Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline pecka
6220 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 19:03

moora pekný nákup, teším sa na foto vo vedľajšom vlákne.

Keďže som bola včera v BA v divadle, šla som dnes mrknúť Cos. Skúšala som nejaké šaty, ale nedopadlo to dobre.

V Zare som našla šaty, ktoré mi prekvapivo úplne sadli a aj som sa v nich cítila dobre

Našla som i kabát s vlnou (len s nohavičkami a košeľou ho neplánujem nosiť )

a kašmírový sveter-aspoň ten je tmavomodrý :)

Offline stes
9491 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 19:51

pecka ty šaty jsou krásny

Offline Pinot Noir
30173 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 20:24

pecka věci krásné, ale ta produktová fotka mě rozesmála

Offline 999
19969 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 20:38

pecka Krásné věci :-). V těch šatech se určitě ukaž.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 21:01

Pinot Noir mna tiez. A ta kosela v nohavickach

Offline Catherinne
10906 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 23:09

pecka Pinot Noir Mrakoplas 

Tak hlavně aby to nebyl hit jarní sezóny a nebyly toho plné ulice! 

Krásný nákup

Offline Mulen
5060 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 07:19

Asi už je dizkuze jinde, měla jsem Vagabondy Cosmo, kotníkové, moje nejoblíbenější. Praskl jim po roce šev na kotníku. Poslala jsem je na reklamaci a oni mi vrátili penízea ne boty

Offline Mulen
5060 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 07:21

pecka ale to jsou super šaty

Offline stes
9491 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 08:29

boty

Popis turistické je trochu mimo, jsou neuvěřitelně pohodlý a kůže je kvalitní, bez lesku, co hází fotka. 

Z loňska mám i ty černé a až mám bot dost, tyhle patří opravdu kvalitou k těm lepším. Někdy za málo peněz hodně muziky, rovnež nedám dopustit na tamarisky

Offline whiskas
21169 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 10:48

stes Tyb vypadají skvěle . Velikosti u této značky sedí standardně? 

Offline stes
9491 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 10:58

whiskas díky, fakt jsou perfektní, velikost úplně přesná

Offline whiskas
21169 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 11:05

stes Díky :-).

Offline notna
9615 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 11:21
Reakce na Lilly_Ku:

notna tohle hazeni vsech do jednoho pytle ale neodpovida realite, i na tohle diskuznim foru jsou lidi, co premysleji nad ekologickym dopadem svych nakupu. 

jinak to objednani ze statu bych nebrala tragicky, problem neni, kdyz neco potrebujes a mas pro to duvod, neco objednat. ale objednavani nekolikrat tydne stylu "musim si udelat radost", jeste z nejakych smesovych nerecyklovatelnych materialu, ktery pak konci nekde v africe na obeovskych skladkach.

​Neházím všechny do jednoho pytle. jen si sama pro sebe tak vysvětluji, že ekologie tady není mezi prioritou z podstaty tohoto fora a vidět jsou právě ty nákupy, někdy úplně podivné /pro mne!/

Objednávání on-line tragicky neberu, však to dělám. Ale snažím se, aby to bylo uvážené. U toho oblečení jsem měla volbu, nechat dceru chodit jako strašáka, ale zase tak tak extrémne vyhraněná nejsem.

Raduza O jeden balík míň trasu rozvážky neovlivní. I když k nám zrovna jeden balík znamená zajížďku cca 4 km, protože nejsme na trase, k nám se musí extra odpočit. Pokud samozřejmě není víc balíků do té vesnice. Jenže když bude víc lidí uvažovat trochu střídměji s nakupováním, tak to auto tu trasu bude mít kratší nebo jinou, nebo pojede auto menší, s menší spotřebou a menší zátěží na silnici, nebo pojede třeba jen jednou za dva dny. To si můžeš říct u všeho, že jedna tvoje akce nic ovlivní. Třídit/netřídit odpad jeden člověk nemá velký dopad, ale pokud třídí lidí víc, efekt to má.

continuityZ Tak bavíme se tady asi ekologii v oblasti nákup na netu, tak tu padla doprava, obalové materiály i způsobr výroby. A dojmologie to asi je, protože odoborné vzdělání či znalosti tu asi nikdo nemá. nebo se to tak nejeví.

Zovna ta studie papírovéXplastové tašky, kde vyšly ty plastové s menším dopadem měla potíž, že se tam nezohlednilo, že plast narozdíl od papírové nelze recyklovat/rozližt beze zbytku, ne? A taky to nezohledňovalo mikroplasty. Ale je to moje dojmologie, protože teď to nemůžu dohledat, kde jsem to četla. A ono celé moje chování je dojmologie, protože na některé recyklační/chemické procesy moje mozková kapacita nestačí, abych si četla studie a z těch si dokázala vyvodit, co třeba nezohlednily. Pak si přečtu k tomu nějké názory. Ale můj postoj k ekolologii, ze kterého vyplývá moje chování, je převážně dojmologie.

Ale je to moc zajímavá debata. By se i šikl, kdyby se tu zapojil i někdo, kdo má data a umí číst a prezentovat.

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 11:49

Pinot Noir Mrakoplas Jen si tak od plotny odskočila pro noviny, no!

Offline Pinot Noir
30173 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 11:52

Garfie to vždycky vzpomíná tchyně, učitelka, jak její kolegyně přišla ráno do sborovny, rozepnula kabát a neměla sukni, jen halenku a silonky.

Tak se zas zapnula a šla domů.

Zhmotnění takových těch nočních můr.

Offline notna
9615 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 11:58

Pinot Noir Podobnou historku má moje tchýně taky. Ale oni nosili v práci na oblečení bílé plášťě, tak nemusela domů.

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 12:03

Pinot Noir No to ti řeknu!

Offline pecka
6220 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 12:14

stes Pinot Noir 999 Catherinne Mulen ďakujem. Šaty mi urobili radosť. Určite dám foto, keď ich oblečiem.

Offline baltik
4997 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 12:47

pecka nedala bys prosim odkaz na ty saty? zase se mi je nedari najit

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 12:48

Pinot Noir to je moje noční můra, muselo se mi to v minulém životě stát. Každé ráno kontroluju, zda mi čouhá sukně pod kabátem.