nevedela jak rozhodnout...a dvakrat jsem s nimi jela na sberny dvur kvuli moji obcance. Vsechno bylo hotove tak, jak jsme se domluvili. Jediny problem jsem mela s dodanim dveri, ty jsem objednavala od "normalni" firmy a tam se protahl termin dodani...ale bez dveri(interierovych) se bydlet dalo, takze za me vazne parada:)
Mali sme remeselníkov z Oravy v Bratislave a bola to katastrofa. Tiež sa ponáhľali vždy domov, takže to, čo spravili doma v dielni bolo ok, ale všetko čo montovali na mieste bolo odfláknuté spôsobom, ktorý by som neverila, kebyže neuvidím. A to som tam nakoniec nad nimi stála a buzerovala pri každom jednom úkone. Ale keď sú dvaja, tak jednak neustrážiš všetko, pokiaľ ovšem nemáš oči ako plaz = každé sa díva iným smerom, jednak keď chlap vezme vŕtačku a bžum-bžum - navŕta diery na úchytky bez merania, to sú také sekundy, že ho ani nestihneš zastaviť.
Nehovoriac o tom, že tiež bola dohoda, ako dlho majú byť u nás, ale chceli ušetriť na ubytovni, tak to chceli spraviť bez nášho vedomia skôr, takže ešte sme tam ani nebývali a už sme sa zapísali u susedov tk, že sa im podarilo zohnať moblné číslo na manžela a o pol dvanástej v noci tam cestoval medzimesto, aby im zabránil uprostred noci navŕtavať kuchynské skrinky do steny.
Tým chcem povedať, že ste natrafili na slušných ľudí.
ještě jsem si minulej tejden koupila v Orsay puntíkovaný kalhoty, asi už se těším na jaro. Maj je na produktový fotce trochu natáhnutý, jsem malá a mám je ke kotníkům.

![]()
Ako absolvovali sme stavby/prerábky 3x, takže nejaké skúsenosti už mám, no len som chcela, že ono to fakt strašne závisí od toho, či sú tí remeselníci slušní ľudia (a mali sme aj takých), lebo takí aj keď niečo zmršia - a nikto nie je dokonalý, že by aspoň občas nespravil chybu - tak väčšinou sami navrrhnú riešenie. Len to človek nevie nikdy vopred a keĎ treba väčšiu rekonštrukciu/stavbu, tak tam s vystrieda toľko rôznych čát/špecializácií, že nutne sa nájdu aj takí, aj takí, takproste treba byť pripravený na to, že skoro určite niečo bude problém.
Inak známa to vyriešila tak, že najaka architektku, ktorá im to nielen navrhla, ale súčasťou zmluvy bolo, že im to tak, ako si ten návrh nakoniec odsúhlasili odovzdá hotové tak, že len prevezmú od nej kľúče a môžu sa nasťahovať.
Len to samozrejme nebola služba zadarmo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.