Tak já měla v poledne už velkej hlad. A ten má velký voči! ![]()
Jídlo a vaření
barbucha A co ty zebra, cekame jak to dopadlo;-)
Karja Už to tu bylo na straně 1111, asi tě zbavíme funkce!! ![]()
Teda ale fakt, Karjo... ![]()
Karja My máme taky zahradu s kdečím, neteř a synovec jsou jak kobylky a naši nic. Mladší dokonce jednu sezonu nejedl ani jahody! Třešně, ani višně nejedí oba, švestky taky, hrášek moc ne, rybíz taky. Jediné štěstí je, že se to každým rokem mění, takže doufám, že se to začne obracet k lepšímu.
Karja teda Mlho, vzdyt jsme o tom dobrou stranku hovorili
Ava udělalas dobře. To jídlo je perfektní. Pro mě je to nejlepší lilkove jídlo ever
Jenom nedělám labneh, ale používám rovnou hustý řecký jogurt.
Já jsem prošla i dost zahraničních receptů a labneh nedělají nikde. Naopak v některých receptech jogurt ředí trochou ledové vody, aby to bylo víc jako omáčka. Zvolila jsem střední cestu, takže jsem nechala řeckej jogurt jako Ty.
Fakt to bylo výborný.
nonemy Ono je to prý chuťově dost podobný - lilek a houby. Já tedy houby nejím, ale lilek jo, tak nevím. Myslím, že není žádná tragédie, že ho dítě nejí, navíc se k němu třeba projí časem.
Ounz cože? Simit? Proč mi to děláš? ![]()
barbucha prasácke raňajky sú tie najchutnejšie. Na praženici som fungovala dosť rokov. Aj s tou slaninou a rajčinami.
Ava co dělám?
Dávam do pozornosti, ale že ozaj návyková torta.https://youtu.be/Y1JqtEBbLXI
Karja kde se v nich ty preference berou nevím, ale čím jsem si obsolutne jistá, že to není výchovou.
Starší chodila v roce a půl u babičky do skleníku na rajčata. Umyla si ho, někdy ani to ne, a jedla to jak jabka. Byla jsem zoufalá, protože z toho měla obryndany všechno oblečení. Doted spase všechno co tam roste a babička ji teď kupuje borůvky a maliny, aby ji udělala radost. A mladší, se kterou se zacházelo plus-minus stejně, si dá za sezonu tři višně, dvě třešně a hrst malin, čímž to považuje za vybavenou věc. A to se babicka fakt snažila. Z ovoce ji jabka, meloun a občas vezme na milost banán.
Jednou ségra chtěla servírovat k nějakýmu kuřeti kompot, že jim jako udělá pomyšlení, tak prisla malem se slzami v očích, jestli by k tomu nemohla dostat okurku.
Docitam po dlhsej dobe toto vlakno a idem sa hanbit do kuta a vstupit si do svedomia, nepeciem skoro vobec a varim dokola to iste
. Mate to vsetko krasne a diky za inspiracie.Ale predvčerom som skusala Toto marocke kura
A malo to doma uspech, tak zaradim do jedalnicka. Starsi syn dokonca vyjedol vsetok kuskus z hrnca, jupii mozem ho znova zacat varievat.![]()
Sweet Potato ja krevety pred loupu,protoze delam tomatovy sos a zahustuju fetou....to se pak spatne obira.Z grilu loupat nevadi.![]()
Někteří šneci se byli opalovat.

brrr Krásnej talíř
no a ty opálený šneci... aspoň jsou chřoupavý
já mám v troubě bábovku Savoy, měla jsem co dělat, abych to těsto nesežrala ještě syrový
... a zapomněla jsem formu vysypat moukou![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025