Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 10:29
Reakce na Sweet Potato:

rozvr... co?:-O to teda moje vrtule jsou disciplinovane a nic takoveho si nedovoli!:-))

Bledule mne se teda slepuji jen klasicke flicky, proto je nevarim

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 10:33

vidím, že nie som sama, kto má problém s tým, že teoreticky by to malo byť to isté, ale aj tak sa mi to vôbec nehodí. Napríklad paradajkovú omáčku na cestoviny zjem len so špagetami, nikdy nie s penne ani s ničím iným. Fusili nejem vôbec, vadia mi a baklažánovú omáčku zasa vždy len s penne. A úplne sa mi obracia žalúdok, keď niekto je kolienka na sladko

49477 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 10:38
Reakce na betsey:

presne:-)

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 10:38

Úplně vidím, jak tvoje vrtule spořádaně pochodují srovnané ve vzorném dvojstupu!  (Asi se tě začnu trošku bát.)

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 10:42
Reakce na betsey:

S tím naprosto souhlasím. K něčemu jedině linguine a k něčemu zas ta (viktorka zavře oči) kolínka.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 10:53

Flíčky jsou kapitola sama pro sebe.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 12:25

Moje dnešní polívka, hustá zeleninová, velmi uspokojivá 

Složení: oliv.olej, sůl, pepř, cuketa, lilek, cibule, paprika a cherry rajčata- na nich nešetřím.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 12:31

Těstoviny u nás hlavně vrtule a špagety. Kolínka muž ve školní jídelně zbožňoval, ale nakonec uznal, že se v nich neprakticky drží horká omáčka, tak vrtulujem :-)

Všechny těstoviny vařím kratší dobu než je doporučeno, aby byly opravdu na skus 

Linguine tuhle koupil bez brýlí místo špaget a nějak se u nás teda neujaly.

A  ke všemu to bylo Makro balení :-).

49477 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:07
Reakce na Sweet Potato:

neboj. jim klidne davam obcas i rozchod;-)

a z testovin mam nejradeji ty nejtenci spagety, z neznameho duvodu chutnaji lip, nez tlusty:-) co nesnesu vubec jsou ty cesky z obycejne mouky, ktery se rozvaruji. kolinka jsem jiny nikdy neochutnala, takze je mam za nepozivatelny

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:24

Já jím ráda všechny tvary těstovin. Osvědčené značky jsou Barilla, De Cecco, Rummo, L´Armonia del Gusto. Proti obyčejným kolínkům nic nemám. Sice jsem je naposledy jedna před mnoha lety, ale vzpomínky mám jen ty nejlepší. Dělávali jsme je doma třeba ke kuřeti na paprice a rajské. A se slzou v oku vzpomínám na nudle s mákem. Těstoviny vařím al dente a zpravidla stahuju z ohně o minutu, dvě dřív, než doporučuje výrobce na obalu.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:28
Reakce na :

"Co z modnich testovin naopak vubec nemusim jsou penne, nevim proc."

Jeden můj známý taky nemusí penne a ten ale ví proč. Má pocit, že ho budou píchat v břiše.  Mimochodem, netušila jsem, že jsou módní. Myslíš v ČR. Jakože dřív tu nebyly?

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 14:05

A teď jste mi udělaly chuť na těstoviny, jakékoli, s čímkoli. Nejvíc kupuju linguine, líbí se mi jak jsou připlacatělé. Ale rozhodně nemám problém s kombinacemi druhu těstovin a omáčky :-) Jako ke kuřeti na paprice mám radši špecle než kolínka, ale normálně to vůbec neřeším. Prostě vezmu co dům či obchod či trh dal a podle toho udělám omáčku.

Ještě před chvílí jsem byla přesvědčená, že dnes k večeři vařím červenou čočku s lilkem a parmezánem, ale s těma těstovinama jste mě teda fakt nalomily. Jsem večer doma sama, tak si můžu uvařit něco co pán domu nejí, tedy cokoli zeleninového :-) se těším.

V úterý jsem si udělala zapečené kysané zelí s bryndzou. Žádná dieta to teda nebyla, dala jsem tam dost špeku z mangalice ale bylo to ukrutně dobré.

Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 14:11
Reakce na Jehelníček:

ta polívka vypadá úplně úžasně, tu si dám asi dneska k večeři já!

Offline brrr
12401 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 14:22
Reakce na andulka01:

Zapečené zelí....recept by nebyl? Děkuju.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 14:32
Reakce na Potrefenáhusa:

Jé, tak to jste mě moc potěšila! 

Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 14:35
Reakce na Jehelníček:

vypadá fakt úplně fantasticky

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 14:39
Reakce na Potrefenáhusa:

Ale s obyčejnými rajčaty prosím nezkoušejte, musí to být nějaká, co mají chuť.

Pro mě je to hlavní jídlo dne, tak na cenu zeleniny zas tak nekoukám...

Pardon za nevyžádanou radu, ale teď cítím zodpovědnost, to chápete, že jo!