Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline jerry
11390 příspěvků moje polička 11. července 2025 18:20

Luna 

Jsi kočka...a nejen díky krásným šatům

Offline Janulik03
20441 příspěvků moje polička 11. července 2025 21:17
Reakce na jerry:

Luna 

Jsi kočka...a nejen díky krásným šatům

​Môžem iba vrelo súhlasiť 

Offline Malvin
1654 příspěvků moje polička 11. července 2025 22:59

mirajo na léto mám dvě saténova povlečení a dva kocouři, kteří do postele mohou a chodí, mu nic neudělí. Zatím.

Online mirajo
2774 příspěvků moje polička 11. července 2025 23:03

Malvin Super, dekuju za zkusenost

Offline barbucha blogger
36261 příspěvků moje polička 12. července 2025 12:45

Saténový povlečení je moje noční můra! Mám asi blbý paty nebo co, potřebuju je hodně často obrušovat... a když nejsem hned po pedikuře, drhne mi to a já se můžu pominout... Doma to samozřejmě nemám, ale už se mi stalo párkrát, že mě třeba na návštěvě chtěli uctít jakože luxusním povlečením, který jsem jim nevychovaně hned druhej den musela hodit pod nohy a požádat o obyčejný plátno Navíc to šustí a na peřině klouže

Offline Tak Betty
6232 příspěvků moje polička 12. července 2025 12:59

Saténové povlečení nemůžu posoudit, ale bavlněný satén byl úžasný . I když já už pár let preferuji lněné . Kdysi o něm  psala 0zero7 , tímto ji děkuji.

Online continuity
43864 příspěvků moje polička 12. července 2025 14:03

barbucha a byl to bavlnený satén? Ne polyester?

Protože ten bavlněný nesustí, nedrhne a nezatrhava se. 

Online mirajo
2774 příspěvků moje polička 12. července 2025 14:27

barbucha Mam to s patama podobne, v zime mi drhnou i briska prstu na rukach. Proto jsem se zatim satenu vyhybala, i kdyz jsme jeste nemeli kocky.

continuity Prodava se vubec satenove povleceni z polyesteru? Ja myslela, ze jsou z toho jen saty a kosilky, levna a umela varianta hedvabnych, ze spat v umelym povleceni by bylo za trest

Offline Kokoska
35256 příspěvků moje polička 12. července 2025 14:33

mirajo v polyesteru bych spat nemohla. Jednou jsem dostala nejake mikroplysove a sice na omak prijemne, ale v posteli jsem si pripadala jak v igelitovem sacku. 

Online continuity
43864 příspěvků moje polička 12. července 2025 15:28

mirajo no jasně. Stojí to pár korun, mají to určitě Vietnamci. 

Kdysi nám to koupila tchýně. A v noci si videla hvězdičky

Někde si na tu bavlnu sáhni, je to způsob tkani. Taková silná, hodně hustá vazba a používá se velmi jemné a dlouhé vlákno. 

Online DruI
5623 příspěvků moje polička 12. července 2025 15:55

continuity Tak třeba mně je ta saténová vazba nepříjemná i v bavlně. Sice nevím jak je to možné, ale mám pocit, že se mi zadrhává na kůži na celém těle. Polyesterový satén by mě asi rovnou zabil

Online mirajo
2774 příspěvků moje polička 12. července 2025 17:17

continuity HvezdickyJa vim, jak ten bavlneny saten vypada, jen jsem si na nej nikdy nesahla patama a bojim se toho, co pise DruI . Na dovoleny jsem ho nikdy nepotkala, na vyzkouseni je to drahy. Asi jsme si s krepem souzeny:) Bambusovy bych zkusila, ale v nabidce moc neni, kolik prani vydrzi, netusim. 

Kokoska Mikroplys byl taky ne uplne povedeny darek;)

Online Aranel
6730 příspěvků moje polička 12. července 2025 22:05

mirajo continuity Taky mám ráda bavlněný satén, ale sama mám asi všechno bavlněný, co tak přemejšlím. Umělinu nesnesu a krep ani flanel nemám ráda ještě tak damašek. Ale kde ho vzít a nekrást.

Offline barbucha blogger
36261 příspěvků moje polička 13. července 2025 09:27
Reakce na continuity:

barbucha a byl to bavlnený satén? Ne polyester?

Protože ten bavlněný nesustí, nedrhne a nezatrhava se. 

​Nevím, ale předpokládám že to nebyl nějakej lacinej hadr. Pro mě ale prostě škoda, já se v tom nevyspím.

Aranel 

Taky jsem tým bavlna. Povlečení kupuju v Ikea, protože (kromě toho že to mám blízko) sedí na peřiny a polštáře ze stejnýho zdroje... ale složení teda pečlivě při nákupu študuju, není tam všechno 100%. Damašek mám ještě po babičce a je super, jak novej, jen ty rozměry jsou trochu jiný bohužel, tak ho beru prakticky jen na peřiny, tam to ještě jde.

Offline Kokoska
35256 příspěvků moje polička 13. července 2025 10:40

barbucha ja mam docela dobrou zkusenost s povlecenim s Tchiba, to co maji pod nazven renforce nebo perkál, ten je takovy tuzsi. A maji tam vyborny napinaci prosteradla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2025 11:02

KokoskaTchibo je dobrý já bych ráda kupovala ikeu, ale muž má úplně nestandardní rozměr polštáře, takže jsem odsouzena k přešíváníbarbucha 

Offline barbucha blogger
36261 příspěvků moje polička 13. července 2025 11:18

Evaeva 

Já to vyřešila, mám jeden velikej polštář a na něj používám jen bílej povlak... a nahoře na něm ten běžnej menší a tam střídám to povlečení jaký zrovna vytáhnu. Potřebuju hodně pod hlavou

Ale fakt je, že jeden větší jsem už kdysi vyhodila, byl myslím ze Scanquilt a pasoval na něj jen povlak od téže firmy a přešívat jiný jsem teda nehodlala. Ikea to jistí prostě.

Offline Karja
45034 příspěvků moje polička 13. července 2025 13:15

Já jsem si koupila dvoje ruzny povleceni v sinsay, protože se mi líbilo, byla to stoprocentní bavlna a je překvapivě dobrý. Stejný treba jako v Ikey, ale není to oboji samozřejmě povlečení na desetileti;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2025 13:39

Karja já mám taky jedno ze sinsay, ale to je teda z o dost tenčí bavlny než mám z ikei, asi záleží na co zrovna natrefíš

barbucha když on má 30x70, to není ani ikeácký rozměr ani ten standartní. Ale přešít polštář je rychlovka, naštěstí a dělá se to jednou za x let 

Offline Jitka77
1964 příspěvků moje polička 13. července 2025 14:12

Muž má ke klasickému polštáři druhý z líné pěny (asi to bude 30 x 70) a já též ke klasickému čtyři malé 40 x 40 (ehm, vlastně pět, ale ten pátý je vždycky vespod, nepovlékám ho). Před lety jsem koupila metráž a našila ke každému povlečení barevně ladící doprovod. Povlečení postupně odchází, zatím se mi dařilo obnovovat tón v tónu, ale brzy mě další kolo šití nemine. Dělám obálkový střih bez zapínání, nejhorší na tom je udělat na stole místo pro šicí stroj