Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:29

Sweet Potato Je potřeba se zeptat stravniku, co preferuji. Já mám třeba pocit, že muž má rád to i loupání.

Neco jako vykostěne kure nebo rebirka. Taky to každý neocení. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:39

Ounz Jo, a Tvoje matka je hustá Takovej "mírnej" nátlak, to bych se měla taky naučit

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:39

continuity Děkuju, to bych mohla, vypadá to dobře.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:40

Jo a malé dítě nejí zeleninu téměř žádnou. Co mě dost štve, protože jako malinká to normálně jedla. 

Výslovně ma ráda okurky, kvetak a kysané zelí, některé věci ještě toleruje, třeba mrkev v polévce. Ale cokoliv zeleného je no-go. Ted snedla to romanesco, co je úspěch nevídaný.

Je to opruz, ale snažím se vařit jídla, ve kterých ta zelenina není tolik vidět. Minule mě načapala jak strouham mrkev do boloňské omáčky. Jsem ji ujistila, že to dělám pořád, tak nakonec dobrý. 

Starší občas něco ochutná, to je trochu lepší,jen u ni mam pocit, že by klidně jedla i polystyren, pokud by to fungovalo. Ona má sen letět na Mars, tak ty amarouny v tubě budou ideální. 

Ale zas obe ji ryby a i celkem luštěniny. Beru to tak, že všude je něco. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:48

continuity Jasně, že všude je něco, to nemá cenu lámat přes koleno. Já zeleninu miluju a zeleninová jídla dělám nejčastěji, tak jsem moc ráda, že ji má ráda taky (i manžel). Manžel u nás vaří nejčastěji (pokud tedy chodím normálně do práce) a taky dělá taková spíš lehčí jídla. Já třeba nemusím celer, dcera má ráda i ten. Naopak vždycky trnu, co vařit té neteři, která je čistě masožravá
A tady to tajné zakomponování do jídla je náhodou dobrá cesta

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:48

jelikoz jsem varila polivku z morkovych kosti, byl dnes i predkrm

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:55

continuity Tak tabouleh nebude, píšou, že není vhodná ta kadeřavá petrželka, my máme tu :(

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:56

nonemy dávala jsem na stránce dřív, tady znovu. Děti řekly, že je to buchta s bonbonkama (kandovaná kůra), tak jsem je u toho nechala.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:56

nonemy jinak to zeleninová jídla = lehčí je dost otázka, mě třeba ta hodně zeleninová jídla nedelaji úplně dobře na trávení. Ja bez problémů stravim čočku (ta mi dela na trávení výslovně dobře, zvlášť když je bez dalších sacharidů). Ale takove kapusticky nebo paprika to cítím ještě další den.  

Nemusím mít na talíři úplně steak, ale takovou rozumnou kombinaci masa, zeleniny a sacharidů. Proto ani nechápu ta vyzivova doporučení, že minimálně půl kilo zeleniny denně. Já to zkoušela a ještě tak možná s odřenýma usima v létě. Jinak mi to vážně nedělá dobře. Jsem asi puvodem eskymák. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:57

MaeGandal Omlouvám se, to jsem si nevšimla. Děkuju.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:58

nonemy prosím tě, já tam dám, co zrovna seženu. Tu kudrnku musíš nasekat víc najemno, aby neskrabala v krku. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:00

continuity Původem eskymák Já jsem zase žlučníkář, takže třeba papriku taky moc nemůžu, dělá mi těžko. A za zeleninu považuji i brambory. Já asi říkám lehčí jídla všemu, co není omáčka a knedlíky

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:01

continuity dobře, zkusím

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:03

nonemy jo, tak s bramborama se na půl kilo zeleniny denně asi dostanu 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:12

continuity no vidíš :) Pečené brambory jsou náhodou moje úplně nejmilovanější jídlo, top 1 :) Na druhém místě je tortila s masem a zeleninou (je tam zelenina, je ).

Online Karja
44334 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:14

continuity Zajimavy, kde se ten odpor k zelenine u deti bere. My mame takovou externi zahradu s plodinama, sambo tam braval deti a z tech rybizu, ostruzin, svestek, hrusek, merunek, to jedlo jen to nase nejmensi dite, ty bratranci a sestrenice to nejedi, ja nevim, jestli se po sobe opicej nebo co delaj....jedi max jahody, hrasek a boruvky.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:19

Prasácká snídaně dneska. Celej tejden se vždycky těším

Offline Sweet Potato
40024 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:22

barbucha Snědla bych sice tak třetinu, ale s vrlkou chutí.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:25

nonemy Vyprdni se na lilek, já myslím, že pro děti je stejně nejdůležitější ta zelenina, co se nemusí tepelně upravovat. Moje děti zeleninu a ovoce milují, ale lilek taky nejí. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:25

nonemy není třeba se omlouvat, nevěděla jsem, jestli ses k tomu nedostala později