Mně nijak neuchvacuje ani ohřátý plátek kyselé okurky v hamburgrech a tak. A už vůbec nepochopím teplé lupení (salát, rukola) v zapečeném toustu nebo panini. Z křupavého salátu je rázem zvadlá chcíplotina.
Jídlo a vaření
Rukolu jedinou takhle snesu, občas když doma zbývá a nechci, aby shnila, tak s ní zacházím podobně jako se špenátem a zamíchám ji do nějaké omáčky na těstoviny nebo přidám do mletého masa.
Jiné druhy zeleného lupení, které zvadlo v zapečeném toustu, ve mně vyvolávají pocity hnusu :)
jo okurka leti z hamburgru ven kdyz uz ho nahodou jednou za rok jim.:-)
Ohrata rukola mi nevadi jen v sendvici na italske benzince.:-D
Já nepochybuju o tom, že jsem měla na jídelnu štěstí. Párkrát jsem jedla v menze právnické fakulty a to teda byly dobrůtky...
Sníst se to víceméně dalo, ale za víc než těch 40 Kč to skutečně nestálo.
Pro mě na celé menze byla nejděsivější prosklená vitrínka na začátku fronty, kde byly vystavené čtyři talíře s jednou porcí denní nabídky. Vždycky jsme se dohadovali, co s tím pak dělaj a jestli ten talíř ještě někdo dostane jako poslední porci ![]()
Tak to já kvůli pečivu obchody obíhám ( i proto, že mám čas ), takže myslím, že už mám celkem přehled.
Sainsbury's - výborné pletené housky
Waitrose - tam kupuju balený "wheat a rye sourdough bread" nebo "flute" ( dlouhá bageta, která vydrží dobrá i 3 dny ), dřív tam mívali i tu žitnou hutnou cihlu, ale asi o ni nebyl mezi místními zájem, takže třeba u nás ve Waitrose není, možná v nějakém velkém bude
no a ten MaS - fakt se tam někdy zkuste jít podívat - doporučuje ten german rye style bread a san francisco sourdough bread a jak jsem psala, výborné jsou i ty chleby s fíky a brusinkami
My toho bílého pečiva zas tolik nejíme, takže housky u nás bodují ( hlavně u dětí, samozřejmě ). Jinak mám pocit, že musíte mít v okolí opravdu smůlu na obchody i pekárny, protože v té naší village je výběr velký.
Plisované chleby je dobrá představa![]()
Já jsem přes svátky pekla několikrát focacciu (protože je přirozeně veganská), s olivama nebo sušenejma rajčatama, byla vynikající. A právě pekárna ji za mě zadělala, určitě vyzkoušejte!
A taky jsem pekla veku a byla milionkrát lepší než všechny kupované (opět zadělávala pekárna)
Já nejsem líná míchat, ale přiznám se, že nemám trpělivost nechat těsto tak krásně vykynout, jako to umí pekárna.
Pokud budete dělat tu focacciu, radím vyklopit z pekárny rovnou na pečicí papír na plechu a roztáhnout těsto na něm.
A recept na focacciu by prosím byl?
Tak pro mne byla kdysi dávno menza (nejčastěji právě právnická) neuvěřitelný skok k lepšímu proti školní jídelně. Výběr z pěti jídel? Ten luxus! Tedy pokud člověk přišel včas.
Dovolím si polemizovat s tím, že palačinky jsou primitivní jídlo. Co já jsem se navztekala, než jsem se je naučila dělat dobře
V menze si je nějak neumím představit. Při tom objemu je asi nebudou dělat "live" a odleželý už asi dobrý nebudou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY