Lamicka myslím se to česky jmenuje plíčka na smetaně. původně je to z vepřových vnitřností, to co se vytáhne pokupě z prasete - srdce, plíce a to kolem. já to teda v životě nejedla a když jsem se před.. no nechci vůbec počítat kolika lety vdala, tak jsem se do toho ani nevím proč jednou pustila, jen z těch srdíček a bylo to docela dobrý. teď si to vyžádal muž tak jsem si to připomněla. udělá se klasicky vývar s kořenovou zeleninou a z toho pak smetanová omáčka, stejně jako někteří vaří svíčkovou. svíčkovou teda dělám z hovězího a peču. kupuju pro kocury u nás v řeznictví vepřové jazyky a srdce, tak tentokrát jsme se podělili, dostali ty "škaredé" části a teď vařím to pěkné maso:D
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu jo, to asi nekdy varila mamka pro tatku. Uz jsem si vzpomnela. Diky.
Lamicka moje maminka tahle jídla vůbec nevařila, tak ani nevím, jestli to dělám tak, jak to má správně chutnat:-)
viktorka_od splavu hm, ale jsi mi připomněla vařený hovězí jazyk. Vůbec teda nevím, kde bych to vzala, ale milovala jsem to s křenem.
To je hezký, jak nám tady v krizi vyplouvaji na povrch ty klasiky.
Ještě jsem nedělala dlouho bramboráky a jsem si dost jista, že by to dětem chutnalo. ![]()
continuity hovězí to vůbec nevím
ty vaše rohlíky a košíky to neprodávají?
Ehm, tak silikonový formičky jsem nakonec vymazala olejem, ne, že by to pomohlo ![]()

continuity bramboráky chci dělat tento týden taky (mám na ně chuť snad od vánočních trhů)
Zu
pardon. co to mělo být?
Zu No furt lepsix jez kdyz ja jsem vrazila nakyp do nejakych papirovych a vypekla se mi do toho jidla ta barva!
viktorka_od splavu Citronový bábovičky, tohle si nějakou pořádnou fotku moc nezaslouží![]()
všechno na gram přesně, teplota podle teploměru, čas přesnej, postup dodržen.
já vím, proč do tý kuchyně moc nelezu!
Karja Ale u tebe se to ztratí, ty vaříš a pečeš denně!
já vlezu vítězoslavně k troubě a dopadne to takto![]()
viktorka_od splavu no moc se to tam neviděla, navíc teď bych na to čekala navěky. Já normálně jezdím přes centrum, ale teď se mi do krtka nechce, tak 1x tydne se odvezu i autem.
Zu to byl určitě vadnej recept, příště se povedou
continuity njn, pravda
Zu no tak ono to taky dělá praxe. Neboj, nez skonci tenhle bordel budeš péct i bez vážení a teploměru.
continuity Mám pocit, že jazyk mívají v Globusu.
continuity viktorka_od splavu Do těch formiček toho bylo hrozně málo, se bojím, že tohle od oka nikdy nedám
ale ještě šanci jim dám, perník mi doma sní z formičky i lžičkou, to jsem měla vyzkoušet jako první!
Zu Jako na sladke peceni me taky neuzije;-). To me nejak nebavi;-). Maximalne nejaky ,,snidanovy,, veci, proste jakoze tam neni jen mouka, ale treba vlocky, takze se to.z 10 procent tvari zdrave;-). Takze jako tvuj zapal pro cintronove babovicky ti zavidim!
Karja Zápal? Ty formičky jsem koupila před rokem![]()
Zu
To mi připomíná moje pečení, tuším že moje maková bábovka z NW formy tady už vstoupila do dějin...(už jsem ji sem pro potěchu mizerných pekařek dávala minimálně 2x).
Zu ja silikonovou formu vubec nevymazavam a muffiny se mi vzdycky vyklopej cely
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY