rozvr... co?:-O to teda moje vrtule jsou disciplinovane a nic takoveho si nedovoli!:-))
Bledule mne se teda slepuji jen klasicke flicky, proto je nevarim
rozvr... co?:-O to teda moje vrtule jsou disciplinovane a nic takoveho si nedovoli!:-))
Bledule mne se teda slepuji jen klasicke flicky, proto je nevarim
vidím, že nie som sama, kto má problém s tým, že teoreticky by to malo byť to isté, ale aj tak sa mi to vôbec nehodí. Napríklad paradajkovú omáčku na cestoviny zjem len so špagetami, nikdy nie s penne ani s ničím iným. Fusili nejem vôbec, vadia mi a baklažánovú omáčku zasa vždy len s penne. A úplne sa mi obracia žalúdok, keď niekto je kolienka na sladko
presne:-)
Úplně vidím, jak tvoje vrtule spořádaně pochodují srovnané ve vzorném dvojstupu!
(Asi se tě začnu trošku bát.)
S tím naprosto souhlasím. K něčemu jedině linguine a k něčemu zas ta (viktorka zavře oči) kolínka.
Flíčky jsou kapitola sama pro sebe. ![]()
Moje dnešní polívka, hustá zeleninová, velmi uspokojivá ![]()
Složení: oliv.olej, sůl, pepř, cuketa, lilek, cibule, paprika a cherry rajčata- na nich nešetřím.

Těstoviny u nás hlavně vrtule a špagety. Kolínka muž ve školní jídelně zbožňoval, ale nakonec uznal, že se v nich neprakticky drží horká omáčka, tak vrtulujem :-)
Všechny těstoviny vařím kratší dobu než je doporučeno, aby byly opravdu na skus ![]()
Linguine tuhle koupil bez brýlí místo špaget
a nějak se u nás teda neujaly.
A ke všemu to bylo Makro balení :-).
neboj. jim klidne davam obcas i rozchod;-)
a z testovin mam nejradeji ty nejtenci spagety, z neznameho duvodu chutnaji lip, nez tlusty:-) co nesnesu vubec jsou ty cesky z obycejne mouky, ktery se rozvaruji. kolinka jsem jiny nikdy neochutnala, takze je mam za nepozivatelny
Já jím ráda všechny tvary těstovin. Osvědčené značky jsou Barilla, De Cecco, Rummo, L´Armonia del Gusto. Proti obyčejným kolínkům nic nemám. Sice jsem je naposledy jedna před mnoha lety, ale vzpomínky mám jen ty nejlepší. Dělávali jsme je doma třeba ke kuřeti na paprice a rajské. A se slzou v oku vzpomínám na nudle s mákem. Těstoviny vařím al dente a zpravidla stahuju z ohně o minutu, dvě dřív, než doporučuje výrobce na obalu.
"Co z modnich testovin naopak vubec nemusim jsou penne, nevim proc."
Jeden můj známý taky nemusí penne a ten ale ví proč. Má pocit, že ho budou píchat v břiše.
Mimochodem, netušila jsem, že jsou módní. Myslíš v ČR. Jakože dřív tu nebyly?
A teď jste mi udělaly chuť na těstoviny, jakékoli, s čímkoli. Nejvíc kupuju linguine, líbí se mi jak jsou připlacatělé. Ale rozhodně nemám problém s kombinacemi druhu těstovin a omáčky :-) Jako ke kuřeti na paprice mám radši špecle než kolínka, ale normálně to vůbec neřeším. Prostě vezmu co dům či obchod či trh dal a podle toho udělám omáčku.
Ještě před chvílí jsem byla přesvědčená, že dnes k večeři vařím červenou čočku s lilkem a parmezánem, ale s těma těstovinama jste mě teda fakt nalomily. Jsem večer doma sama, tak si můžu uvařit něco co pán domu nejí, tedy cokoli zeleninového :-) se těším.
V úterý jsem si udělala zapečené kysané zelí s bryndzou. Žádná dieta to teda nebyla, dala jsem tam dost špeku z mangalice ale bylo to ukrutně dobré.
ta polívka vypadá úplně úžasně, tu si dám asi dneska k večeři já!
Zapečené zelí....recept by nebyl? Děkuju.
Jé, tak to jste mě moc potěšila! ![]()
vypadá fakt úplně fantasticky
Ale s obyčejnými rajčaty prosím nezkoušejte, musí to být nějaká, co mají chuť.
Pro mě je to hlavní jídlo dne, tak na cenu zeleniny zas tak nekoukám...
Pardon za nevyžádanou radu, ale teď cítím zodpovědnost, to chápete, že jo!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.