Pinot Noir jo, bylo to o rozmarilosti, honeni kuryru, nakupovani na netu, kdyz mas obchod 100m daleko, ze objednas 2 a pocitas s tim, ze jedno vratis, ze to, co mas na sobe v kabince si lip zapamatujes... nevim, o co je horsi objednat treba 2 velikosti neceho a jednu vec vratit nez to objednavat postupne po jednom.
Co jste si dnes koupili/y?
Pinot Noir Myslim, ze bylo. Ne každý má možnost nakupovat v kamenném obchodě. Zrovna tak si do kabinky vezmu i troje plavky, kdyz si nejsem jista velikosti nebo strihem. Tak proc ne do balíku .
Pinot Noir
Je to o tom, že pořád všechny internetové nakupující hazíš do stejného pytle.
Ale vůbec ne, vždyť do toho jednoho pytle se právě pořád házíte vy.
Je to o tom, že pořád všechny internetové nakupující hazíš do stejného pytle.
Na to, co podporuje impulzivní nakupování, by byl třeba slušný sociologický průzkum, přesvědčení vážně nestačí. Navíc se těmi impulzivnímu nákupy chlubí jedna skupina a nedá se z toho zobecňovat na všechny.
2x
nevim, o co je horsi objednat treba 2 velikosti neceho a jednu vec vratit nez to objednavat postupne po jednom.
Myslím, že úplně nejlepší je zamyslet se, jestli to fakt potřebuju.
A tím končím a prosím všechny, aby už mě k tomuto tématu nevyvolávaly.
Za tím, že to vede k nestřídmosti a několikanásobným přesunům (a tím nemyslím tu první cestu k zákazníkovi), stojím.
já prosím pořád rozporuji tohle tvrzeni.
Jinak ja jsem si nestridme koupila cerne sametove tricko se stojackem. Nepotrebuju ho, ale libilo se mi a myslim, ze ted v zime ho v ramci svych pobytu ve snemovne uziju :)
já prosím pořád rozporuji tohle tvrzeni.
Tak jako já nemám data, že to tak je, tak ty nemáš data, že to tak není.
Jasně, že se stane, že si koupíš v kamenném obchodě věc, kterou pak jedeš vrátit, protože doma zjistíš, že se ti nehodí. To se může stát. Ale když si objednáš dvě tři velikosti od jednoho výrobku, tak přece víš jistě, že něco budeš posílat zpět.
Pinot Noir jenže ono to auto pojede tak jako tak.
Ty auta jezdí každý den stejnou trasu s plus minus stejným počtem balíku. Ne ze jsem se já rozhodla něco vrátit a kvůli mě pojedou.
Raduza To je ale stejně blbej argument, jako když se rozhodnu v zájmu šetření životního prostředí nepoužívat plasty a někdo mi řekne, že to nemá cenu, protože ostatní je budou dál používat.
Pinot Noir ale já nedokazuji obecné tvrzení, jenom ho vyvracim, že neplatí plošně. takže mi stačí pár kontrapřikladů, kdy to tak nefunguje.
Raduza nejde jen o dopravu, velky vliv ma zachazeni s vracenymi polozkami - hodne firmam (napr zalando, u cssti sortimentu) se nevyplati ty zpet zaslany veci znovu vracet do skladu, takze putuji rovnou "na skladku", to hodne zhorsuje ekologickou stopu.
plus kdyz te dopravce nezastihne a ty stejne nekam pro balik musis autem.
Řvousenkajá už jsem na tuhle ekologickou dojmologii dost alergická: co přesně řešíme - eko náklady na poslední míli, celkové eko náklady na dopravu zboží od výrobce k zákazníkovi? Celkový ekologicky dopad včetně toho, že část tovaru skončí nenosena někde na skládce?
Už jenom to tvrzení: nebudu používat plasty má několik ale: ukázalo se, že ekologicky dopad papírových tašek na životní prostředí je horší než dopad plastových tašek z recyklovanych materiálu. Vhodné balení prodlužuje životnost potravin, takže znizení používání plastu v obalech sníží objem plastů v kontejnerech a zároveň zvýší objem potravin v koši.
Já nejsem proti ekologickým aktivitám, ale tyhle výkřiky do tmy tomu všemu dělají akorát medvědí službu. Kdyby se jasně řeklo, že se třeba vybuduje spalovna, která vytopi.půlku města, to je hodně ekologické nakládání s odpadem a nemusím se tolik trápit pytlíkem na svačinu.
Mmch, když si já nechám spočítat moji ekologickou stopu, tak zásadní pozitivní parametr je, že bydlím v bytovém domě (už si to přesně nepamatuji, ale byla to cca 1/4 až 1/3). Asi by nebylo úplně rozumné vám tady vykládat, jak jsem ekologicky uvědomělá, s tím samozřejmě souvisí, že víc cestujeme, protože na 67 metrech se kvalitní volní čas celé dny strávit nedá (někdo to řeší chalupou, což je zas negativní vliv). Mě se někdy zda, že každý nejlíp ví, jak by se měli omezit ti druzí.
Lilly_Ku a nebo nechá v boxu před domem. Fakt má každý jiné podmínky.
Evaevajediný dopravce, kvůli kterému se musím někam vláčet dopravním prostředkem je česká pošta, kterou musím používat povinně ![]()
continuity u nás to samé
Evaeva ano, kazdy ma jine podminky,
ale souhrnne proste online nakupy podporuji neprimerene a nerozmyslene nakupovani, plus posilani veci sem a tam plus odpad generovany vratkami. je to proste nezamysleny vedlejsi efekt sluzby, ktera jinak vede ke zvyseni komfortu.
-----
fakt nemluvim o normalnich nakupech potrebnych veci, tak prosim si to zas kazda neberte osobne a nezacnete mi vysvetlovat, jak zrovna vase nakupy jsou nezbytne.
Lilly_Kujá bych si dovolila zformulovat jiné tvrzení: výroba laciných věci na jedno použití z nekvalitních materiálů (a za hrozných podmínek) podporuje neprimerene a nerozmyslene nakupovani. To mi sedí víc, některé z těch doručovacích kanálů to můžou víc podporovat, ale to bude hodně záležet na věku a nějaké té sociální skupině. Třeba někoho víc popoženou bezhotovostní platby bez ohledu na doručovací kanál.
I proti tomu se dá bojovat, například eobuv té zvyhodne na poštovném, pokud zaplatíš hned při nákupu, což umí eliminovat alespoň nevyzvednute zásilky.
moora To sis hezky nakoupila :-).
Řvousenka ale není. Objednám si, kurýr doveze autem, které by jelo stejně. Pokud bych chtěla nakoupit v obchode, pojedu já auem cca 50 km tam a 50 km zpět, budu popojizdet přes Prahu, nejspis nekde stát v koloně, tak co je lepší?
A ano, vím že původně byla diskuze o nadměrném a neuvaženem nakupování.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY