Vazne nezabiju kostku drozdi, kdyz ji strcim do mrazaku? Ja se to pak ozivuje?
Jídlo a vaření
Kokoskanechám ji rozmrznout v lednici a pak normálně používám
Karja ta od Husy. Mléko tam prostě nedávej a je to. Možná trochu minerálky.
6 žemlí
6 vajec
125 ml mléka
500 g vareneho uzeneho masa nekolik lžic vývaru z masa (spis víc)
2 hrsti mladých kopriv (i víc)
muskatovy květ (nebo ořech)
pepr, s
sadlo na vymazání pekáče
zemle nakrájet na malý kostičky, zvlhcit vývarem z masa, přidat maso na kostičky, nasekané spařené koprivy, pepř, sůl, muskat vejce rozslehat s mlékem, přidat k houskam a nechat chvíli stát, urovnat do vymazanyho pekace, zvolna pect docervena (cca 180C/45-50 minut) nekdy ji dělám i tenkou na plech, tahle byla vyšší a maso nebylo bo karantena (nakrajenej lovečák)
k večeři ovesné palačinky se špenátem - jen jsem to teda dělala z čerstvého listového špenátu... plus obyč zeleninový salát s avokádem

continuity Díky, mléko mám bezlaktozové. (Já nevím, zda jsem to zmiňovala pak, ale dcera nemůže jen laktozu, takže paráda!)
Kokoska Jinak já jsem teď dělala se sušeným droždím pizzu a jako je to super. Už asi budu kupovat jen sušené, člověk nemusí řešit spotřebu;-)
RoSa Super, děkuji ti za tip!
jelikož jsem dneska nemusela vařit díky zbytkům od včera, jen jsem vyměnila přílohu, tak jsem porušila předsevzetí jen jednoho teplého jídla denně a k večeři pečený květák:-)
zítra bude ten pajšl, už jsem to sto let nevařila, tak jsem zvědavá jak dopadne:P
U nás bude zítra hovězí dušené na kaparach.
Květák byl dnes.
U nas se dnes dojidalo jehneci s testovinovou ryzi a zitra budou tortelliny.![]()
U nás dnes čočka na kyselo. Zítra falafel v tortille..
My dnes koprovku, zitra kure s nadivkou a po sto letech hrstkovou polevku. A vcera byl kralik na korenove zelenine s cerstvym spenatem.
Já si uvařila už asi po stý hovězí vývar. A dojídala vepřový v mrkvi.
Karja Ježiš koprovka ![]()
Karja toho králíka bych si dala!
Karja Tak já bych si dala tu nádivku, a hrstkovou polívku ![]()
viktorka_od splavu To jo, zjistila jsem, ze tyhle nedelni jidla typu kralik a kachna jsou paradoxne nejjednodussi, vrznes to do trouby a cus, tak to jime docela casto:-D
Aranel Tak zitra o pul 12!
viktorka_od splavu co je pajšl?
Ja delala vcera rizky a dnes pecene kruti s cizrnou a rajcaty a kuskusem.
Karja No nevim, k vám do koronadoupěte. Pošli to přes Dámejídlo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY