Bowle marieu Diky, i za tu radu ohledne syra. Mam tu ted jenom nejaky zbytecek goudy, tak prikoupim neco vyraznejsiho.
Jídlo a vaření
crazydaisy zkusila bych nejake degustacni vzorky, treba Tady, podivat se, co pisou na strankach Nespresso o tve oblibene kave a pak zkusit najit neco podobneho podle intenzity a chuti.
Myrtila my naopak nedáváme tvrdý sýr, ale dáváme celer a navrch citrón.
Evaeva Tak to uz se pomalu blizi nasi variaci, kdy davame mrkev, celer, majonezu, citron a namackane rybi file, jeste teda trosku pepre. Na topinkach je to vyborne!
To zni dobre ta mrkev! Ja davam obcas na topinky na jemno postrouhanou mrkev, celer, petrzel a brambory. Uvarit spolecne. Domaci majoneza (s cibuli) plus muzou byt dalsi veci, okurek atd. Na to sunka od kosti na topince. Je to trochu upgrade (nebo downgrade, jak Se to vezme) bramborovyho salatu asi? Na horke topince je to studeny vyborny
Evaeva To je vtipný, právě jsme ji dojedli :) mrkev, celer, citron, majonéza, troška křenu. Výborná. A úplně nejradši mám čistě celerovou s citronovým pepřem a smetanou.
Kokoska dík, podívám se. Už jsem s tím strávila času
. Já byla tak ráda, že jsem kdysi objevila to nespresso a tím vyřešila problém s výběrem kávy. No a teď tohle. Já vím, že to synáček myslel dobře, no. Tak zkouším najít kávu, ale zatím byla každá pro mě nepoživatelná. Teď se otevřou po svátcích spec.prodejny i pražírna na kterou jsem taky dostala tip, tak snad se mi podaří něco najít.
Já jsem si oblíbila tohle: na nudličky strouhnutý celer (mladší - menší celý), jedna mrkev, půl jablka, nasekané kapary, sůl, pepř, citron, dijonská hořčice a křen po lžičce, majonézy o něco víc. Podáváme se šunkou a topinkami, hodí se i hrst polníčku, rukoly a podobně. Je to recept z Apetitu doplněný o mrkev a jablko, strouhat do vody není až tak nutné, zkusila jsem obojí a bez rozdílu.
Prosím, použil ste někdy někdo na pečení takový ty papírový formy? Já teď do jedný obdélníkový šoupla babku a teď přemejšlím, jestli sem vůbec mohla, takhle rovnou. Bude kynout, kvásková, tak snad se mi to nerozmočí? A půjde to pak vyndat a jíst? To se ptam brzy, co ![]()
Ounz jj pouzivam, ale spis na lity testa typu bananovy chlebicek. Navlhnout by nemela(zalezi, jak moc strikas testo pri kynuti, ja docela jo a to bych v ty forme nedelala), ale ven to pak jde leda vydrapat![]()
PS: kdybys to chtela opakovat, vylozila bych ji jeste pecicim papirem asi no....aspon prouzkem
711990
omg, co s tim budu dělat!
Ounz no a ty to chces nekomu venovat? Ty papirovy formy jsou prave na to, aby se to prodavalo pak i s nima, nejsou delany na vyklapeni. I na panettone se to prilepi. Ale teda jsou dva druhy - takovy tvrdsi kartonovy, ty pouzivam na ten banana bread kdyz ho nekomu davam a pak ty panettonovy, ty jsou tenci a jsou roztrhat.
711990 no chtěla sem to právě na přenášení, je to taková tvrdší, ale né úplně..

Ounz no, jeste je sance ze ta babka tu formu promasti, ale na vyklopeni bych nespolehala
711990 no, ale musí to jít nějak sníst, ne? Nebo to je něco ve smyslu, 'tady sem vám donesla buchtu, dejte si ji do vitríny'?
Na Silvestra jsme našli poklad. Kuchařku Připravujeme pohoštění z r.1986. Tam vám jsou skvosty! Například salát z lehce rozmrazené mrazené zeleniny a jogurtu. Překřtili jsme to na "mochovskou zmrzlinu". Nebo lehký salát s hroznovým vínem a majonézou. V kapitole "chystáme pohoštění dětem" například pěna z májky s máslem. ![]()
Sweet Potato to jsi mi připomněla zážitek: když jsme po revoluci směli navštívit CZ, zašli jsme s manželem na oběd do té restaurace nahoře v Kotvě... dali jsme si steak, (asi) hranolky a nějaká obloha u toho byla... ten hrášek na talíři byl na kost zmrzlej a třpytil se tou mrazákovou jinovatkou! obsluha trvala na tom, že to tak má být... brala jsem to jako výmluvu a šlendrián, ale asi to bylo tenkrát opravdu in, to jsem netušila
Ounz no vetsinou se odloupne ta forma/ruzne roztrha, jako na cupcakes treba
711990 no s destrukcí formy počítam, jde mi jen o to, vyhnout se destrukci moučníku
tak sem zvědavá, uvidím
Ounz budu drzet palce!:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY