Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Kokoska
34332 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 14:58

woman27 ja se do Letnic vubec nedokazu zacist. Lezi mi tady uz asi pul roku, precetla jsem kousek a nejak me to nelaka pokracovat.

Offline Tak Betty
6006 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 16:42

Šmarjá, Letnice jsem koupila dceři , díky zdejším recenzím. Nebo ty příznivý recenze byly někde jinde ?

Offline viktorka_od splavu
49000 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 16:47

Tak Betty mne se to libilo:-) ale vadilo to vericim, tak to zvaz

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 17:18

Tak Betty mne to knihovnicka zas chvalila. Kazdy ma iny vkus. Ja si podla ukazky myslim, ze sestru aj mna to bude bavit :)

Offline brrr
12220 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 20:33

Mi se Letnice líbily (narozdíl od Šikmého kostela třeba).

Offline leona mp
příspěvků moje polička 19. prosince 2025 22:49

Letnice se mi moc líbily , ale třeba taťka je odložil. 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 19. prosince 2025 22:51

woman27 Klabouchovou miluju, Duch Pankráce jsem si také koupila, ale zatím je na čekačce. 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 19. prosince 2025 22:54

A když jsme u těch knížek- nečte někdo historické detektivky od Červenáka? Dostala jsem od kamarádky Anděl v podsvětí a nevím, jestli nebude škoda číst tuhle jako 1. Je to tuším 7. kniha serie a nevím, jestli mi ty předešlé nebudou chybět. 

Offline Pinot Noir
29527 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 23:37

Tak Betty já jsem poslední dobou velmi pomalý čtenář, Letnice čtu už dlouho, ale líbí se mi to, chvilku trvalo, než jsem se začetla, ale věřím, že kdo přečte víc než stránku, aniž by usnul, se začte raz dva.

Offline notna
9192 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 02:38

Letnice jsem poslouchala jako audio a nedoposlouchala ani na druhý pokus, který jsem jim dala po zdejší debatě. Byla jsem už za polovinou. Mě to vůbec nezajímalo, co bude dál. V obou případech to prostě vyšumělo, že jsem to pořád odkládala nebo při poslechu mi myšlenky utíkaly jinam, až jsem naznala, že se do toho nutit nebudu.

Ale nemyslím si, že by to byla špatná kniha. To vůbec ne. Rozhodně ji dejte šanci.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 20. prosince 2025 05:50
Reakce na leona mp:

A když jsme u těch knížek- nečte někdo historické detektivky od Červenáka? Dostala jsem od kamarádky Anděl v podsvětí a nevím, jestli nebude škoda číst tuhle jako 1. Je to tuším 7. kniha serie a nevím, jestli mi ty předešlé nebudou chybět. 

​Narážky na předešlý život a zážitky  Steina a Barbariče jsou v každém díle, ale na jednu každou detektivku to vliv nemá. Jsou dobré, čtu je ráda.

Kolega archivář zvanŷ Střelec (v prvních svazcích série mu Červeňák děkuje za rady ke starým puškám) ukazoval Červeňákovi Plzeň právě kvůli Andělovi v podsvětí. Jako když Dan Brown přijede do Prahy

Offline Lenka22
2587 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 10:29

leona mp taky myslím, že to nevadí číst napřeskáčku, ty narážky na předchozí děj jsou nepodstatné. Ale jinak si myslím, že Červeňák je jen o něco lepší Vondruška. Ty postavy jsou strašně schématické. 

Offline Karja
43987 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 13:11

Pinot NoirJá jsem tak rychleji čtenář, že můžu číst o prázdninách jen:D Já se vždycky nemůžu odtrhnout a čtu a čtu a čtu, až je půl 3:D....Takže já přečtu o prázdninách třeba 7 knížek a pak celý rok nic, bohužel no..

Offline DruI
5468 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 13:15

Karja Já to mám stejně, já vůbec nezvládám mít knížku rozečtenou, já to buď vezmu v kuse (a pak si ráno hrozně nadávám ;o) nebo nedočtu. Takže takové ty rady přečtěte si před spaním pár stránek ať se vám líp usíná na sebe fakt aplikovat nemůžu :o)

Offline Karja
43987 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 13:21

DruI Asi tak no, já už právě se znám a během roku ani žádnou knížku nehledám no, pak se vždycky dostanu do skluzu s nějakýma vecma doma a tak:D. Nebo jsem i protivná na děti, poněvadž si chci číst, že jo:D

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. prosince 2025 13:44

leona mp urcite od zacatku! Cervenak je fantasticky, ale varuju, je to docela krvak. Sice kazda kniha ma vlastni dej, ale celkem to na sebe navazuje. A ze to je lepsi Vondruska moc nesouhlasim (byt uznavam toho jsem nikdy necetla). Ty knizky je nutne brat jako takovy akcni film v dobovych (ale pomerne presnych) kulisach. Je to ciste dejove a ma to spad jako scenar filmu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2025 14:26

DruI já před spaním nemůžu číst z úplně jiného důvodu, usnu než tu knihu vůbec otevřu. 

Offline Magda
254 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 15:18

Letnice jsem poslouchala v audiu a skvěle jsem se bavila. Jsem věřící a vůbec mě to nepohoršilo, spíš naopak. Někteří lidé se berou zbytečně moc vážně, zpravidla k jejich vlastní škodě.

Offline Sweet Potato
39807 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 15:22

MagdaJá si ten poslech taky moc užila.

Offline leona mp
příspěvků moje polička 20. prosince 2025 19:28

Lenka22 Já tedy žádného Vondrušku nečetla. Ten mě neláká. Červenáka jsem dostala, vůbec jsem ho neznala.