Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 05. května 2020 23:47

Dadoo barbucha taky se hlásím do Klubu muškátu!

milacka když jsi to zmínila poprvé, tak jsem myslela, že to jsou loupáky

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 06. května 2020 09:39
Reakce na Dadoo:

barbucha miluju muškát. Květ i oříšek.

Super je do řízků. Nakládám kuřecí řízky do jogurtu a do něj dávám ten květ. Vynikající to je!

​To musim zkusit! Nakládala jsem do jogurtu s chilli... ale velkej rozdíl jsem teda - proti nenakládanejm - nenašla!

Ale na kuře se květ vysloveně hodí

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 06. května 2020 09:47

barbucha naložit do jogurtu (s vejcem) minimálně na 12 hodin. Lépe na den. A z jogurtu rovnou do strouhanky. Neotirat. A smazit jako běžné řízky.

Rozdíl poznáš.

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 06. května 2020 09:49

Dadoo Ja to namáčam bez vajca na 12 hodín a teda rozdiel je citeľný. barbucha

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 06. května 2020 10:03
Reakce na Biely kvet:

Dadoo Ja to namáčam bez vajca na 12 hodín a teda rozdiel je citeľný. barbucha

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 06. května 2020 10:08

Dadoo Biely kvet 

Měla jsem to naložený celej den, ale nic zásadního jsem fakt nezpozorovala. Ani hlavní strávník, takto mladý pán... Ovšem pro něj je důležitý, aby těch řízků bylo mnoho - asi by sežral i obalovaný hadry na nádobí, kdyby jich byl plnej pekáč!

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 06. května 2020 10:31
Reakce na barbucha:

Dadoo Biely kvet 

.asi by sežral i obalovaný hadry na nádobí, kdyby jich byl plnej pekáč!

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 06. května 2020 12:22

Potrebujem poradiť. Ja veľmi nepečiem. No a mama chce nové plechy a chcem jej ich objednať, aby nemala zámienku zas prechodiť všetky obchody v širokom okolí (nehovoriac o tom, že takéto domáce potreby ešte asi aj tak otvorené nie sú, aj keď u nás sa teraz otvára dosť divoko.

Chce len smaltované, rôzne veľkosti, hlavne teda malé, veľkých má dosť.

Nejaké tipy? Je úplne jedno, aký plech kúpim? alebo sú nejaké "lepšie" značky "na smaltované!!! plechy"? Ako dostala som pár "knížecích rad" zatiaľ od kamarátok, akože čo sa riadov týka, tak zásadne len ABC, alebo XYZ na čo som potom zistila, že dané ABC, alebo XYZ trebárs vôbec plechy nerobí, alebo ak, tak liatinové, alebo hliníkové alebo tak...."....ja viem, že zniem zúfalo, ale som zúfalá:)))

Proste, ktoré malé smaltované plechy keď objednám, bude to ok?

Nie, nemá zmysel riešiť, že teraz letia trebárs liatinové, alebo čo, mame sa dobre pečie so smaltovanými, tak chce smaltované.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:10

slniecko a myslis jako fakt plechy nebo formy? Podle me plech jako plech, vzala bych cokoliv co odpovida velikosti... 

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:36

slniecko myslím, že je to fakt jedno, jak říká 711990 Ve všech kuchyních, ve kterých jsem kdy něco pekla, byly klasický plechy různého původu a stáří a žádnej rozdíl jsem nepozorovala.

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:40

slniecko schválně jsem se šla podívat, smaltované plechy máme 4 kusy různých velikostí a žádný na sobě nemá značku nebo cokoliv.. takže vem cokoliv, co se ti bude líbit:-) nebrala bych akorát takové ty posuvné z víc částí, to se mi zdá hrozně nepraktické 

ohledně materiálu - hliníkové jsou naprd, měla jsem kdysi s teflonovým povrchem ale hrozně rychle to olezlo, navíc se kroutí. ten smalt je prostě klasika a stejně tam dávám papír, tak je jedno jestli se to přichytává

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:42

slniecko já do toho moc nevidim, ale dala bych si pozor na tu velikost, myslela jsem, že trouba jako trouba, ale do mojí aktuální se mi plech z pražský nevejde

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:42

slniecko jeste jsem sla mrknout na svoje a taky mam smalt. A jak pise viktorka_od splavu , stejne davam pecici papir.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 06. května 2020 14:36

711990 Ava viktorka_od splavu Potrefenáhusa 711990 

vďaka. Práve mama chce len smalt a tie malé potrebuje, aby ich mohla položiť na mriežku, alebo čo a piecť viac druhov naraz (trebárs má kysnuté, tak chce do jednej formy/plechu - je v tom vlastne rozdiel? Myslela som, že plechy môžu byť plytšie/hlbšie a forma je to, keď to už má fakt formu na niečo, bábovku, tortu, srnčí chrbát....- tak trebárs jeden s tvarohom, jeden s ovocím a pod...)

Tak sa výslovne sústredím len na to, aby to malo uvedené, že je to smalt, mnohokrát nie je uvedené vôbec nič, alebo trebárs tescoma má uvedený "nepriľnavý povrch", no tak aby mi nedorazilo niečo s nejakým teflónom alebo podobne...

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 06. května 2020 15:06

slniecko ja mam jeden teflonovy znackovy (myslela jsem, ze Tefal, ale na strankach to u nich nevidim) a je to bezva, ze se tam nemusi davat papir, ale zase je o to strach, kdyz chces rezat, ze ten povrch ponicis

Offline coralline
2302 příspěvků moje polička 06. května 2020 15:09

Objevila jsem recept na arašídové řezy. Kombinaci arašídové máslo a čokoláda miluju, ale marně přemejšlím, jaký do toho dát ty ovesný sušenky. Všechny, který mě napadají, mají ještě nějakou další příchuť (oříšky, čokoláda,...). Prodávají se nějaký jenom ovesný? A dát jenom ovesný vločky, tak se obávám, že to bude chutnat jako z pilin...

Nebo jestli máte někdo něco vyzkoušenýho, beru i úplně jinej recept.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 06. května 2020 15:23

coralline a co maslovy susenky? Ovesny budou delat pachut, ne

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 06. května 2020 15:27

coralline Opavia určitě dělá ovesný bez další příchutě (balení má tvar válce), jestli jsou dobrý nevím :)

Offline coralline
2302 příspěvků moje polička 06. května 2020 15:28

711990 Pachuť nevím, já ovesný vločky a další výrobky normálně jím, tak mi nevadí. Ale máš pravdu, že máslový budou tady asi lepší, stejně se ten recept jenom chtěl tvářit zdravě

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 06. května 2020 15:32

coralline no jako ovesnou chut:) ja mam ovesny vlocky taky rada, ale k arasidovymu maslu a cokolade se mi to moc nezda