Máte prosím někdo osvědčený recept na chřestovou polévku? Ale prosím bez bílého vína, to mi až na výjimky v receptech nechutná;-)
Jídlo a vaření
Karja Delam ji ze zeleneho chrestu uplne jednoduse: osmahnu spicky a odlozim stranou, pak mirne osmahnu zbytek chrestu, zaleju vyvarem, pridam trochu jahel, smetanu (v mem pripade rostlinnou), sul a povarim. Pak to rozmixuju a na taliri ozdobim tema spickama.
Myrtila jahel? Tak to je zajimavy!
viktorka_od splavu Ta vypadá krásně. Koukala jsem i na recept a kvůli čokoládě a oříškům by mi jí doma nikdo nejedl
. Nechápu to. Čokoládu v tabulkách sní na posezení a v zákusku nebo buchtě ani omylem![]()
viktorka_od splavu Parádna![]()
Renusatko Čokoláda a oriešky? Kdekoľvek, kedykoľvek. Aj v tabulkách. A už vidím aj následky vo forme záchranného kolesa![]()
Renusatko Hlad na ně! ![]()
razorblade continuity Karanténa, den 1493.: smrkový výhonky jsou na okně. Citron jsem přidala. Teda jak tohle dopadne... (a měla jsem jich jen půlku takový větší sklenice, ne půl tašky, nejsem blázen
)
Aranel já jsem si je zapomněla utrhnout. ![]()
continuity
tak je zbytečný se ptát, jestli jsi chtěla dělat "sůl" nebo "svůj"
Aranel zas mám kytku na stůl, na květinářství jsem nezapomněla.
Já tam chodím skoro denně, třeba to ještě dám.
Karja Jj, pouzivam je jako univerzalni zahustovadlo do kremovych polevek, je to bezlepkove (obcas se u nas bezlepkar vyskytne) a mam je vzdycky doma, na rozdil od brambor :-)
Renusatko kdyz to tam nedas, tak se nic nestane:-) to testo samo o sobe je moc dobry![]()
Ze zasob drozdi jsem spachala jarni polivku s drozdovyma knedlickama a takovy uspech jsem fakt necekala.![]()
Luna po drozdi rostou bezva vlasy;) Jinak u nas probehla drozdova pomazanka na kminovem chlebu, sezrala jsem ji skoro celou sama.
Luna miluju drožďový knedlíčky! Ideálně v drůběžím vývaru u babičky. Je jediná v mým okolí, kdo to dělá, mám to s ní spojené. Drožďová pomazánka u nás byla minulej týden.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025