Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline milacka
5892 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 08:14
Reakce na Kokoska:

Ja jsem vcera udelala cistku ve skrini. Porad jsem tam pestovala nejake veci, ze co kdyby se jeste hodily, co kdyz zhubnu (hahaha), neco z nostalgickych duvodu, ze jsem ty kousky mela rada, i kdyz jsem je uz vlastne nenosila... tak to vsechno letelo. I tak mam hadru vic nez dost, jen nejake svetry na zimu budu muset doplnit.

​Čistku v skrini som urobila aj, normálne sa mi uľavilo a mám pocit, že hoci je riadne preriedená, mám paradoxne viac možností, čo skutočne vynosiť, nostalgia sa predsa dobre nenosí

Offline Kokoska
35256 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:58
Offline barbucha blogger
36261 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 13:26
Reakce na RoSa:

barbucha ale k tý ministrantský košili by úzký rovný kalhoty byly fajn

​Ne, nebyly. Vypadala bych jak ty figurky z kaštanů co dělaj děti ve školce, jeden kulatej kaštan a z toho dole trčej ty špejle

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 13:36

Sháním nějakou nepromokavou parku na podzimní čekání v cíli cyklistických závodů Nejsem úplně odborník na outdoorové outfity, tak se chci zeptat, jestli nemáte nějaký tip... Představa je něco takového:

Offline Makara
3681 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 14:13

LadyMary já pošilhávám po Highpoint, ale ta celoroční, není zateplená. Muselo by se počítat s mikinou.

Zajo je zateplená, ale má jen 10.000 slopupec, což fakt není nepromokavý. 

Ta značka, co máš ve výberu, by měla být spolehlivá.

Offline clothilde
2065 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 14:14

LadyMary mam od Husky parku je kolenům. Nepromokavá a dobre se nosi

Online continuity
43864 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 14:33

Makara 10000 vodní sloupec nestačí přesně proč? Protože Hudy píše, že musí být 20000?

Technicky to znamená, že udrží 10 metrů vodního sloupce. Víc by mě mátlo, že zajo pořádně neuvádí jakou membránu používá, to je relevantní argument. Protože by mě zajímala prodyšnost. Ale vodní sloupec 10000 na tyhle aktivity, kdy nejde o život bohatě stačí. 

Ono ani v hardshellu se sloupcem 20000 za řádově jinou cenu nebudeš úplně v suchu, s vyšším vodním sloupcem se obecně snižuje prodyšnost a nějaká vlhkost navzlina rukávy. 

Offline Makara
3681 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 14:53

continuity mám tu Zajo nezateplenou a zkoušku Skotskem nedala bez ztráty kytičky. První den jsem byl nadšená, jak v přeháňkách ty kapičky pěkně kloužou po povrchu a "nezapíjí" se do látky. Třetí den bylo těch přeháněk víc a  začaly mi vlhnout ramena. Kdyby půl hodiny fakt pršelo, tak budu nejspíš mokrá. Jako u bundy za 2 tisíce by mě spíš příjemně překvaplo, že fakt nepromokne. Takhle to bylo dle očekávání. Prostě se mi nechtělo investovat do té Highpoint. Ale naivně si myslím, že bunda za 7 by mohla něco vydržet.

Mám lyžařskou Kjus 20.000 a ta mi tedy nepromokla, i když nám občas počasí fakt nevyšlo. Ta teda začně "nasávat" od rukavic do rukávů.

Na prodyšnost se samozřejmně koukám, protože koupat zevnitř se fakt nechci.

Offline Makara
3681 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 14:58

continuity já bych si raději vzala od Zaja bundu s membránou Dermizax (myslím, že jim na té Kjus), ale z ní nešijí parky/kabáty, jen bundy. No a já chci mít v suchu a teple i prdlé...lku.

Offline 711990
18333 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 17:40

LadyMary a POC nema neco takovyho?

Online continuity
43864 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 18:06

Makara

No tak pokud máš konkrétní zkušenosti to je jiná, to číslo samotné je jen vlastnost té látky, ze který se šije a jako takové by stačit mělo. Mě bunda s vodním sloupcem 10000 normálně vydrží, rozhodně tyhle přeháňky, co popisujes, ale jak jsem psala, mě by vadilo, že neudávej výrobce membrány. 

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 08:23

711990 POC jsem našla jednu, ale stojí 12 000 a to se mi dávat nechce :-(

Makara clothilde Díky za tipy!

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. srpna 2025 08:45

continuity souhlasim. Vetsinu destivych dni jsem nosila nejakou didricson a Nordblanc a uplne stacilo. Jinak mam zkusenost s Tilak storm a Tilak raptor. Ta novejsi ma sloupec 28000, ale jak pises, proste se clovek zase poti pod ni. Ta je idealni na uplne nejvetsi slejvak

Offline Pavlena
6939 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 11:59

continuity dík žes to napsala, dcera odjakživa veškeré lyžovací oblečení sloupec 10tis a vždycky stačilo, i v případě delšího deště.. Jakože asi by víc bylo lepší (hlavně, když s vyšším sloupcem deklarují i vyšší prodyšnost), ale tak doteď rostla, tak mi i tyhle investice stačily..

Online continuity
43864 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 12:02

Pavlena

Čím větší sloupec tím těžší je tu prodyšnost zajistit, jsou to požadavky, co jdou proti sobe. (Nejlépe nepromokavý je igelit). A když tam už vyšší prodyšnost je, je to high-tech material a cena odpovídá. 

Offline Pavlena
6939 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 12:27

continuity jasný, zní to logicky, ale já pracuju s tím, co uvádí výrobce a ten to takto uvádí. Cenu nerozporuju, jen říkám, že méně nabušený oblečení stačilo. A stejně bych spíš řešila tu prodyšnost..

Offline Makara
3681 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 13:16

Pavlena děcka měla lyřařské oblečení taky tu 10.000, protože vyšší sloupec byl jen u značek s cenou, kterou jsem nebyla ochotná zaplatit. To moje 20.000 oblečení jsem zvažovala delší dobu, než odpověď na žádost o ruku.  Ale já se do kalhot i bundy naštěstí vejdu i po 10 letech, tak doufám, že mi ještě pár let mi vydrží, i když už je na bundě vidět letitost. Ne opotřebením, ale designem. Což mi radost z lyžování nezměnšuje.

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. srpna 2025 14:01

Makara ja bohuzel pribrala, tak se do 16let stare bundy nevejdu. Ale jeste predloni jsme ty nase stare poslali s muzem vyrobci a za smwsnou castku nam vymenili podsiti vsech kapes. Uz bylo zpuchrele, ze zustala jen tkanina. A to jen proto, ze mela bundu asi dva roky kamaradka a hodila jindo pracky na normalni otacky.... Ale normalne jsem tu bundu nosila od 21 let skoro az doted. Naivne doufam, ze vydrzi i jeji nahradnice. 

Offline Pavlena
6939 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 17:30

Makara mno ohledně vlezení se... Jakmile dcera přestala růst do výšky, tak jsem zajásala a koupila právě na lyže dražší kalhoty s tou vyšší prodyšností. Mno a co myslíte? Narostla do šířky už další zimu. Jakože narostla úplně adekvátně, jen mě nějak nedošlo, že nebude mít prdelku jak ve 12 letech furt, jsem si říkala, že jsem fakt debil..

Offline Gatita
8734 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 18:05

LadyMary ja mam ze zalando lounge parku didrickson (tuším model Thelma?). Neni zateplena, ale déšť ustoji a nevypadá uplne blbě, beru ji i mezi lidi. Chodim denně pěšky do oráče asi 3 km i v středně silném dešti, a nepromokne.