Kammila Jo, mám to ráda :-). Ale chápu tu nechuť, znám ji od mamky. Tu chytala zlost hned po ránu, když otcova první otázky byla, co bude k obědu. Korona to vyřešila, nechávají si posílat jídlo z restaurací.
Jídlo a vaření
continuity No právě a já nejsem bůhvíjaká kuchařka...:-/ 3x do týdne máme špagety!!
To tě ale děti určitě milujou, ne?
Garfie Moc doufám, že dojde i na gastronomický report! Mě by moc zajímalo i co maj děti v jídelně. A teda nejíst ryby a odjet do Jap je asi oříšek, ne?
No to ti řeknu!! Ale moje česká japonštinářka taky ryby nejí. Žila tam několik let a manžel je japonský Korejec, teď se za ním znovu chystá odstěhovat. On tam má mimochodem dost problém i vegetarián, to by třeba nikoho asi nenapadlo...
Na školní jídelnu jsem taky zvědavá. Někde si děti nosí jídlo z domu, někde mohou objednávat, někde dokonce vaří. Koukala jsem na stránky naší školy, kdyby tě to zajímalo, tak tady je jídelníček. Dole jsou i fotky a dá se tam prokliknout na celý měsíc. Není to typicky japonská kuchyně, spíš taková mezinárodní směska. Jo a vtipné je, jak všude uvádí kalorie a množství proteinu, oni to asi hrozně řeší, naše japonštinářka Japonka si pořád stěžuje, že dcera má málo proteinů a jak jí je dodat....
Sweet Potato
Ano, to je pravda, ale před vlastní matkou se stydím!!! ![]()
Garfie Tak menu vypadá velmi kosmopolitně, to asi bude i tím že mezinárodní škola?
Kammila Jo, mám to ráda :-). Ale chápu tu nechuť, znám ji od mamky. Tu chytala zlost hned po ránu, když otcova první otázky byla, co bude k obědu. Korona to vyřešila, nechávají si posílat jídlo z restaurací.
naprosto ji chápu a to ještě musím říct, že by se nikdo neodvážil tu otázku mi položit
Kammila Počkej za 25 - 30 let...
.
andulka01 Určitě, hlavně to vypadá fakt velmi dobře. Jinak podle zkušeností holek, co mají děti v japonské škole je ta úroveň dost rozdílná, asi jako u nás. :-) Prý mývají hodně vepřové, kuřecí minimálně (ale to se teda v JP fakt jí málo), hovězí výjimečně. Ryby jak kde, překvapivě. Děti si mohou nabrat, kolik chtějí, ale je zvykem všechno sníst, nějaké vracení jídla nehrozí, spíš je učí, že si mohou když tak přidat. Někde je dokonce zakázané s sebou nosit pití a děti musí pít vodu z vodovodu. Nenosí ani svačiny, aby si prý nezáviděli, některá škola je poskytuje a jiná ne. Vždy se využívají místní zdroje-farmáři a podobně. A z hygienických důvodů musí být zelenina vždy minimálně spařená.
999 moje deti ryby ji, ale jsou dost konzervativní. Oni jsou spokojené, i když je to jenom ugrilovane ( a já taky), jenom musím tu rybu sehnat.
K té papilote - Delala jsem v týdnu kleftiko - jedna z toho vyjedla maso a brambory, druhá vzala na milost i ten kousek sýra. kdybych to nasypala do pekáče, ušetrím ten pečici papír a praci. ![]()
Jak už vařím pomalu rok, nám nerealisticky pocit, že všechno jsme měli tak 100x.
betsey ja buddm robit zivansku v alobale a este mam v plane bryndzove halusky a teda tie makove sliže. Chlieb teraz peciem kvasnicovy z nedostatku casu mi odisiel kvasok. Zrazu je to rychlo hotove.
999 tak miesto ryby tam supnem krkovicku ![]()
Stížnost ve vlakne, kde mě pochopí.
Nemám žádný čich ani chuť a přitom tak ráda vařím a jim![]()
Samej polystyren. Všechno.
Janulik03 Krkovičku v pohodě, ale změnila bych ostatní suroviny. Tam už bych dala slaninu, cibuli a brambory
.
Mha To je strašný, přeju, ať to brzy zpět.
999
vlastne zostane spolocny len ten alobal ![]()
Mha Jaj, to je blbý! Mě se obojí vrátilo po asi pěti dnech. Naštěstí, protože taky vařim, jim a piju moc ráda. Tak ať se to co nejdřív zlepší!
Mha Jeje, to tě lituju!!
Mám takový dotaz - je možné, že by pečení v troubě nějak zvýrazňovalo sladkou chuť zeleniny? Všimla jsem si už několikrát, že když dělám pečenou zeleninu, je fakt sladká, a to nejen ty sladké druhy, ale třeba i brambory. Domácí hranolky z trouby mi proto vyloženě nechutnají. Myslela jsem, že se mi to jenom zdá, nebo že to byla holt nějaká sladší odrůda, ale teď jsem dělala květákové placičky,část jsem musela péct v troubě a ten rozdíl jsem tam cítila. Je možné, že se tam ta sladká chuť nějak víc vytáhne? Nebo jsem magor![]()
Gatita To se zi nezdá, to je fakt :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY