Tabea to jsem myslela, že v Německu ve výuka jazyků lepší. ![]()
Co jste si dnes koupili/y?
Tabea od 1. ročníka až do 9. (Možno až do maturity) je to 1 hodina týždenne.
Kan dcera chodí na tu etiku, jinak je v nabídce ještě katolické a evangelické náboženství a islám.
Ve druhé třídě brali rodinu, povinnosti v ní, myslím různé náboženské svátky (všech náboženství). Syn ve čtvrté třídě měl v etice základy náboženství (hinduismus, buddhismus, ..), na náplň třetí třídy si nevzpomenu ani za nic.
Syn je teď na škole, jejíž zřizovatelem je diecéze a náboženství (kat/evan) je vyučováno v rámci bloků 2x týdně 2 hodiny. Ty bloky jsou zároveň náboženství, biologie, historie a zeměpis. V rámci dne otevřených dveří dávali příklad, že se třeba učí o Římě a proberou ho kde leží, jakou má historii, náboženskou historii a význam. Zatím nevím, škola začala teprv minulé úterý.
V tom, že děti, kterým náboženství nic neříká, nemají lézt na náboženské školy, jsem s tebou zajedno. Bohužel v našem městě, zdá se, je náboženství bráno jako samozřejmost, ač tomu statistika nenasvědčuje. Takže donedávna (a některé i doteď) byly školy rozdělené na chlapecké a dívčí a zřejmě chodili chlapci víc na gymnázia a děvčata víc na reálku, protože ve městě je 9 reálek. 2 jen dívčí, 1 waldorf, 4 diecézní a 2 státní. Jedna z těch 4 diecézních bere kluky ted 3. rok a jen 1/3 třídy. My máme v rozumné dojezdové vzdálenosti 3 diecézní a 1 státní. Do státní jsem ho nedala, protože tam jde prostě ten zbytek je jich tam až 33 ve třídě a většinou kluci, protože holky jsou ba ty dívčí. Reputaci má ta škola blbou, ať se zcela jistě vedení i učitelé snaží. Vození do jiného města jsem zamítla. (Ta druhá státní má taky blbou reputaci, protože je v horší čtvrti.) Takže spokojena nejsem, ale smůla, no.
A k tématu, koupila jsem dneska rukavice na fotbal, aby děťátku nemrzly palečky. ![]()
Možná tam má půlka třídy co dělat s němčinou:D:D:D
bingo. ![]()
Myslím, že syn měl ve třetí třídě (tam se s aj začíná) hodiny dvě a ve čtvrté učitelka myslím říkala, že ta 2. angličtina by změněna na němčinu.
Dcera má letos 2h francouzštiny, protože je v bilingvní třídě. Francouzština je tu všude (reálka, gympl) jako druhý volitelný jazyk. Na gymplu teda někdy francouzština nebo latina.
Tabea to je přesný, člověk v ton bruslí, jak mu okolnosti dovolí.
Tady taky často končí na církevních gymnáziích děti nevěřících rodičů, na ty státní je natresk. Řešení to moc nemá, pokud se nenavysi kapacity.
Vždy znova mně zaskočí ta segregovaná výuka v 21. století. Vím, že si to tady už psala, ale čumím zas.
continuity minulý týden jsme potkaly s dcerou její bývalou třídní s dcerou a ta nadšeně mluvila o svém dívčím gymplu. A jedna vychovatelka z družiny mi taky říkala, jak to bylo super, že ve škole nebyli žádní kluci. Moje gusto by to nebylo, ale uvidím, kam to dceru potáhne.
Syn má ve třídě i dvě holky z TR, kamarádky. Říkal, že se nekřižujou. Koukám, že jedna z těch dvou dívčích je státní, druhá soukromá evangelická.
Tabeatak v tomto věku jsou ty vztahy mezi pohlavími takové jiskřivé, kluci jsou blbí a holky chodí s nosem nahoru. ![]()
Ale ono to přejde, když se s tím pracuje. Někde se to segreguje samo, kvůli oboru studia, ale nechápu proč tomu chodit naproti.
No nic držím palce, ať se tam klukovi líbí. Dala bych to do patrnosti naším odborníkům na téma neprostupnost studia a nejhorší školství v EU.
Ehm ehm, zde jeden neznaboh, jehož dítě chodí na církevní gympl (ano, protože možnost lépe se dostat, ale zároveň kvalitní vzdělání a hodně možností vyjet na studium do zahraničí). Sama škola deklaruje, že víra není podmínkou studia, mají jisté procento studentů z nevěřících/nepraktikujících rodin. Školu si vybrala dcera, prodali jí hlavně ty zahraniční pobyty. Je tam spokojená, na mše nechodí (=začíná druhou hodinou, pro pubošku k nezaplacení) a v náboženství spí (a říká, že je to aspoň jednička zadarmo pro vylepšení průměru výza). Já s výběrem školy dosud moc nesouzním, ale na to mi "vy víte co" bílý tesák... ![]()
Tabea aký je vlastne rozdiel medzi reálkou a gymplom?

já jsem si koupila hnědej kabát, pro mě trochu nezvyklá barva, ale fakt se mi líbil..je to takovej ten lehkej bez podšívky, to jsem chtěla už dlouho..
a svetr

Ounz super nákup ![]()
Edge díky :)
Ounz svetr i kabát super nákup .
Ounz dobrý nákup ![]()
Ounz fakt skvělý nákup
Mini to jsou super kalhoty...dobrá volba
taky jsem o nich uvažovala,ale na zimu na mne krátký...plánuješ nosit pod ně podkolenky?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY