Vilemina naprostý souhlas, chystám se zítra, až mi přivezou bedýnku mmj s kořenovou zeleninou, už se těším!
Jídlo a vaření
Zu frittata
Dneska veprove trochu na asijsky zpusob. Je to fajn krupavy, tuk byl jen nahore, uplne staci. K tomu rukola s citronovou zalivkou

0zero7 to je moc pekne!
jinx Diky, uz bylo upecene, tak rychlovka, priste dam mozna i rybi omacku
viktorka_od splavu easy, je to ze zbytku klasicky pecenyho bucku, nebo muzes rovnou syrovej nakrajet na uplne tenko a upict, mela jsem teda hodne libovej. Kraji se mi to lip upeceny uz, tak dela trochu prehazenej postup.
Pece tu někdo chleba v remosce? Nebo vůbec zkušenosti s remoskou? Uvažuju o koupi, ale znám ji jen z dětství a to jsem zrovna nedavala pozor ![]()
rozarka miluju remosku. V ní se jpece úplně všechno. Od masa po pečivo a cukroví.
Před silvestrem mi chcipla ![]()
rozarka kdyz jsem byla kkursu peceni chleba, pekli jsme ho tam v remosce a byl super
baltik Tak ale ten chleba se vkládá do studené remosky?
rozarka Když jsem na jaře pekla pár měsíců kváskovej chleba, dělala jsem ho v remosce nejradši. Měla jsem teda malou, takže se tam vešel jen malej bochníček (tuším celkem i s vodou cca 600-700 g). Dávala jsem ho do studený remosky lehce vymazaný olejem a (pokud se mi ho teda nepodařilo nechat překynout, to pak byl poněkud placatější) vycházel moc pěkně, rozhodně líp než moje pokusy z trouby, kde jsem s ním dělala psí kusy.
Začínala jsem s tímhle: bourák , kde se s remoskou rovnou počítá a je tam rozepsané i množství právě do té mojí malé. Zkoušela jsem pak (s úpravou množství surovin nebo pečením na dvakrát) i jiné recepty, ale k tomuhle jsem se ráda vracela (a jestli zase začnu kváskovat, určitě ho budu péct zas).
edit: jo a na prvních dvacet minut jsem po zkušenosti z prvního pečení přikrývala alobalem (a celkově pekla 40-45 minut).
rozarka Kdysi byl nějaký velký test různých možností pečení a vaření, remoska vešla jako celkový vítěz. V různých kategoriích sice zvítězily různé možnosti, ale remoska se vždy umístila jako dobrá jistota.
Prosperina Jé, to je přesně, co jsem potřebovala, díky moc
.
Sweet Potato Právě kvůli nějakému článku jsem pojala touhu remosku vlastnit.
rozarka Remosku jsem nějakou dobu používala a výsledky vesměs super. Chleba jsem pekla držďový, nějaké bagetky a tak. Jedině jsem nepřišla na to, jak z ní vydolovat litý jablečný koláč, i když byl na pečícím papíru.
andulka01 Já si z dětství pamatuju, že se v ni peklo ledacos. Býval k ní ještě takový kužel, který se položil doprostřed a tak se pekla bábovka
rozarka Já jsem si remosku zamilovala, když jsme neměli kuchyň. To jsem v ní fakt dělala úplně všechno a bylo to fajn. Jenomže od chvíle, kdy kuchyň máme, ji nepoužíváme, protože jsem prostě líná ji vytahovat ze skříně.
Nojo, když je něco uklizené, používá se to miň
. Ale já musím mít schované skoro všechno, znervózňuje mě mít věci na lince. Milost dostal jen robot, konvice a kávovar. ![]()
rozarka nene, do rozpalene
Prosperina Jé, to je přesně, co jsem potřebovala, díky moc
.
Není zač, ať Ti remoskový pečení chleba dělá stejnou radost jako mně!![]()
![]()
Akorát teda ještě upřesňuju, že mám remosku ještě se starou dobrou hliníkovou mísou, u teflonu je možná zespoda světlejší kůrka nebo něco. A dávala jsem fakt do studený, taky mi to přišlo divný, ale kupodivu to dávalo lepší výsledky než ta rozpálená.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY