andulka01 Ríbezle, rada kombinujem zeleninu s ovocím.
Jídlo a vaření
Gatita tak to by mě zajímalo, čím to bylo. Já jsem jednou vařila protlak, bylo ho fakt hodně a nasypala jsem tam prošly mletý pepř. Smrdelo to jak hnůj, nekecám. Bydleli jsme nedaleko kravina a já pořád chodila k oknu, že to z tama docela smrdí..a on to byl můj protlak.![]()
Gatita jeden můj kamarád táhnul hovězí vývar, crcal se s tím asi 12 hodin, pak ho čistil přes plátýnko, který ale bylo vypraný v aviváži, takže vývar = letní louka :))) to jen dávám k dobru jako anekdotu, nevím, čím to může být
tv mitford sister v obojim se vidim, ale to s tou avivazi me dostalo![]()
Stanou se veci. Kdysi jsem delala cukrovi s kokosem. Bylo to hnusny, smrdelo to. Usoudila jsem, ze to bylo zluklym maslem a udelala jsem novou davku. Bylo to tim kokosem.
Z mladé bulvy celeru mi zbylo spoustu listí. A bylo mi líto to vyhazovat, takže jsem to zkusila upravit jako špenát (máslo, česnek, smetana). Přidala jsem i zbytek listí z červené řepy. A bylo to fakt dobrý, jen zlehka celerový. K tomu hovězí parmazánové miniburgy, vše jako zobání k vínu.
andulka01 Super zobání
.
baltik Použito na minutky i dušené roštěnky, pokaždé výborný.
Kynuté těsto na koláč - jak děláte, aby zůstalo tenké? Babička dělala nejlepší rybízový koláč na světě a říkala mu placka. Tak bych si tu placku chtěla upéct, ale neumím placatý těsto...
dynda Hodně roztáhnout do stran a na horu kopec rybízu, ať to trochu zatíží?
999 prosim, o jakym hovezim je rec? To mi nejak uniklo.
To mi moc nefunguje, mám tlustý okraje a tlustou placku. Podle mě je v tom nějaký trik, co tu možná už někdo popisoval
.
Gatita muze to byt krmivem, staci, kdyz je krmi necim horsim, granulemi dnes krmi i farmari
andulka01 dobry napad. Ja to celerove listi davam do mrazaku a pouzivam do polivek.
Kokoska U mě co mrazák schvátí, nikdy nenavrátí. Ještě furt tam mám 11 kilovou uzenou kýtu co jsem vyhrála v plesové tombole. A nevim co s ní ![]()
Lamicka Jmenuje se to chlapská porce a je to roštěná z Billy
. Přišla sem s tím continuity a je to fakt výborné maso.
999 dekuji :)
andulka01 leda s kýtou někoho praštit a pak ji uvařit, po vzoru té povídky ![]()
Lamicka tezko rict, kureci si kupuju uz roky na stejnem miste, vzdycky mi prislo dobre. Tohle byl teda jen skelet na vyvar. Fakt mi to nejde do hlavy, ale nejspis za to muze to maso, no, i kdyz se mi zdalo uplne ok. Jedina neobvykla vec byla, ze jsem tam dala mrazeny celer, ale ten taky nebyl nijak vekovity. Hotova detektivka:)
Kokoska Royald Dahl ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY