Jsi kočka...a nejen díky krásným šatům![]()
Co jste si dnes koupili/y?
mirajo na léto mám dvě saténova povlečení a dva kocouři, kteří do postele mohou a chodí, mu nic neudělí. Zatím.
Malvin Super, dekuju za zkusenost![]()
Saténový povlečení je moje noční můra! Mám asi blbý paty nebo co, potřebuju je hodně často obrušovat... a když nejsem hned po pedikuře, drhne mi to
a já se můžu pominout... Doma to samozřejmě nemám, ale už se mi stalo párkrát, že mě třeba na návštěvě chtěli uctít jakože luxusním povlečením, který jsem jim nevychovaně hned druhej den musela hodit pod nohy a požádat o obyčejný plátno
Navíc to šustí a na peřině klouže ![]()
Saténové povlečení nemůžu posoudit, ale bavlněný satén byl úžasný . I když já už pár let preferuji lněné . Kdysi o něm psala 0zero7 , tímto ji děkuji.
barbucha a byl to bavlnený satén? Ne polyester?
Protože ten bavlněný nesustí, nedrhne a nezatrhava se.
barbucha Mam to s patama podobne, v zime mi drhnou i briska prstu na rukach. Proto jsem se zatim satenu vyhybala, i kdyz jsme jeste nemeli kocky.
continuity Prodava se vubec satenove povleceni z polyesteru? Ja myslela, ze jsou z toho jen saty a kosilky, levna a umela varianta hedvabnych, ze spat v umelym povleceni by bylo za trest![]()
mirajo v polyesteru bych spat nemohla. Jednou jsem dostala nejake mikroplysove a sice na omak prijemne, ale v posteli jsem si pripadala jak v igelitovem sacku.
mirajo no jasně. Stojí to pár korun, mají to určitě Vietnamci.
Kdysi nám to koupila tchýně. A v noci si videla hvězdičky ![]()
Někde si na tu bavlnu sáhni, je to způsob tkani. Taková silná, hodně hustá vazba a používá se velmi jemné a dlouhé vlákno.
continuity Tak třeba mně je ta saténová vazba nepříjemná i v bavlně. Sice nevím jak je to možné, ale mám pocit, že se mi zadrhává na kůži na celém těle. Polyesterový satén by mě asi rovnou zabil ![]()
continuity Hvezdicky
Ja vim, jak ten bavlneny saten vypada, jen jsem si na nej nikdy nesahla patama a bojim se toho, co pise DruI . Na dovoleny jsem ho nikdy nepotkala, na vyzkouseni je to drahy. Asi jsme si s krepem souzeny:) Bambusovy bych zkusila, ale v nabidce moc neni, kolik prani vydrzi, netusim.
Kokoska Mikroplys byl taky ne uplne povedeny darek;)
mirajo continuity Taky mám ráda bavlněný satén, ale sama mám asi všechno bavlněný, co tak přemejšlím. Umělinu nesnesu a krep ani flanel nemám ráda
ještě tak damašek. Ale kde ho vzít a nekrást.
barbucha a byl to bavlnený satén? Ne polyester?
Protože ten bavlněný nesustí, nedrhne a nezatrhava se.
Nevím, ale předpokládám že to nebyl nějakej lacinej hadr. Pro mě ale prostě škoda, já se v tom nevyspím.
Taky jsem tým bavlna. Povlečení kupuju v Ikea, protože (kromě toho že to mám blízko) sedí na peřiny a polštáře ze stejnýho zdroje... ale složení teda pečlivě při nákupu študuju, není tam všechno 100%. Damašek mám ještě po babičce a je super, jak novej, jen ty rozměry jsou trochu jiný bohužel, tak ho beru prakticky jen na peřiny, tam to ještě jde.
barbucha ja mam docela dobrou zkusenost s povlecenim s Tchiba, to co maji pod nazven renforce nebo perkál, ten je takovy tuzsi. A maji tam vyborny napinaci prosteradla.
Já to vyřešila, mám jeden velikej polštář a na něj používám jen bílej povlak... a nahoře na něm ten běžnej menší a tam střídám to povlečení jaký zrovna vytáhnu. Potřebuju hodně pod hlavou ![]()
Ale fakt je, že jeden větší jsem už kdysi vyhodila, byl myslím ze Scanquilt a pasoval na něj jen povlak od téže firmy
a přešívat jiný jsem teda nehodlala. Ikea to jistí prostě.
Já jsem si koupila dvoje ruzny povleceni v sinsay, protože se mi líbilo, byla to stoprocentní bavlna a je překvapivě dobrý. Stejný treba jako v Ikey, ale není to oboji samozřejmě povlečení na desetileti;)
Muž má ke klasickému polštáři druhý z líné pěny (asi to bude 30 x 70) a já též ke klasickému čtyři malé 40 x 40 (ehm, vlastně pět, ale ten pátý je vždycky vespod, nepovlékám ho). Před lety jsem koupila metráž a našila ke každému povlečení barevně ladící doprovod. Povlečení postupně odchází, zatím se mi dařilo obnovovat tón v tónu, ale brzy mě další kolo šití nemine. Dělám obálkový střih bez zapínání, nejhorší na tom je udělat na stole místo pro šicí stroj ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY